Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše: Šedivé vlasy zatím nemám, ale je pro mě nemyslitelné chodit „na přírodno“. Nelíbí se mi to, zbytečně to přidává roky a působí to neupraveně. Výjimky, kterým to sluší jsem potkala všeho všudy 2 a byly to obě paní důchodového věku. Nevím jaký je problém zajít si jednou měsíčně ke kadeřnici.
nechce se mi barvit chemicky a hennu zase neužívají kadeřnice
ale asi jsme měla uvést, že mám husté vlasy a v mé barvě se to ztratí
Barvim se snad uz od vejsky, sedive odrosty se objevily uz kolem 30ky. Ted uz jsem asi 10 let na henne tak je to trochu slozitejsi. Ale kdyby nic jineho, tak barvit se budu porad. Kdybych vypadala jako Julianne Moore v Hunger Games tak se na barveni vykaslu. Jenze nevypadam no ![]()
@bublinek píše:
nechce se mi barvit chemicky a hennu zase neužívají kadeřnice
ale asi jsme měla uvést, že mám husté vlasy a v mé barvě se to ztratí
Přiznám se, že to je pro mě teda důvod jak stehno. Radši chemická barva než šedivá hlava, navíc dneska se dá sehnat velmi šetrná.
Můj případ to zatím není.. líbí se mi jednobarevné šedé vlasy starých paní. Ale u kamarádky, které je 40 a má už nějaké ty šediny, mi to přijde hrozné a vypadá to neupraveně, kor s jejími vlasy s tendencí ke krepatění. Myslím si (zakladatelko), že kadeřnici nemusí jít jen o kšeft, ale že asi upřímně a trochu netaktně říká svůj názor. Třeba by Vám to slušelo víc, kdyby tam ty šedé vlásky nebyly
ale rozhoduje váš vkus a důležité je, jak se cítíte vy.
@bublinek nebarvi se kvůli ostatním, když se tobě nechce.
jsou to tvoje vlasy. ![]()
@Kamkam píše:
@bublinek nebarvi se kvůli ostatním, když se tobě nechce.jsou to tvoje vlasy.
já je barvit nechci a nebudu
jen mě udivují reakce
@Annabela11 píše:
@bublinek Ktera zena chce vypadat starsi nez je?
není to pravidlem, ne vždy je to tak jak tvrdíš
@Annabela11 píše:
@bublinek Ktera zena chce vypadat starsi nez je?
Ne starší, než je. Ale starší, než by mohla vypadat.
Dokud jich tam bylo pár, neřešila jsem. Ale kolem čtyřicítky mě to dohnalo a už jich je tam dost, navíc jsem přirozeně tmavovlasá, takže hodně svítí a nějak nevím, co by na tom mělo být sexy. Takže jsem začala barvit, na tmavých už to přeliv neschoval, mám furt svou barvu, ale připadám si o dost líp. Nejdřív jsem si říkala, že za to budu utrácet prachy, až se vrátím po rodičáku do práce, ale sakra co už, i na rodičáku se chci líbit sama sobě (chlap to neřeší).
Taky nebarvím, nemám potřebu, a jestli se to někomu nelíbí tak to beru jako čistě jeho problém ![]()
@ka2ka píše:
Taky nebarvím, nemám potřebu, a jestli se to někomu nelíbí tak to beru jako čistě jeho problém
@bublinek píše:
není to pravidlem, ne vždy je to tak jak tvrdíš
Se šedinami člověk vždycky působí starší, prostě archetyp stáří.
Přesně opak efektu, kdy muž podvědomě ví, že žena typu „přesýpací hodiny“ je plodná a tedy pro něj atraktivní, i když dětičky jsou to poslední, po čem prahne. ![]()
Každý má ale samozřejmě právo vypadat si, jak se mu zachce a třeba ve srovnání s výraznou obezitou nebo zanedbanou hygienou jsou přirozené šediny to nejmenší.
Nikdo Tě nepřemlouvá, že máš barvit. Jenom Ti na Tvoji otázku z nadpisu odpovídáme, jak to máme my a proč.
Tos ale musela čekat, ne?
Stačí rozhlédnout se po ulicích. ![]()