Pro Martínka
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@sahrazad1 píše:
Holky, mám z toho taky radost, ale moc nejasejte - prý se to má ještě zdanit :/
O tom se už dost mluví, že by se to danit nemuselo, nevim kolik je daň, ale myslim, ze by bylo i na ni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KeckaJ píše:
Myslím, že tam psali, že stačí jednorázové podání té genové léčby. A může žít téměř normální život bez větších omezení.
To by bylo fajn. Snad zabere. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poslala jsem také. Fakt je, že to člověk kolikrát utratí za zbytečný věci. Jen doufám, že se stát pochlapí a odpustí alespoň ty daně, které by byly v tomto případě asi hodně, hodně vysoké. Tak snad to pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se ráno koukám a už je vybráno
. Díky vám všem! Posledních pár dní mám depku, ale dnes jsem opět zjistila, že je mezi Čechy spousta laskavých a velkorysých lidí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, co myslíte že bude s těmi dvaceti miliony navíc? Určitě se bude hodit víc peněz, ať už třeba na pomůcky a uhrazení pobytu v cizině.
Ale stejně je to obrovská částka, myslíte že to třeba pošlou dál?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meredit píše:
Holky, co myslíte že bude s těmi dvaceti miliony navíc? Určitě se bude hodit víc peněz, ať už třeba na pomůcky a uhrazení pobytu v cizině.
Ale stejně je to obrovská částka, myslíte že to třeba pošlou dál?
Ano, mají to uvedené ve svém příběhu. Čtete to vůbec?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je dobré si uvědomit, že úspěšnost té léčby je spíš zbožné přání. Ve studiích, které se dají dohledat na internetu, je uvedeno, že lék prvně aplikovali v roce 2010. Z celkem 28 dětí některé děti po léku udržely hlavičku a dokázaly samostatně sedět. Zatím nejúspěšnější dítě se učí chodit, rozumí pokynům a dokáže říct několik slov. Těmi 100 mil. Kč se tedy spíš kupuje čas a naděje, že se časem objeví účinnější léčba nebo něco, co v rámci už zlepšeného stavu, dokáže ten stav ještě zlepšit, takže těch 100 mil. pravděpodobně není konečných… Ale třeba se stane zázrak a Martínek předčí to zatím nejúspěšnější dítě. Genová terapie je z vědeckého pohledu určitě hodně zajímavá a výzkum se posouvá, takže třeba už dnes mají zase o něco víc informací.
- Citovat
- Upravit
@Naydra Co už bylo poškozeno se asi těžko vrací do původního stavu. To je stejne jako děti se svalovou atrofii i ti co dostali lék za 50milionů nejsou úplně v poradku, ale zijou a zlepšují se. Pokud dostanou lék hned po narození, vadný gen škodu nestihne napáchat a jsou v zdravý. Každopádně je stesti, ze Martínek má šanci žít aspon trosku lepší život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně mě dojalo, kolik se na prcka vybralo👏 také dekuju za vložení příspěvku, žes to zviditelnila a díky tomu také přispěla. Budou mít před sebou ještě i tak dlouhou cestu k uzdraveni😓peníze navíc se budou hodit minimálně na rehabilitace, které bude chlapeček nejspíš potřebovat a nejen to.tak ať se daří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je rozhodnuto, že ani stát, ani Donio si nevezmou z celé částky ani korunu. Vše jde na Martínkovu léčbu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vite nekdo, proc Ten Mares tvrdil, ze prispel miliony, kdyz nejvyšší prispevek byL 200k od nezname darkyne?
- Citovat
- Upravit
@Petulr píše: Úplně mě dojalo, kolik se na prcka vybralo👏 také dekuju za vložení příspěvku, žes to zviditelnila a díky tomu také přispěla. Budou mít před sebou ještě i tak dlouhou cestu k uzdraveni😓peníze navíc se budou hodit minimálně na rehabilitace, které bude chlapeček nejspíš potřebovat a nejen to.tak ať se daří
Já bych jim přála, aby částku využili na všechno, na co budou potřebovat. Vždyť i ta holčička musela být odstrčená, zasloužila by si to vynahradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KeckaJ píše:
Myslím, že tam psali, že stačí jednorázové podání té genové léčby. A může žít téměř normální život bez větších omezení.
to bohužel určitě ne, zkus si o tom něco nastudovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!