Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V šestém měsíci, to jsem, přestala konečně zvracet. V sedmém se mi rozjely jine neduhy. Stav jako malovaný, rozhodne se ťeš ![]()
@Krrysa píše:
@Zuzaa ano ano, nejkrásnější období v životě ženy
Zakladatelko pocení se mi upravilo tak ve ctvrtem měsíci, do te doby jsem musela používat chlapsky sprej, ze kterého mi ale bylo spatne. A když jsem nepouzila nic, tak mi taky bylo spatne
Takže to bylo jedno
Rozhodne mam na co vzpomínat ![]()
@tereza887 píše:
A měla jste některá z Vás, že jste cítila pořád tlak v břiše, jako kdyby jste do měla dostat -?
Jo měla. Cítila jsem že bych to měla dostat každou vteřinu, bolela mě hlava a oblíbené voňavky jsem nemohla ani cítit. Ale nezvracela jsem. Asi do poloviny těhotenství mě neskutečně bolely bradavky. Bylo to jako by mi je někdo kroutil kombinačkama, to jsem na ně párkrát použila Fenistil, protože mírně znecitlivuje.
Ano, je to bezne, všechno se ti prokrvuje a zvětšuje. Mela jsem, to dost dlouho, pak chvíli pauza a ted uz to mam zas zpět ![]()
@tereza887 přidá se bolest podbřišku jako před MS, kterou jsem měla skoro celý první trimestr, dál se ti začne dělat zle, asi budeš i zvracet, budeš hrozně unavená, pořád bys jen spala.. Prsa budou větší a větší a bradavky citlivé.. 2. trimestr je pohodovější a ve 3. se přidá časté nucení na moč, strie, bolavá záda či kyčle, pálení žáhy, oteklé nohy a objem jak velryba.. atp. Přejde to po šestinedělí a srovnávat do latě se tělo bude tak ještě do roka po porodu.. Budeš-li ta štastnější, projdeš tím vším ani nebudeš vědět jak.. Hodně je to i o psychice, čím víc se budeš pozorovat a litovat, tím horší to bude a naopak. Čím víc se budeš těšit na malé a užívat si toho, že je to sice místy náročné, ale že jsi hurá těhotná, tím méně a v mírné formě bude to nepříjemné probíhat a tobě se přes to přenášet a rychleji to uteče.. Tak držím palce, at je vše v pořádku. ![]()
Jsem v 5. měsíci, za celou dobu jsem zvracela jen jednou - a to kvůli špatnému jídlu - ale jinak jsem si to taky užila - nevolnosti, neuvěřitelně citlivý čich, únava, která mě teda provází doteď, nálady, bolest prsou, prostě takové ty klasické příjemné věci
zmizelo mi to kolem 11. týdne tuším, celé to trvalo cca 4 týdny. Teď mi je ještě sem tam zle, tak jednou do týdne, ale unavená jsem pořád ![]()
Určitě je to hodně individuální, takže těžko říct, kdy to přejde, každopádně držím palce, ať to máš co nejdřív za sebou ![]()
@Hanka253
Pridala bych jeste roztahovani hrudniho kose, tvrdnutí břicha a únavu ![]()
To je strašení co? Buď v klidu, každá to máme jinak. Pocit, že dostanu ms jsem na začátku měla taky a to dost. Přešlo to tak v 9.tt. Jinak mi nebylo absolutně nic. Sem tam mě chytly záda a občas táhlo ve slabinách. Neboj se toho, opravdu to má každá jinak. Musím říct, že ba naopak mám krásné vlasy, pleť atd. Těhu mi vyloženě prospívá. Teď máme měsíc do finishe a je to asi nejmíň příjemný období- tedy alespoň pro mne. Ovšem nic tragickýho, bříško táhne dolů, více chodím na wc a připadám si neohrabaně ![]()
@tereza887 ahoj Terezko, já objevila // včera a dnes ráno opět.. Vypadá to na 4 tt a kousek. Je to moje 1. těhotenství, takže jsem docela nervozní, jelikož nevím co mě čeká a nemine
.. Bolí mě prsa, jsem neustále unavená a protivná
.. doufám, že to přejde. Nemám chuť na sex a štěkám na přítele
.. Večer mám docela nevolnosti, ale nezvracím. Nejvíce mi fakt vadí ty mé nálady ![]()
Jo a jsem neustále nafouklá jak balon.. a taky mě píchá neustále v podbřišku, je to normální? Jinak holky poraďte prosím.. kdy se mám tak objednat k doktorce? Nechci tam strašit brzo, ale až bude něco vidět a zároveň to nebude nebezpečné, jakože aby nebylo pozdě, kdyby bylo něco špatně.. to si ale samozřejmě nepřipouštím
.. ježiš já jsem hotová, nejraději bych to už všem řekla ![]()
Ahoj holky, pridavam se
mam jeden den po vynechani MS, to znamena, ze jsem asi 4tt+1pokud to dobre pocitam ze?
jinak ja se citim jak kdybych nebyla tehotna, jenom me porad poboliva podbrisek jak kdybych to mela dostat a jsem vice unavena a hlavne bych doslova porad jenon zrala
zadny nevolnosti (tuk tuk) zatim nedorazily
na gyndu jdu 1.6.
@Nikokl záleží kdy si měla poslední menzes.. já 26.4. takže jedu už jakoby 5. týden.. a to už jdeš na gyndu? Já se objednám až tak za měsíc, kámoška plašila hned po testu a stejně jí nic neřekli, musela na krev atd, všude čekat a roztahovat se..a četla jsem, že je to fakt ještě brzo.. ![]()
@Labandita ja mela posledni MS 28.4 a OVU 4.-8.5
takze par dni po MS
a sexovali jsme jen v tomhle obdobi, volala jsem na gyndu, ptal jsem me kdy jsem mela posledni MS a objednal me ba 1.6. Tak uvidim… Testy mi kazdym dnem sili ![]()
@Nikokl hele tak to máme skoro stejné
.. a to už si měla ovulaci takhle brzo po MS? Měřila ses? já dala na svůj dojem až 9.5.
.. a vy jste se pokoušeli dýl, nebo taky jenom jednou jako my? To budem mít i stejný termín porodu viď, mně to dle tabulek na netu vychází na 30.1. ![]()