Pro Kristýnku <3

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
17.6.14 10:52

@maminka189 požádala sis k tomu PNP i o to navýšení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
17.6.14 11:01

@maminka189 tak právě došel dopis z úp, máme dodat tomíkovo fotku vel průkazové no to chci vidět jak to budeme zmenšovat :jazyk:, u fotografa nereálné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
17.6.14 11:02

@Markéta80 já vystřihla z normální fotky, poradila mi to paní na úp že to tak prý rodiče dělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
17.6.14 11:05

@anickadomnik no taky budeme muset. Asi zkusíme nějak nazmenšovat. u fotografa by to nedal, to ani nemá cenu zkoušet. pár fotek je kde se i kouká :mrgreen:, jinak většinou uhne pohledem tak je pak skvělý záběr na záda nebo ucho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
17.6.14 11:05

@anickadomnik ale navýšení je od 4 let ne pokud neni změna. Tomíkovi to vypláceli zpětně od února :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
17.6.14 11:07
@Markéta80 píše:
@anickadomnik ale navýšení je od 4 let ne pokud neni změna. Tomíkovi to vypláceli zpětně od února :roll:

jo tak to vůbec netuším, vím jen že když u nás byla paní z úp to posuzovat tak mi říkala že si mám hned podat i tu žádost o navýšení, já myslela že se tam dokládají jen příjmy, nějak mě nenapadá z jakého důvodu by to mělo být věkově omezené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
17.6.14 11:09

@anickadomnik Ne,to se žádá až po schválení ne? @Markéta80 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
17.6.14 11:09

@Markéta80 tak jsem to našla, pokud j ežáídost z důvodu nízkých příjmů tak tam omezení není, pokud z důvodupodpory zdrav. postižen. dětí tak je to od 4 do 7 let

V případě splnění podmínek může být příspěvek na péči zvýšen až od 2000 Kč měsíčně. Pro zvýšení příspěvku na péči musí být splněna některá z následujících podmínek

Zvýšení z důvodu nízkého příjmu oprávněné osoby a osob s ní společně posuzovaných, a to

nezaopatřenému dítěti do 18 let věku, kterému náleží příspěvek na péči (výjimkou je dítě, kterému náleží příspěvek na úhradu potřeb dítěte ze systému dávek pěstounské péče podle zákona o sociálně-právní ochraně dětí; dítě, jemuž nenáleží příspěvek na úhradu potřeb dítěte, protože požívá důchod z důchodového pojištění, který je stejný nebo vyšší než tento příspěvek, a dítě, které je v plném přímém zaopatření zařízení pro péči o děti nebo mládež)
rodiči, kterému náleží příspěvek na péči, a který pečuje o nezaopatřené dítě do 18 let věku, jestliže rozhodný příjem oprávněné osoby a osob s ní společně posuzovaných je nižší než dvojnásobek částky životního minima oprávněné osoby a osob s ní společně posuzovaných podle zákona o životním a existenčním minimu.

Zvýšení z důvodu podpory zdravotně postižených dětí předškolního věku

zvýšení příspěvku na péči náleží nezaopatřenému dítěti od 4 do 7 let věku, kterému náleží příspěvek na péči ve stupni III (těžká závislost) nebo stupni IV (úplná závislost). Výjimkou je dítě, kterému náleží příspěvek na úhradu potřeb dítěte ze systému dávek pěstounské péče podle zákona o sociálně-právní ochraně dětí; dítě, jemuž nenáleží příspěvek na úhradu potřeb dítěte, protože požívá důchod z důchodového pojištění, který je stejný nebo vyšší než tento příspěvek, a dítě, které je v plném přímém zaopatření zařízení pro péči o děti nebo mládež.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
17.6.14 11:10

@anickadomnik zagoooglovala jsem a je to od čtyř do 7 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151

@maminka189 ne požádej si hned ať to taky dostaneš zpětně, když požádáš až po schválení tak ti to zpětně nedají, ona jim tam teď ta žádost bude jen ležet a vyřizovat to budou až po schválení, ale pak už bys nemohla žádat zpětně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151

@maminka189 zkopírovala jsem to z mpsv. mrkni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
17.6.14 11:11

@anickadomnik od 4 do 7 let zvýšení příspěvku na péči náleží nezaopatřenému dítěti od 4 do 7 let věku, kterému náleží příspěvek na péči ve stupni III (těžká závislost) nebo stupni IV (úplná závislost). Výjimkou je dítě, kterému náleží příspěvek na úhradu potřeb dítěte ze systému dávek pěstounské péče podle zákona o sociálně-právní ochraně dětí; dítě, jemuž nenáleží příspěvek na úhradu potřeb dítěte, protože požívá důchod z důchodového pojištění, který je stejný nebo vyšší než tento příspěvek, a dítě, které je v plném přímém zaopatření zařízení pro péči o děti nebo mládež.

http://socialni-davky-2014.eu/…a-peci-2014/

my žádali v listopadu a pak v dubnu paní že malýmu 4 byli v únoru tak od února má nárok na to navýšení. my to měli automaticky, nemuseli jsme dokládat příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
17.6.14 11:11

@maminka189 pokud máš příjem nižší naž dvojnásobek životního minima tak ti to navýší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
17.6.14 11:12

@Markéta80 protože vy jste to měli na ten vyšší stupeň tak jak jsem to kopírovala, pokud se žádá z důvodu nízkých příjmů, doloží se každé 3 měsíce příjmy a pak to je bez ohledu na věk, jen ten příjem musí být nižší než dvojnásobek životního minima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
17.6.14 11:13

@Markéta80 přečti si ten odstavec nad tím co jsi mi kopírovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová