Pro Martínka

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Parenicka
24.9.23 19:15
@xavierka píše:
@Parenicka pro mě jako dárci je důležité, že peníze využije konkrétní dítě, rodina na kterou přispívám. Ne žádná „organizace“.

ja samozrejme doufám, ze lecba bude, jinak bych neposilala… jen si rikam kdyby to nevyslo a dite nemohlo vyuzit penize, co s nimi bude

• Citovat
  • Upravit
30620
24.9.23 19:17
@Nowuka2 píše:
Hodně bych se divila, kdyby o tom ještě někdo nevěděl, je to mediálně tak neuvěřitelně propíraný, že každý, kdo má internet, už o té sbírce MUSÍ vědět i kdyby nechtěl… Trochu se bojím, aby to pro některé nemělo opačný efekt, viz například solidarita pro UA - a kde jsou teď. :?

Taky to vidim poprve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.9.23 19:18
@Parenicka píše:
ja samozrejme doufám, ze lecba bude, jinak bych neposilala… jen si rikam kdyby to nevyslo a dite nemohlo vyuzit penize, co s nimi bude

Vždyť je to tam napsané, na potřeby pro chlapečka, popř. na jiné sbírky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2521
24.9.23 19:19

Kdo chce, ať přispěje, kdo má k tomu výhrady, ať
nic neposílá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12544
24.9.23 19:53
@a12 píše:
A přijde ti fér, že někomu chybí jen vozíček a nekomu může v 5ti letech umřít dítě?

Vubec nezpochybnuji zminovany pripad, ale precti si poradne Donio, umirajicich deti, nebo s vzacnymi diagnozami a se zoufalymi rodici je tam plno. Ale ne, nechci licitovat kdo je zoufalejsi. Mne jen je lito na jakem principu se ziskavaji penize, jo celebrita vylosuje a prrobehne to vsude..co se asi honi hlavou tem mene stastnych rodicum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
24.9.23 19:55

Ty vogo to je bordel! Vychcané pojišťovny, ještě větší šmejd je výrobce léku že si řekne o takové peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
24.9.23 19:56
@GabinkaCh píše:
Ty vogo to je bordel! Vychcané pojišťovny, ještě větší šmejd je výrobce léku že si řekne o takové peníze…

tak to zase ja jsem pro, ze to pojistovna neproplati

• Citovat
  • Upravit
2521
24.9.23 19:58
@Parenicka píše:
tak to zase ja jsem pro, ze to pojistovna neproplati

Protože se nejedná o vaše ditě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
24.9.23 19:59
@xavierka píše:
Protože se nejedná o vaše ditě.

tak samozrejme, ze kdyby to bylo moje dite, nejednala bych s rozumem… ale ted jsem v situaci, kdy mam nazor takovy

• Citovat
  • Upravit
2521
24.9.23 20:03
@Parenicka píše:
tak samozrejme, ze kdyby to bylo moje dite, nejednala bych s rozumem… ale ted jsem v situaci, kdy mam nazor takovy

Tak to je trochu hloupé. Nicméně doufám, že se nikdy v takové situaci neocitnete. Pěkný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6409
25.9.23 03:33

@xavierka ono je to totiž blbý, že to, jestli budeme nebo nebudeme mít zdravý dítě, je otázka čistě náhody a nemůžeme to v zásadě nijak ovlivnit…

Tak kdo má (nejspíš) zdravý jako já může být vděčnej osudu a může tak maximálně přispět pár korunama někomu, kdo neměl to vrtkavé štěstí a potřebuje nějaké pomůcky nebo hůř léčbu nebo nejhůř léčbu, která je šíleně drahá, ale může to děťátko zachránit.

O to víc obdivuju i ty, kteří přispějí, i když dítě taky nemají zdravé a peněz asi nic moc taky ne.

@Parenicka tedy každý může přispět na jinou sbírku, to je jasné. Tady měli rodiče aspoň trochu štěstí v tom šíleném neštěstí, že se jejich sbírky chytli media a celebrity a ta částka se třeba vybere a to jejich dítě zachrání. A to je podle mě skvělý. Vůbec tím nezpochybňuju, že je plno jiných rodin, které by taky potřebovali.

Mimochodem zrovna jsem četla příspěvek maminky, jejíž dítě dostalo lék na svalovou atrofii. Že před 2-3 lety tahle situace byla stejná u dětí, které měli tuhle nemoc. 50 milionů za léčbu. Dostalo se to do médií, na nemoc je povinný screening, léčbu platí už pojišťovna a prý se lék od té doby použil už 30×. Z 30 dětí, které by byly umřely je 30 zdravých nebo skoro zdravých dětí. Protože někdo za těžký peníze vymyslel, jak opravit geny. A tady můžeme pomoct chlapečkovi se k takové léčbě taky dostat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60987
25.9.23 07:40
@lilith1 píše:
Vubec nezpochybnuji zminovany pripad, ale precti si poradne Donio, umirajicich deti, nebo s vzacnymi diagnozami a se zoufalymi rodici je tam plno. Ale ne, nechci licitovat kdo je zoufalejsi. Mne jen je lito na jakem principu se ziskavaji penize, jo celebrita vylosuje a prrobehne to vsude..co se asi honi hlavou tem mene stastnych rodicum..

Hele, asi takhle, většina lidí, co ten přispívaj na martinka by neposlala nikam nic, donio nesledujou atd. Tímhle je šance zachránit aspoň to jedno dítě. Ty peníze by se ani tak nerozdelily mezi jiny děti, protože ty lidi by je neposlali nikam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12544
25.9.23 07:44
@a12 píše:
Hele, asi takhle, většina lidí, co ten přispívaj na martinka by neposlala nikam nic, donio nesledujou atd. Tímhle je šance zachránit aspoň to jedno dítě. Ty peníze by se ani tak nerozdelily mezi jiny děti, protože ty lidi by je neposlali nikam

Tohle asi chapu..Prave ze na Donio koukam, taky se zvrhlo..nyni uz se vybira na vsechno umirajici kocky sratisice i samozivitelka co nechce do azylaku..drive to melo pojem. Ted uz mimo misu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.9.23 08:00
@Parenicka píše:
tak samozrejme, ze kdyby to bylo moje dite, nejednala bych s rozumem… ale ted jsem v situaci, kdy mam nazor takovy

Bavila jsem se o tom příběhu s mužem a ten se zeptal jakou hodnotu má tedy lidský život? Když na jedné straně zemře něčí vinou dítě a rodina dostane pár set tisíc odškodnění a tady chtějí za záchranu 100 mega. Je to složité téma a otázek kolem toho může vyvstat hodně. Ale já na to koukám z pohledu rodiče a v téhle šílrné situaci bych udělala to samé co oni. Jinou možnost ani nemají, hrají vabank a proto jim peníze pošlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60987
25.9.23 08:03
@lilith1 píše:
Tohle asi chapu..Prave ze na Donio koukam, taky se zvrhlo..nyni uz se vybira na vsechno umirajici kocky sratisice i samozivitelka co nechce do azylaku..drive to melo pojem. Ted uz mimo misu..

No tak vidíš, spousta lidí je prostě líná tohle projíždět a hledat, co má smysl.. Nebo na to nemá čas, nechce se jim, nenapadne je to.. Takže jejich peníze by nepomohli dalsi x lidem, protože by jim lezely na účtě a nikam by je neposlali. Spousta lidí ani neumí s internetem, moje máma si otevře tak maximálně facebook, projedu blbosti co ji tam, vyskacou, přidat tam taky nic neumí, tak. Těžko bude chodit hledat lidi, kterým pošle peníze. Ale tímhle způsobem se to dostane i k lidem, ke kterým by se to nikdy nedostalo, nemyslim si, že se tim „okrádaj“ jiny sbírky.. Ty, co chtěj přispět na jinou prispejou, ale Spousta těch, co posilaj na tyhle vylosovany, zmedializovany, by neposlali peníze na žádnou a diky tomu, že to někdo vybere za ně ty peníze pošlou a každej měsíc se takhle někomu život zachrání, pomůže se mu ho zlepšit atd. Klidně se přiznám, že ani moje peníze by nepristali na jinym účtu, taky to nesleduju :nevim: takhle se to ke mně dostalo a poslala jsem :nevim: stejně jako to treba bylo u toho Maxe a oliverka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!