Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka píše:
Já doufám, že si tuhle diskuzi tvůj partner přečte a holčičku ochrání od takové zamindrákované fúrie.
Měla jsem vztah asi 6 let, kdy si bral přítel děti na občasné víkendy. Co jsem uvařila, holčičce nechutnalo, kluk problém neměl. Jídlo mi pochválila asi po roce, kdy už jsme měly vztah docela zmáknutý. Taky jsem si na ně musela zvyknout jako ony na mě. Nevychovávat, od toho jsou rodiče, ale udělat si z nich kamarády. Komunikovat o škole, spolužácích, co by si přály, která hra je nejvíc baví…A pak přijdou a chtějí i poradit a to je velký projev důvěry.
Vzít to jako fakt, že jsou tady a jsou toho všeho součástí.
@Tripisek píše:
@Ondrášovka.N ale to zase ne, jen chci aby toleroval, ze jsou udalosti a dny kdy chci byt se svoji rodinou, rikejte si co chcete ale mala pro me neni rodina
tak dej partnerovi přečíst tuto diskuzi a dej mu nůž na krk - ty nebo dcera.. a máš to jasné ne
@SIMONA1234 píše:
Tak POZOR…!!! Děti naší exky jsou vychované velmi dobře a já jsem oblíbená maceška…Ta starší studuje peďák a budu jí mít na praxi ve školce, když mě bude zlobit, pošlu jí do lesa na jahody…v zimě, samozřejmě…
To je hezký
akorát bohužel vzácný.
@jdukolem píše:
tak dej partnerovi přečíst tuto diskuzi a dej mu nůž na krk - ty nebo dcera.. a máš to jasné ne
Bude nasledovat dalsi diskuze samozivky, nac ma narok ![]()
@Anna766 píše:
To je hezkýakorát bohužel vzácný.
No…obě holky mají rozumné rodiče…já už jsem jen doplněk, co to respektuje.
@Takyjedna píše:
Nedivím se, že děti exek jsou vždycky nevychované. I pro dospěláka je záhul mít šéfa, co ho nemusí. Což teprv pro to dítě. A těm ženským se taky nedivím, snadný to není. Ale nemusely by dávat tu svojí nevrlost tak najevo.
a to ja se tem zenskym taky nedivim. ale tak kazda by si mela byt vedoma svych limitu a jestli na to nemam zkousnout cizi haranty, tak do toho nejdu.
@SIMONA1234 A „ex“ děti mladší např. 15 let nemáte? A existují vůbec vychované děti, co si s novou tátovou ženou nesedly? ![]()
@Chocoloco2 píše:
Bude nasledovat dalsi diskuze samozivky, nac ma narok
ale nebude mít o svátcích to cizí dítě na očích
pohoda nééé
Zakladatelko
Diskuzi jsem nečetla, jen tvé příspěvky, tak třeba to tu už padlo. Tys psala, že až se ti narodí tvé dítě, tak nastolíš pro obě děti stejné pravidla. Já myslím, že až se ti narodí dítě, tak teprve začne to pravé peklo. Myslíš, že nastolíš stejné pravidla pro miminko a sedmiletou holku? Ta holka ti poleze na nervy ještě stokrát víc, bude chtít miminko hladit, chovat, koupat, krmit, přebalovat… Ty jí v tom budeš samozřejmě bránit, ze strachu, aby mimču něco neudělala, budeš na ni protivná, budeš jak lvice bránit své dítě a stavět se proti ní ještě víc, už teď je mi jasné, že nebudeš spravedlivá a nebudeš se o to ani snažit a ta holčička časem začne nenávidět tebe i tvé dítě. Tvému příteli nezávidím, jsem zvědavá, jak to vyřeší.
@SIMONA1234 píše:
No…obě holky mají rozumné rodiče…já už jsem jen doplněk, co to respektuje.
Fakt hezký
nechtěla bys to vyučovat?
![]()
@Takyjedna píše:
@SIMONA1234 A „ex“ děti mladší např. 15 let nemáte? A existují vůbec vychované děti, co si s novou tátovou ženou nesedly?
Jeho dcera je víc jeho rodina než ty…zřejmě jeho dceru netoleruješ, když tohle můžeš napsat…aby se nestalo, že budeš za chvíli ve stejný situaci, jako jeho ex, vč. miminka…Trochu pokory a tolerance by to chtělo. Ono se dá na všem domluvit, i na způsobu výchovy, zřejmě spolu nejste tak krátce, když čekáte dítě, to se mělo řešit dávno.
Trav svoje svatky se svou rodinou a neomezuj se. Jako co. On ti neutece-snad- kdyz budes na 2 dny s e svyma ne? Jako co.. Bych se neomezovala a resila bych si tyhle zalezitosti po svem, tak jak si to resi on… Dite za svy chovani nemuze.. Je po rodicich a musi clovek pochopit ze svoje dite ten chlap ma rad a nikdo to neodpare. Nebud sobecka, naopak si s tim ditetem vybuduj vztah at mas klid