Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
Jistě, ale i ty šedivé vlasy dělají zbytečně starší a působí neupraveně, takže to ve finále zkazí celý look.
Tak ony někdy šediny amatérsky přebarvené na naprosto nepřirozenou jednolitou černou nebo tmavě hnědou, ten look taky zrovna nepozvednou ![]()
@terien píše:
Samozřejmě že ne. Střapatá nebo šedivá - obojí je špatně.
Dle Tvého názoru. Jsou i jiné názory
Ono dost záleží na tom JAK šedivé, prošedivělé, zda je tam dobrý střih, zda je k tomu případně dobrý ohoz a trochu make-up
já bych šediny nepřiznala (44) začly nedávno teprve minimálně, ale jsem tmavý jižní typ, takže tmavě hnědá to jistí
kámoška taky tmavá to nechává přírodní, už tam má tak 60% bílé, ale umí to nosit, má to úúúplně brutálně nakrátko, takže to vypadá jako záměr a sluší jí to.. takže je to fakt na okolnostech…
@bublinek píše:
A co tu chceš přesně slyšet? ![]()
Někdo si samozřejmě myslí, že stárnout přirozeně včetně přiznaných šedin je úžasně osvobozující a stárne tak, což je jeho svaté právo a nikdo mu to nemůže zakázat.
Rozmlouvající kadeřnici můžeš změnit, pokud Tě její pindy otravují, nebo jí říct, že Tě její názor nezajímá, takže ať si hledí střihu a šediny laskavě neřeší.
Do názoru ulice Ti zrovna tak nic není, názor okolí na Tvoje vlasy je jeho problém a Tvoje zbytečná starost. ![]()
A zrovna tak vidíme my barvící svoje nešedivé hřívy.
Proč potřebuješ za každou cenu přikyvování a potlesk? ![]()
Nás nepřesvědčuj, důležité je, že Ty sama pevně věříš, že dobře děláš.
Je to jen vzhled. ![]()
@bublinek píše:
Jistě, ale ptala ses konkrétně mě, tak ti odpovídám.
Je mi 29,první šedivé vlasy jsem měla v prváku na střední v 15 letech
Od 23 let se musím barvit co 2-3 týdny, protože mám už tak 40% hlavy šedé, spíš bílé. A v mých přírodních téměř černých je to jako pěst na oko. Když už to povyroste tak, že je to vidět, stříkám to ještě takovým tím sprejem s barvou na zakrytí šedin
Je to zoufalství a už se těším, až budu stará a nebudu to muset dělat. Vlasy mi každý měsíc vyrostou tak o 1 cm, vypadá to fakt šíleně.
@terien píše:
Samozřejmě že ne. Střapatá nebo šedivá - obojí je špatně.
No, zvláštní, že tohle spíš řeší ženy. Mají pocit, že musí být dokonané. Ale o tom to vůbec není.
@sirikit píše:
A co tu chceš přesně slyšet?
Někdo si samozřejmě myslí, že stárnout přirozeně včetně přiznaných šedin je úžasně osvobozující a stárne tak, což je jeho svaté právo a nikdo mu to nemůže zakázat.
Rozmlouvající kadeřnici můžeš změnit, pokud Tě její pindy otravují, nebo jí říct, že Tě její názor nezajímá, takže ať si hledí střihu a šediny laskavě neřeší.
Do názoru ulice Ti zrovna tak nic není, názor okolí na Tvoje vlasy je jeho problém a Tvoje zbytečná starost.
A zrovna tak vidíme my barvící svoje nešedivé hřívy.
Proč potřebuješ za každou cenu přikyvování a potlesk?
Nás nepřesvědčuj, důležité je, že Ty sama pevně věříš, že dobře děláš.
Je to jen vzhled.
Tak třeba moje kadeřnice mi moje nebarvené vlasy chválí, jak jsou pevné a nezničené. Nemá vůbec žádnou potřebu to nějak komentovat nebo mě přemlouvat. Právě i říká, jak si ženy stěžují, že jim vlasy nerostou, ale že barvením a dalšími úpravami se konečky ničí a ulamují.
M.
@Proto02 píše:
No, zvláštní, že tohle spíš řeší ženy. Mají pocit, že musí být dokonané. Ale o tom to vůbec není.
Neřeší to jen ženy, to si ty šedivé jen namlouvají.
@Anonymní píše:
Tak třeba moje kadeřnice mi moje nebarvené vlasy chválí, jak jsou pevné a nezničené. Nemá vůbec žádnou potřebu to nějak komentovat nebo mě přemlouvat. Právě i říká, jak si ženy stěžují, že jim vlasy nerostou, ale že barvením a dalšími úpravami se konečky ničí a ulamují.
M.
No, a když si podobně smýšlející kadeřnici najde zakladatelka, má rázem po problému. ![]()
Já bych si naopak našla novou kadeřnici, kdyby mi současná rozmlouvala barvení (což ji naštěstí ani nenapadne a hraje si s odtónovanými pramínky, i s ohledem na roční období, aby výsledek vypadal co nejpřirozeněji)
Není super, že si můžeme vybrat? ![]()
@g.sandova píše:
@sirikit je, to moje kadeřnice neumí moc. Jak to dělá?
Dělá si poznámky, jaké přesně odstíny a péči kdy dala a protože to myslím dotáhla k dokonalosti, už vůbec neexperimentuju. Vždycky mi na to mrkne - jasné je dobarvení (šedivých
) odrostů a zastřižení konečků, zhodnotí stav a pak mi buď jen dobarví odrost, nebo to přelije celý (a přesto ty pramínky ze dřív zůstanou, jen o tón tmavší, nechápu, jak toho dosáhne), nebo řekne hm hm, dneska to zas už zesvětlíme, už je to blbě vidět. ![]()
Vždycky tak ob dvě tři návštěvy, chodím cca 1× za měsíc. A to mi pak na hlavu napatlanou barvou v délkách (ne rovnou u hlavy) nandá na prameny alobal a prameny v něm natře zesvetlovačem, či čím. Emzáci nemají se zaměřováním šanci.
A ještě je tak všelijak protřídí, prostě není to klasický melír jak v devadesatkách. Sama doma bych to v životě nedokázala. ![]()
Hledej bailage nebo ombre, výsledek je podobný.
Já mám vlasy po ramena, na jedné straně dlouhou patku - a na té straně se mi to právě postupně prosvětluje, na druhé jen lehoučkým náznakem. Všecko v odstínech medu, u kořínků tmavého lesního, v tom nejsvětlejším odstínu na konečcích světlého lučního.
V zimě úplně do světlých konců nejdu, v létě jo - působí to jakože přirozeně vyšisované od sluníčka.
Nejdu do barevných experimentů, tvrdá tmavá, zrzavá, nic takovýho a postupně budu spíš ještě zesvětlovat - tmavé barvy podtrhují vrásky. ![]()
Tuhle svoji kadeřnici miluju, sedly jsme si i jako lidi a vím, že to s mými vlasy myslí dobře. ![]()
@Proto02 I muzi maji rádi upravené zeny
nez nejakou prirodni zenu.Za me je barveni vlasu liceni atd zcela prirozena vec. Sedive vlasy vidim vetsinou na duchodkynich a pak na tech mladsich ktere svuj vzhled prave moc neresi
Polosede vlasy sepnou dole do culiku a je hotovo… Šedivé vlasy prostě chapu u starych lidi u ostatnich prostě ne ![]()
tak takovou kadeřnici hledám… co jsem se přestěhovala, tak jsem na podobnou spřízněnou duši nenarazila. a dojíždět 400 kiláků jen kvůli vlasům se moc nevyplatí.