Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Michaelakkk píše:kvaček píše:
No toto řekni moji švagrové a ta ti poví, že si nezodpovědná
Proto se ptám, protože jsme měli dvakrát klíště a á jsem to nechala být , prostě jsme sledovala místo kde bylo a jestli malému něco neni a málem mě seřrala, že nejdu jako na krev a nejlépe dva, tři dny po klíštěti…![]()
![]()
![]()
tak to je moc hlavně si nemyslím, že by ti jen tak odebírali krev a dělali drahé testy jen tak
třeba si je platí sama ![]()
Tak já měla encefalitidu,klíště jsem neměla,ale zpětně jsem si uvědomila,že mě na chalupě poštípali komáři(byli zrovna záplavy)tak asi nějakej infikovanej
Psa taky něco štíplo a měl půl roku vylisalej flek na zádech.Já minulej rok v létě měla průjem,zvracení,bolest břicha,hlavy a neustále,celej den kolapsový stavy-nemohla jsem se ani zvaednout z postele a jít třeba na záchod.Přítel mě doprovodil k lékaři(obvodákovi),je 5 min.od domu a cestou jsem nejmín 3× zkolabovala,pak v čekárně.Doktorka mi vynadala proč radši neležim doma,že to je ted v létě normální a že mám asi úžeh
Nebyl to můj ošetřující lékař,ale doktorka,co ho zastupovala.Nechala jsem to být,vzala si imodium a ležela jem,ale zhruba za měsíc se mi to stalo znova,ty samý příznaky.Můj doktor mě poslal na neurologii,udělali mi EEG a tam zjistili tu encefalitidu.Nasadili mi půlroční léčbu lékama a ted jsem byla na kontrolním EEG,na výsledky čekám.
Příště budu chytřejší a pojedu do nemocnice!
Jo a ještě jsem zapomněla napsat,že pár dnů před tím,než jsem začala mít příznaky tý encefalitidy,jsem byla na hematologii na krvi a tam mi zjistili zvýšený počet bílých krvinek.Já se hrozně vyděsila,že mám leukémii
ale doktor mi řek,že to vypadá na nějaký zánět v těle-byl to zánět mozku
Mahdalko a pomáhal ti třeba paralen a teplj čaj vypotila ses a na chvíli to bylo dobrý? já to mám po 5 hodinách 39,4 před tím tak hodinu zimnice pak si dám ten čaj paralen ibalgin nebo něco podobného začnu se potit do hodiny mi teplota klesne třeba až na 37 a za 2-3 hodiny zase zimnice pak zas 39 včera to bylo takhle dokola celý den… Já jsemt eda proti klíštové encefalitidě očkovaná tak právě nechc plašit klíště jsem měla před 5 týdny… Hlava mě bolí v noci jsem zvracela, ale to spíš z toho že jsem toho moc nesnědla a polykám hleny
achjo už aby mi bylo dobře…
únava, bolesti svalů, bolest hlavy, bez teploty sem byla já, nejvíc ta šílená únava a bolesti svalů na nohách /jako po posilovně, nebo delší chůzi/
bojovala jsem s ní 2 roky, ted mám inval.důchod, nepodceňovat, změnil se mi o 180C můj život
![]()
ale já to měla od komára
![]()
ještě ta borelka - měla jsem všude na těle zvětšený lymfat.uzliny, v tříslech a na krku /ale doktor, na mě ani nešáhl, proč že??? / ![]()
madrianova píše: únava, bolesti svalů, bolest hlavy, bez teploty sem byla já, nejvíc ta šílená únava a bolesti svalů na nohách /jako po posilovně, nebo delší chůzi/
bojovala jsem s ní 2 roky, ted mám inval.důchod, nepodceňovat, změnil se mi o 180C můj život![]()
![]()
ale já to měla od komára
![]()
To je hrozny, to me mrzi ![]()
A to tedy byla borelioza ?
borelioza…myslela jsem, že hooodně chodím v práci, obíhala jsem soudy atd. byla jsem asistentka v advok.kanceláři, super práce, bavila mě…no a začala jsem hodně zapomínat, nesoustředila jsem se, byla jsem vyčerpaná, a večer mě bolely nohy a já hufa si myslela, jak sem dobrá, jak ty svaly dobře pracují, že pěkně makám
a ono houbelec, přišli mi na to pozdě…nejdřív že mám zabloko.záda a měsíc jsem čekala na rehabku, než měli volno atd. prostě 3 měsíce v háji a nic nevěděli, pak sem si příznaky našla na netu a ptala se, jestli to není borelka a byla,ale pozdě…to už sem nemohla chodit a rok měla hrozný bolesti třísel, zad a noh…no škoda mluvit, nejhorší období, bolesti, přišla jsem o práci, skoro o přítele /je to pro chlapy těžký unést/, špatná finan.situace /leasing, hypotéka atd.drahé léky/
prostě nepodcěňovat nic a nenchat se od doktorů hlavně!! co sem si za tu dobu prožila, škoda mluvit, jsou to ignoranti, a dokonce tu bolest po roce svádí na psychiku ,poslala mě i na diagn.vyšetření skoro 3 hodinový, jestli si ty bolesti nevymýšlím už.....
borelioza je přeléčená /měla sem 10 ATB silných zasebou/ pořád aktivní, až sem začala brát ječmen a wobenzym byla jsem negativní ![]()
takže přeléčená, negativní, tak jak může mít tak šílený bolesti že??????? a už to nikdo neřešil…
pochopitelně testama jsem prošla, psych.rázu to nebylo že…
dostala jsem se z toho vůlí a alter.léčbou…v dubnu to byly roky
![]()
ale ještě jsem do toho měla chlymdie a t
t
těžkou endometriozu , spusitlo se toho víc tou infekcí a oslabenou imunitou, jen na mě někod prskl a měla jsem hned angínu atd.
můj den vypadal asi tak, že jsem vstala dala si jídlo , to mě unavilo, 3 hodky spánku, pak sem šla na wc, to mě strašně unavilo , další 3 hodky spánku atd. ani jsem nežila fakt, přežívala…
zdraví je ten nejkrásnější dar.......!!!
![]()
ted su dobrá, ale následy mám a zůstanou
To je opravdu hrozne, snad se z toho Vas organismus alespon v ramci moznosti oklepe, a budete moci fungovat a zit co nejlepe a nejblize tomu, jak jste byla zvykla. Preju hodne sil, a stesti uz jen na same doktory na svem miste hlavne !!!!
Tak nějak podobně probíhala borel.u mě,opravdu jen jsem se najedla a klepala jsem se vyčerpáním,křeče po celém těle ve svalech,které jsem ani nevěděla že mám,bolest zad atd,tak jsem šla k doktorovi a on pojal podezření hned,jenže já jsem tomu nevěřila,tak jsem si nezavolal o výsledky,tak mě naháněli přes rodiče,že mám borel.že si musím pro léky,tak jsem v té době měla problém s přítelem,protože nedokázal pochopit,že chůze 300metrů mě dokáže vycucnout.Tak asi půl roku od prvních příznaků,jsem byla vyléčená,ale mám zvýšený revmatoidní faktor,takže mám po ránu zatuhlé prsty,pálí mě ruce i nohy,ale naštěstí jsem jinak zdravá.
ínid píše:
Tak nějak podobně probíhala borel.u mě,opravdu jen jsem se najedla a klepala jsem se vyčerpáním,křeče po celém těle ve svalech,které jsem ani nevěděla že mám,bolest zad atd,tak jsem šla k doktorovi a on pojal podezření hned,jenže já jsem tomu nevěřila,tak jsem si nezavolal o výsledky,tak mě naháněli přes rodiče,že mám borel.že si musím pro léky,tak jsem v té době měla problém s přítelem,protože nedokázal pochopit,že chůze 300metrů mě dokáže vycucnout.Tak asi půl roku od prvních příznaků,jsem byla vyléčená,ale mám zvýšený revmatoidní faktor,takže mám po ránu zatuhlé prsty,pálí mě ruce i nohy,ale naštěstí jsem jinak zdravá.
To mě borelku naštěstí podchytli včas podle fleku, ale ty ztuhlé prsty my zůstali do dneška, byla jsem i na revmatologii, měla jsem podezření na revmatoidní artritidu..bléé ![]()
Já měla(mám)encefalitidu taky od komára(asi infikovanýho z povodní)
A dnes jsme přijeli z chalupy a jsem zase celá poštípaná ![]()
Já měla teplotu jen mírně zvýšenou,ne horečku a nic jsem si na to nevzala.Ale měla jsem průjem a na to jsem užívala imodium.A zvracela jsem.Ráno jsem šla na záchod a udělalo se mi hrozně zle,mžitky před očima,mdloby…volala jsem na přítele a kdyby mě neodnes do vany a neosprchoval mě vlažnou vodou,tak nevim.Mě se to projevovalo nejvíc těma mdlobama,byla jsem v nich celý den a hrozně mě to vyčerpávalo.Pak jsem musela víc jak půl roku brát tebokan na dokrvování mozku.Mám za sebou kontrolní EEG,tak snad bude v pořádku
http://www.novinky.cz/…i-lecit.html
tak přesně to bylo u mě, pozdě mi na to přišli, prý to mám vše od zad /škoda, že se mi nepodívali na krk a ty uzliny všude že? / ![]()
pak sem byla negativní, ne po lécích, ale samoléčbě, ječmen zelený a wobenzym , bolesti stále strašné a velké!!! ale jsem negativní, tak co otravuju že???
neuvěřitelný jak to v týhle po...... zemi funguje..
kdybych se sama neléčila a nenašla si cestičky, tak dnes nechodím a asi bych zdechla ![]()
Já měla boreliozu,ale kliste jsem nemela nikdy.takze asi komár..prisli mi na to náhodou,protoze od mala trpim na migreny..jednu dobu jsem je mela sileny,nebyla jsem schopna nic,tak me doktorka poslala na krev a nato na lumbálku.. boreliozu mam lecenou,ale teda migreny mam priserny porad…