Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se barvím. Vlasy mi začaly šedivět hodně brzy (máme to v rodině). Ale i dnes (po deseti letech) je mám šedivý nepravidelně - dělají se mně takový pruhy, jak jezevci… A ještě je mám tak nehezky, tmavošedivý. Já bych si připadala strašně staře a vypadala bych asi opravdu zanedbaně, kdybych se nebarvila. Navíc mám ráda tmavé vlasy a neumím si sebe ani představit v šedých vlasech. Občas vidím pěkně šedivou paní, ale připadá mi, že to sluší jednak jen těm, které mají kraťoučké, sportovní účesy (ten by mně neslušel, já nosím dlouhé nebo polodlouhé vlasy), jednak těm, které mají studený odstín světle šedivé, takový ten doběla, jiskřivý. Jinak se mi to zkrátka nelíbí.
Já mám ve svých 47 letech jen tu a tam stříbrný vlásek, barvím sama doma Loreal Castingem 600, a zatím to stačí
Ráda používám vlasové masky, sprejíčky s kolagenem, keratinem a kyselinou hyaluronovou. Ke kosmetičce nechodím, ale mám doma spoustu různých sér a krémíků. Baví mě to. A make up si dělám i na doma, akorát když jsem doma, použiju třeba Dermacol caviar long stay, když jdu mezi lidi, dám si Lancome visionnaire nebo Estee Lauder DW. A to jsem obyčejná ženská „od plotny“. Prostě jsem se naučila mít se ráda a trochu se hýčkat.
Tak já patřím k těm, co dlouho barvily. Šediny mi začaly růst asi v 25 letech, ale jen takový široký pruh v ofině, takže jsem sáhla po barvě a dlouhých 15 let barvila chemkou. Jenže mě ty barvy štípaly, tu víc tu míň, ale parádo trp, že. Vyzkoušela jsem jich několik. Poslední rok jsem zkoušela hennu, dvoufázově, jelikož mi jen hnědá na ty šediny nechytala. Jenže…oranžová, kterou musím dát jako první ( a až pak hnědou) mi po 14 dnech je už dost vidět a vadí mi tedy víc, než šediny. Takže já jdu do šedin. Pravda, odrosty nejsou nic moc, budu maskovat šátky, dokud to nepoporoste víc. A stříhat konce. Do barvy už nejdu. A co si o tom myslí jiní, je mi asi docela fuk. Záleží mi jen na názoru přítele a dětí. Chlapy už lovit nepotřebuju, děti taky mám a zdraví mám jen jedno.
Mám vlasy do pasu a šedivá jsem už od 15. Barvim načerno. Uvítala bych zkušenost se stáhnutím barvy. Dostala jsem se do fáze, že už bych je priznala.
@Alecramas píše:
Tak já patřím k těm, co dlouho barvily. Šediny mi začaly růst asi v 25 letech, ale jen takový široký pruh v ofině, takže jsem sáhla po barvě a dlouhých 15 let barvila chemkou. Jenže mě ty barvy štípaly, tu víc tu míň, ale parádo trp, že. Vyzkoušela jsem jich několik. Poslední rok jsem zkoušela hennu, dvoufázově, jelikož mi jen hnědá na ty šediny nechytala. Jenže…oranžová, kterou musím dát jako první ( a až pak hnědou) mi po 14 dnech je už dost vidět a vadí mi tedy víc, než šediny. Takže já jdu do šedin. Pravda, odrosty nejsou nic moc, budu maskovat šátky, dokud to nepoporoste víc. A stříhat konce. Do barvy už nejdu. A co si o tom myslí jiní, je mi asi docela fuk. Záleží mi jen na názoru přítele a dětí. Chlapy už lovit nepotřebuju, děti taky mám a zdraví mám jen jedno.
Přesně. Já když vidím u žen ty odrosty, tak si říkám, zlatý moje stříbro.
@Proto02 píše:
Přesně. Já když vidím u žen ty odrosty, tak si říkám, zlatý moje stříbro.
já mám kolikrát chuť se obarvit, ale pak si vzpomenu, jak jsem vypadala, když jsem to nechávala odrůst.. a zase mě ta chuť rychle přejde ![]()
@zzpet souhlasím, na dlouhých vlasech se mi líbí šedá jen u opravdu starých paní, když mají třeba cop do drdůlku. Ale tam zase málokterá má dost husté vlasy na takovou parádu.
Sedive vlasy pridaji na letech a dojmu zanedbanosti strasne moc. Ja si fakt myslim, ze vlasy jsou zaklad vzhledu. Ted, kdyz uz nejake sediny mam, tedy vlastne uz peknych par let
, tak mam svetlejsi barvu a dbam na pravidelne barveni. Odrosty prece byt vubec nemusi.
@Lenka_Hal píše:
Sedive vlasy pridaji na letech a dojmu zanedbanosti strasne moc. Ja si fakt myslim, ze vlasy jsou zaklad vzhledu. Ted, kdyz uz nejake sediny mam, tedy vlastne uz peknych par let, tak mam svetlejsi barvu a dbam na pravidelne barveni. Odrosty prece byt vubec nemusi.
Fešák jako já se za šediny stydět nemusí…
![]()
@bse.pedro píše:
Fešák jako já se za šediny stydět nemusí…![]()
![]()
![]()
U chlapu se mi naopak libi. ![]()
@Lenka_Hal píše:
U chlapu se mi naopak libi.
Já to věděl… Nějak jsem tušil, že jsem tvůj typ a že u tebe mám šanci, proto jsem si po dlouhém váhání dal konečně odvážné profilové foto…
![]()