Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@robínek Ragdoll za mne to nej plemeno. Jak vhodná k dětem tak srst středně dlouhá, prostě tak akorát.
Jinak máme jetě dlouhosrstého briťáka a ten je tedy taky vyrovnaný, klidný, hodný, ale asi je to taková vyjímka protože se říká, že k dětem to není nejlepš volba, ale podle mého taky kus od kusu. ![]()
@Markéta80 píše:
@aiwwa jen abymít kočku tak jedinou výhodu vidím že linka by musela být non stop uklizená. Nikde nic nenechat. Jenže v noci by lezla kamkoliv
Už vidím ty rozdrápané sítě proti hmyzu v oknech
Psi max skočí do postele a chrápu obě celou noc
Tak nevím, ale náš kocour přesně ví, že do postele moc nemůže a když tak jen když chlap odjede na služební cestu a taky i s kočkou vědí, že nesmí na jeho půlku, takže spí jen na mé půlce a kocour tedy když chlap není doma (je starší a dřív do postele prostě zvíře nesmělo, po letech změkl a kočka jeho tvrdý zákaz nepoznala)-jen tedy s tou půlkou
@Uju píše:
@robínek Ragdoll za mne to nej plemeno. Jak vhodná k dětem tak srst středně dlouhá, prostě tak akorát.
Jinak máme jetě dlouhosrstého briťáka a ten je tedy taky vyrovnaný, klidný, hodný, ale asi je to taková vyjímka protože se říká, že k dětem to není nejlepš volba, ale podle mého taky kus od kusu.
Musela jsem si najít obrázek. Jsou krásné, díky moc! My měli vždycky obyčejné mourovaté a byly fajn, ale na zavření do bytu to moc nevidím. Břitký se mi líbí, ale právě jsem od víc lidí slyšela, že k dětem moc nejsou.
@Lana25 příspěvky jsem všechny nečetla, je jich hrozně moc
ale máme velké zkušenosti s kočkami
nevýhody - nemůžeš odjet na víc dní, pokud tě nemá kdo zastoupit v péči - je potřeba „vykydávat“ záchůdek, dávat jídlo, i když mají granule pořád k dispozici, měnit vodu - my jsme jim pořídili fontánu - čistíš jednou za týden
předtím jsme měli také kastrované kocoury z útulku a též byli mazliví, chodili však ven a po čase skončili přejetí na silnici ![]()
ještě jsme měli kočku, která u sousedů porodila koťátka, a pak se k nám přestěhovala - to byla nejhodnější a nejvděčnější kočka, co jsme měli - mazlivá
ještě předtím jsme měli kočku, ta se dožila 17 let, ta moc mazlivá nebyla, též kastrovaná
@robínek píše:
Musela jsem si najít obrázek. Jsou krásné, díky moc! My měli vždycky obyčejné mourovaté a byly fajn, ale na zavření do bytu to moc nevidím. Břitký se mi líbí, ale právě jsem od víc lidí slyšela, že k dětem moc nejsou.
Britku mam, kocoura. Za me k detem klidne ano. Jsou to klidne kocky, které jdou radeji z cesty, když se jim něco nelibi. Nas je uplne zlatej, neublizil by, ale to je asi kus od kusu. Par lidi s britkama znam a nejak nevim, proc by britka nebyla k detem hodna. Mozna, ze nejsou uplne nejhravejsi ![]()
@Lana25 Pokud se rozhoduješ pro kočku, tak jdi jen po kočce s PP nebo do útulky či dočasky. Největší nevýhodou koček je totiž ta, že pokud pořídíš kotě bez pp po rodičích s pp, necháš na veterině mnohonásobně víc, než kolik jsi ušetřila za pp. Samozřejmě pp není zárukou zdraví, ale je zárukou, že dostaneš dané plemeno a dá se mnohem lépe odhadnout povaha a není to třeba kotě, kdy rodiče jsou sourozenci apod. V útulku pak mají většinou vykoukáno, jak se daná kočka chová. Každá kočka je ale jiná, takže plemenem bych se řídila jen v případě, že víš, co se ti líbí na pohled. Ale všeobecně se může říct, že britky jsou sv*ně, sphynx se rád zachumlá, mainská je mazlivá, bengálka uřvaná, burmila jako kočkopes…
Kastruj co nejdříve, opravdu není třeba čekat. To, že kočka musí projít prvním mrouskáním a podobně je názor z dob krále klacka a už to dávno neplatí. To, že musí mít aspoň jedny koťata je taky hloupost. To, že veterinář nekastruje mladé kotě je hlavně z toho důvodu, že na škole ho učili před 30ti lety nebo jsou orgány malé a jemu se nechce.
Kočky nám škrábou jen škrabadla, starý gauč, který k tomu přímo svádí a židle. Žerou jen granule, nic jiného nechtějí. Ikdyž kocou by si dal, ale nedáváme mu.
Kočkolit je všude, protože hrabou tak vehementně, že ho vyhážou. Zase ale chodí jen na kočkolit a nedělají potřebu nikam jinam (jen v případě nemoci, ale to je pochopitelné). Máme záchodků více, takže nesmrdí.
Chlupy jsou všude, fakt všude. Nechápu to, při takovém množství by měli být už nahatí.
Nechají se pohladit - kocour to naopak vyžaduje pořád, kočka č1 příjde za chlapem minimálně třikrát a chová se jak miminko, kočka č2 si o pohlazení mňoukne 3* za týden.
Kočky ven nepouštíme, za prvé na to nejsou zvyklé a jsou to hrozný trubky, za druhé bych o ně měla strach a přejetých koček potkávám běžně dost. Navíc bych měla i strach, že mi je někdo sbalí.
Pokud by tě něco zajímalo bližšího, zeptej se. ![]()
@robínek Pokud chceš plemeno, tak bengálky. Jsou teda hodně upovídané a akční, ale k dětem super. Hlavně ale záleží na té dané kočce. Mám bengálky dvě, jedna je mazel, taková velitelka a druhá se bojí, je plašan. Od nás se nechá pohladit, když chce, ale od cizích fakt ne. A to jsou sestry z jednoho vrhu, obě s PP. Obě dvě ale vyžadují pozornost, a to dost hlasitě.
Pak máme mourka, kterého jsem před rokem našla. Je to salámista jak prase a pořád by se jen mazlil - takže pokud bys volila z útulku nebo z dočasné péče, tak tam by měli vědět, jak se daná kočka chová. Podmínkou je ale ve většině případů, že nesmí ven vůbec a to já bych osobně vůbec nepouštěla. Britky všeobecně nejsou vhodné k dětem, naopak sphynx třeba ano. Nebo mainská mývalý.
Všechny tři máme naučené, že v noci se spí. Trvalo to, ale zvládli jsme to. Na linku skáče jen kocour, ten jako jediný sežere i to, co nám odpadne. Věřím teda tomu, že až se narodí malá, ani ji nebudu muset čistit po jídle, kocour bude asi rychlejší než já. To je ale asi tím, že na ulic moc nežral.
@stinga Já ty kočky miluju. Kdybych mohla, tak si pořídím další, ale to už bych spala asi na balkoně. Kočky by si chlap nechal, ale mě by vyhodil. Ale museli jsme k tomu rozhodnutí, kočky si pořídit, dospět oba. Pokud k tomu dospěje jen jeden, není to dobře.
@smoule.koule my máme doma ty dva rozmazlence z útulku a přítel má dvacetiletého kocoura, to jsem lustrovala vždy hned při seznámení, jestli kluk nemá alergii na kočky - myšleno fyzickou i psychickou ![]()
ale dvě kočky už jsou na naše poměry až až, stačil by docela jeden, nemáme na ně tolik času, co by chtěli
@smoule.koule píše:
@stinga Já ty kočky miluju. Kdybych mohla, tak si pořídím další, ale to už bych spala asi na balkoně. Kočky by si chlap nechal, ale mě by vyhodil. Ale museli jsme k tomu rozhodnutí, kočky si pořídit, dospět oba. Pokud k tomu dospěje jen jeden, není to dobře.
u nás byl taky muž proti kočkám, vůbec k nim neměl vztah. Kocoura mi „dovolil“ kvůli tomu, že jsem byla dlouhodobě nemocná, tak abych doma nebyla sama. No a nakonec byl on kdo si ho první pohladil, on s ním leží večer u televize, oba přikrytí jednou peřinou. Až někdy malinko žárlím.
![]()
@stinga Brali jsme dvě, aby se nenudili. V tu dobu jsme oba pracovali občas dlouho. No, a loni jsme našla kocoura, v tu dobu jsem chlapa zpracovávala na třetí kočku. Jako chvilku se mu bránil, ale jakmile mu dal jméno, tak jsem věděla, že je náš. Akorát jsme se báli, že testy nevyjdou dobře a my mu budeme muset hledat jiný domov. Naštěstí je zdravej, až na struvity, kočky ho přijaly dobře, takže je náš/můj.
Teď nás pořád všichni straší, jak to bude až se narodí malá. Všichni vidí hororový scénáře, já to vidím tak, že maximálně bude chlupatá.
Jo a pozor! někdy se stává, že s první kočkou člověk zjistí, že jedna prostě nestačí. ![]()
My máme ještě na zahradě různý počet přitoulaných a návštěv od sousedů, kočičáci prostě vycítí, kde by se mohli mít dobře, tak se vnutí.
@aiwwa Jo, to znám. Celej náš otec. Oni většinou otočí, no:-D
@smoule.koule píše:
@stinga Brali jsme dvě, aby se nenudili. V tu dobu jsme oba pracovali občas dlouho. No, a loni jsme našla kocoura, v tu dobu jsem chlapa zpracovávala na třetí kočku. Jako chvilku se mu bránil, ale jakmile mu dal jméno, tak jsem věděla, že je náš. Akorát jsme se báli, že testy nevyjdou dobře a my mu budeme muset hledat jiný domov. Naštěstí je zdravej, až na struvity, kočky ho přijaly dobře, takže je náš/můj.
Teď nás pořád všichni straší, jak to bude až se narodí malá. Všichni vidí hororový scénáře, já to vidím tak, že maximálně bude chlupatá.
Když se narodila neteř, tak měli doma 2 kocoury a jednu kočku. No nakonec všichni hlídali kočárek a od malé se nehnuli. Jen teda ten nejstarší kocour ze začátku když hodně brečela, tak odcházel do vedlejší místnosti spát do skříně. ![]()