Přitvrdit na 4letého?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31439
3.1.17 11:39

Mam doma dve deti 4,5 a 2,5. Starsi je od letoska na dopoledne ve skolce, ale nechodi tam rada, dle jejich slov je tam nuda… Je okolo toho dost place a knourani, ale posilam, protoze nemam pobliz nikoho znameho s detma. Jinak mladsi si pohraje i sam, starsi vubec a zaroven ji nic nebavi, aspon celkem rada posloucha, kdyz ji ctu. Hraju si s detmi hodne a hodne se jim venuji.

U nas hodne pomaha:

• byt maximum casu venku - v desti, mrazu, tme… poradne vyvetrat, pak si celkem radi na chvilku sednou
  • rezim - jsem s nimi celotydenne sama, tatinek vikendovy, takze cca tri pulhodiny (dopoledne syn, kdyz ten spi, tak dcera, navecer po venceni oba, aby byla vecere) denne se maminka nerusi - uz celkem vedi (ale chvili to trvalo). Je mi celkem jedno, co delaji, pokud nedemoluji byt (coz ovsem delaji nejradsi). Po zbytek casu jsem jim plne k dispozici, ostatni dodelavam po vecerech. TV maji jen na pridel, kdyz je potrebuji fakt znehybnit.
  • nechat je vybrat, co chteji, a pak to s nimi delat bez ohledu na to, jaka je to blbost.
  • hodne deti zapojovat do chodu domacnosti: tridi odpadky, davaji pradlo do pracky, vyndavaji z pracky a vesi, kraji zeleninu na salat, peceme spolecne, starsi utira nadobi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.17 12:08

@blumen to je fakt že to je rok a půl, ale když řeknu že půjde do školky vzáří až mu bude 5 tak říká že nechce že se netěší apod., je fakt že když už tam byl na posled tak i učitelky říkali že kdyby nemarodil tak by si už pomalu zvykal, takže je mi jasný že budou marodit, ale doufám že míň a že se líp zotaví, když oba vyrostli a skoro rok jsou bez atb, protože to byli na hubě fakt furt :( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
85544
3.1.17 12:54
@Anonymní píše:
@blumen to je fakt že to je rok a půl, ale když řeknu že půjde do školky vzáří až mu bude 5 tak říká že nechce že se netěší apod., je fakt že když už tam byl na posled tak i učitelky říkali že kdyby nemarodil tak by si už pomalu zvykal, takže je mi jasný že budou marodit, ale doufám že míň a že se líp zotaví, když oba vyrostli a skoro rok jsou bez atb, protože to byli na hubě fakt furt :( :nevim:

Ja se o skolce zminit nesmim, ale jinak je tam spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
3.1.17 14:04

Já bych nepřitvrzovla. U babičky at si dělají spolu co chtějí a jak jim to vyhovuje. Řekla bych mu, že u babičky se respektují její pravidla a doma naše pravidla. Zapojila byh je oba do chodu domácnosti. Mám stejně staré děti. Starší chodí na 3dny do školky. Jinak jsou oba doma. Starší moc rád luxuje, vytírá, meje nádobí. Mladší dělá většinu toho, co starší taky. Umějí hodně věcí sami, aniž bych musela s nima. Baví je to a je od nich „pokoj“. Školku bych asi vyzkoušela, ale nenutíla bych ho. Sám přijde na to, že tam chce. Záleží, zda je introvert nebo společenské dítě. Dělala bych to, co si on sám vybere a chodila s nima často ven. Držím palečky. Je velký, zvládne s tebou dělat hodně věcí :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí