Pro Martínka
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@a12 píše:
No tak vidíš, spousta lidí je prostě líná tohle projíždět a hledat, co má smysl.. Nebo na to nemá čas, nechce se jim, nenapadne je to.. Takže jejich peníze by nepomohli dalsi x lidem, protože by jim lezely na účtě a nikam by je neposlali. Spousta lidí ani neumí s internetem, moje máma si otevře tak maximálně facebook, projedu blbosti co ji tam, vyskacou, přidat tam taky nic neumí, tak. Těžko bude chodit hledat lidi, kterým pošle peníze. Ale tímhle způsobem se to dostane i k lidem, ke kterým by se to nikdy nedostalo, nemyslim si, že se tim „okrádaj“ jiny sbírky.. Ty, co chtěj přispět na jinou prispejou, ale Spousta těch, co posilaj na tyhle vylosovany, zmedializovany, by neposlali peníze na žádnou a diky tomu, že to někdo vybere za ně ty peníze pošlou a každej měsíc se takhle někomu život zachrání, pomůže se mu ho zlepšit atd. Klidně se přiznám, že ani moje peníze by nepristali na jinym účtu, taky to nesledujutakhle se to ke mně dostalo a poslala jsem
stejně jako to treba bylo u toho Maxe a oliverka
A tyhle příběhy pomáhají i otevřít debatu o financování léků, o jejich úhradách pojišťovnami, atd. Takže jejich medializace může ve finále pomoci i těm, co teď brblají.
Na druhou stranu spousta sbírek na Doniu způsobila, že lidé už jsou s pomocí opatrní, protože některé jsou opravdu nesmyslné, účel vybírání není upřesněn, je toho prostě moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Bavila jsem se o tom příběhu s mužem a ten se zeptal jakou hodnotu má tedy lidský život? Když na jedné straně zemře něčí vinou dítě a rodina dostane pár set tisíc odškodnění a tady chtějí za záchranu 100 mega. Je to složité téma a otázek kolem toho může vyvstat hodně. Ale já na to koukám z pohledu rodiče a v téhle šílrné situaci bych udělala to samé co oni. Jinou možnost ani nemají, hrají vabank a proto jim peníze pošlu.
ja jsem taky poslala, ale zase představa, ze by pojistovna zaplatila 100 mil a nemohla by tim padem koupit napr pristroj, ktery pomuze žít vice lidem…
doufam, ze se lidi slozi, pro kazdeho z nas by to byla mala castka kdyby se zapojilo vic lidi
- Citovat
- Upravit
@Parenicka píše:
ja jsem taky poslala, ale zase představa, ze by pojistovna zaplatila 100 mil a nemohla by tim padem koupit napr pristroj, ktery pomuze žít vice lidem…
doufam, ze se lidi slozi, pro kazdeho z nas by to byla mala castka kdyby se zapojilo vic lidi
Možná by byla možnost přispět jen část, ne celou sumu. Nevím. Ale prostě říct rodině jo, lék existuje, ale stojí 100 mega a my vám na něj nedáme, je šílený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Parenicka píše:
Je to jeste slozitejsi. Da se na to divat tak, ze kdyz firma co ten lek vyvinula, dostane 100mega, tak to vrazi do vyzkumu dalsich a dalsich onemocneni a to zachrani to dalsi a dalsi zivoty. A ta firma (PTC Therapeutics) ty penize do dalsiho vyzkumu vzacnych onemocneni opravdu vrazi. A za cas se treba zjisti, ze puvodne vzacne vypadajici onemocneni neni zas tak vzacne, lecbu bude potrebovat vice lidi, lek se zkomercializuje a tim padem bude levnejsi, dostupnejsi a celkove to pomuze zlepsit zivot lidem na teto planete. Ja jim drzim hrozne moc palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nowuka2 srovnat naše český nemocný dítě s ukrajinou je trochu mimo, promiň
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Možná by byla možnost přispět jen část, ne celou sumu. Nevím. Ale prostě říct rodině jo, lék existuje, ale stojí 100 mega a my vám na něj nedáme, je šílený.
Hádám, že jste asi nikdy nepůsobila v top
managementu pojišťovny, že?
Je to hrozná situace, taky jsme přispěli.
Ale vězte, že to není tak jednoduché, jak se možná některým nezainteresovaným může zdát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rachel_cz píše:
Hádám, že jste asi nikdy nepůsobila v top
managementu pojišťovny, že?
Je to hrozná situace, taky jsme přispěli.
Ale vězte, že to není tak jednoduché, jak se možná některým nezainteresovaným může zdát…
To nikdo netvrdí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, je tam přes 72 milionů, to je naprosto úžasný
To se už určitě vybere
Takže nečekám na výplatu, ale posílám už dnes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Míša213 píše:
Holky, je tam přes 72 milionů, to je naprosto úžasnýTo se už určitě vybere
Takže nečekám na výplatu, ale posílám už dnes
To je bomba. A mám to stejně, ještě chci přispět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GabinkaCh píše:
Ty vogo to je bordel! Vychcané pojišťovny, ještě větší šmejd je výrobce léku že si řekne o takové peníze…
Vis, on ten vyzkum a vyvoj leku stoji nemale penize. Dnes je ten lek hodne drahy, tak jako byly zpocatku i jine leky. Casem jeho cena pujde dolu.
Vim, ze nemocni ten lek potrebuji hned. Ale kde na neho vzit a nekrast? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kazma byl vyzván aby dal peníze z trezoru na Martínka. Jsem zvědavá, jestli to udělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
U stibrovy bylo, že to zítra v 10 bude vybrany
Tomu věřím. Už je tam 78mil. Jsem zvědavá jak se chlapeckovi změní život.. Máte někdo nějaké jeho stránky?
- Citovat
- Upravit
@Anna766 Já si myslím, že mu peníze dá. Ale možná ne celou, podle mě to rozdělí mezi vícero lidí. Sám řekl, že si peníze nenechá, ale daruje je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!