Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj nwm jak mám začít. Ale udělám to rychlé je mi 33let a přítelkyni je 27let máme 2 děti (6let a 3roky)problém je že mě už podvedla jednou a to SME překousli říkal jsem si že to tak nechám a že se to změní i když se to nedělá dal jsem jí prostě tu sanci bo ji milují. Ale bo nějaké delší době to bylo vše fajn snažila se změnila se a ke teďka už j to horší nechce semnou mluvit nesmím na ni sahat když se na něco zeptat tak buď se vyhýbá odpovědi nebo nebo začne křičet nwm co si mám myslet jestli ji nechat ještě čas než se to napraví.
Co si o tom prosím myslite.
Děkuji
Někoho má a k tobě už nic necítí. Nejspíš čeká, až bude finančně samostatnější po RD a pak tě opustí. Pokud odmítá komunikovat, tak s tím nic neuděláš. Osobně bych s ní vážně promluvila, že takto si vztah nepředstavuji a pokud v něm chce zůstat, začne se snažit a problémy řešit (manželská poradna). Pokud ne, tak ahoj rovnou.
Jak píše @unuděná jestli to nebude chtít řešit a změnit, tak je lepší, ať jdete každy svou cestou.
@Satanek1211 píše: Více
Měli jste teď někdy mezi sebou nějaké spory? Jak jinak fungujete jako rodina? Jak jste fungovali jako pár?
Myslím si, že už je myšlenkami u někoho jiného. Budeš to mít hodně těžké, pokud to budeš chtít nějak zvrátit. Hlavně ze sebe nedělej úplného troubu, co bude dělat vše, jak si pískne s pocitem, že to tím zachráníš. Prvně jí dotlač do konverzace, ať řekne, co se děje, že to chceš řešit, ale za tohoto stavu v tom žít prostě nechceš. Zkus navrhnout párovou terapii. Pokud nebude chtít o ničem mluvit, začni plánovat rozchod, protože jen čeká na příležitost až bude moct odejít a ty jí teď děláš jen finanční podporu
A ten cas ji chces dat na co? Seber se a flakni do stolu. Tak at se madam vymackne co vlastne chce a nedela z tebe blbce. Ta je asi bohuzel zakoukana jinde.
Je jinde, budto se vratila i fyzicky k milenci nebo ho ma v hlave. Tebe, ale ne.
@Satanek1211 Otázkou je, jestli to byla změna náhlá, nebo postupná.
Já bych v tom neviděl hned to, že je zamilovaná jinde. Podle mě ji třeba dlouhodobě štveš (co já vím, třeba doma podle ní dost nepomáháš, málo se účastníš chodu domácnosti, dáváš přednost kamarádům, ty děláš, co se ti u ní nelíbí, co já vím), nebo má nějaký zdravotní problém, nebo ses ji prostě zprotivil, což se stát může.
Důležitá bývá v takové chvíle trpělivost, ochota to nějakou dobu překousnout, snažit se působit pozitivně, konstruktivně, chápavě a netlačit na to, aby mluvila ale dávat ji najevo, že kdykoliv mluvit bude chtít, jsi tu pro ni, abyste si ten čas na komunikaci věnovali.
@Premek_Orac píše: Více
Obávám se, že se mýlíš. ![]()
Nemusí to být nic fyzického, ale hlavou už bude jinde.
Jak píše, jednou už ho podvedla, podle věku dětí asi čerstvý návrat do práce.
Rozum říká připravovat se na rozchod.
@Satanek1211 - na to „bo ji miluju“ dojedeš.
Nemusíš to rozříznout hned, v klidu se na to připrav.
Hlavně myslí na děti, aby u tebe v novém domově měli odpovídající zázemí, uprav si věci tak, aby jsi se mohl svým dílem starat.
Čas to nenapraví, je konec.
Tedy může projevit zájem o návrat, pokud u milence tvrdě narazí, ale to může trvat roky.
Pošli ji do háje… jestli bydlí u tebe, tak postav kufry přede dveře a řekni: je čas udělat pá pá ![]()
Z mého pohledu to zní, že problém může být hlouběji, než jak se zdá na povrchu. Možná by stálo za zvážení, hinduistická eh arén couns nebo diskutování otázek otevřeně a upřímně, ale ideálně s podporou někoho třetího, kdo by mohl poskytnout objektivitu a pomoci najít společnou cestu vpřed.
Takhle to dopadá, když odpustíš děfffce… ![]()
Kdybys jí miloval, tak bys jí vykopal z bytu/domu ven na mráz. A hodil jí do ignoru a našel si mladší a lepší.
A to by pak byla poučená… pro další život… to bys jí skutečně pomohl. ![]()
@André Helmutovskij píše: Více
Svojí slabostí a zbabělostí jen učíte české ženy se kur.vit… ![]()
Děti sis zatím mohl nechat doma, až by si našla bydlení, mohla by se začít soudit…