Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mne bude 45 a obcas nejakej ten vlas tam je, jen nahore, nejhorsi misto. Barvim, podle mne to dela o hodne starsi, mozna je nekdo komu to slusi, ale porad si myslim, ze kdyby dotycna hodila lepsi barvu, bude vypadat jeste lip ![]()
@bublinek píše:
já je barvit nechci a nebudu
jen mě udivují reakce
Tak si na ně zvykni. Když budeš chodit s šedivou hlavou, tak se s nimi budeš potkávat často.
Mam svetle vlasy a par sedin na spancich zatim, ty nechavam byt. Co bude dal uvidime
Obecne myslim, ze je to jak u vsecho, zalezi, jak to kdo „umi nosit“ a jak ho trapi/netrapi predsudky okoli
Potkala jsem par nadhernych sedivych zen, ani ne extra starych. Ja nepouzivam ani make-up, tak jsem asi divna zanedbana lesana
(ale holim si nohy aspon
)
@ka2ka Ja kdyz potkam mladou zenu cca 40let a je na pul šedivá fakt ji nechapu
Nevidim to jako problem ale rikam si proc o sebe nedba. Ted je do toho třeba ještě nenamalovana
Moc takovych videt neni ale obcas zahlednu. Zrovna nedavno pani tak 45let batikované hadry na pul šedivá, knir chlupate nohy…
hrozny.
@Annabela11 píše:
@sirikit Myslim ze je to jedno a to same…
Jsem strašnej lingvistickej hnidopich. ![]()
Pokud vypadáš úplně přirozeně, tedy nebarvíš vlasy, nepoužíváš make-up, prostě necháváš čas a gravitaci konat a nijak nevzdoruješ, nevypadáš starší, než jsi.
Vypadáš přesně tak stará, jak jsi stará. ![]()
To jenom ti ostatní vzdorovití kolem, kteří to nevzdají, zkreslují optiku, jak má vypadat „správná“ čtyřicítka, padesátka, šedesátka… ![]()
@bublinek jelikož nosím vlasy červené, tak odrosty nechávám dobarvovat vždycky. Navíc ty šediny mi fakt nesluší,
Pak mám kamarádku, bude jí zua chvíli 40 a tý šediny vyloženě sluší, barví se podle nálady.
Ja se barvim snad odjakziva
takze kvuli sedinam bych se barvit neprestala ![]()
Tak ne že by to nebyl rozdíl, že…

Natož spolu s líčením (kdy tady je jistě i konturováno, a to zabere čas i se to musí umět). Ale je to 100 a 1.

A že šediny sluší, když je žena nalíčená…

@bublinek píše:
Stárnu, barva ubývá a mi to nevadí. Líbí se mi to.
Mladší dcera říká, že mám staré vlasy, ale já jsem mladá
Kadeřnice ke které chodím na střih, má pokaždé poznámku, že bych s tím měla něco dělat. Chápu, jde jí asi o výdělek.
Jak to máte vy? Barvíte a jste z odrostů nervozní? Nebo na to kašlete a jedete na přírodno?
Našla jsem toto: https://lajk.iprima.cz/…at-zatraceneDíky za reakce
@bublinek píše:
Stárnu, barva ubývá a mi to nevadí. Líbí se mi to.
Mladší dcera říká, že mám staré vlasy, ale já jsem mladá
Kadeřnice ke které chodím na střih, má pokaždé poznámku, že bych s tím měla něco dělat. Chápu, jde jí asi o výdělek.
Jak to máte vy? Barvíte a jste z odrostů nervozní? Nebo na to kašlete a jedete na přírodno?
Našla jsem toto: https://lajk.iprima.cz/…at-zatraceneDíky za reakce
Mam sedive jiz od 18let, hodne tmave, skoro cerne vlasy, takz poctive barvim a varvum, odrosty mi pripadaji na ostatnich hrozne a rikam si..chudak nestiha k holici..neznam zenu co by se v urcitem veku nebarvila a vypadala ok..I ta modni bila nyni se pry dobarbuje aby nebyla do zluta u tech sedivych.
Mě teda šedivé vlasy přijdou hrozny… manžel teda taky nemusí šedivé baby.
Mám v genech sedivost od mladi, začala jsem ve 26, teď je mi 31 a chodím na odrosty každých 5 týdnu, dyl to nemůžu vydržet. Jinak mám tmave hnědé vlasy, takže je to vidět hodně. Mám jinak mladou vizáž, všichni mi hádají mnohem méně a já nechci být stará mladá. Barvit se budu, dokud budu chodit…
@Žirafa 69 píše:
Tak ne že by to nebyl rozdíl, že…Natož spolu s líčením (kdy tady je jistě i konturováno, a to zabere čas i se to musí umět). Ale je to 100 a 1.
A že šediny sluší, když je žena nalíčená…
A i ty sediny sluší až ženám v letech, ne mladé holce
@terien píše:
A i ty sediny sluší až ženám v letech, ne mladé holce
No však ta zmínka byla k té poslední, starší. U mladých holek - ať je to momentálně třeba i moderní, mi nějak nesedí. Zvláštní „móda“. Až budou v letech, jistě se leckterá bude snažit, aby tak nevypadala.