Problém s kamarádkou :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1837
17.10.14 15:18

… šla jsem se podívat ;-) díky moc.
já jí to řekla nejprve „taktně a oklikou“, ale po tom posledním hodně drtivém telefonátu jsem na ni už na konci hovoru prostě zařvala, že prostě už musím pracovat a práskla s tím (no… prásknout už se s tím nedá, ale položila jsem to bez rozloučení), a pak jsem jí už napsala zcela otevřenou sms, že na mně provedla normální psychickej nátlak a že už to nezvládám, pak jsem jí napsala i email, kde jsem jí to popsala už vyloženě polopatě, že se jí už skoro bojim, že si má najít terapeuta, že ji mám ráda, ale že se s ní něco stalo a už to není jako dřív, a následovala právě ta krabice s dárkama.
za to jsem poděkovala a ona taky ještě poděkovala a odmlčela se.

a bohuže… včera byla recidiva… zase cítím ta „chapadla“.

děkuju vám moc za to, co jste psaly - všem - a teĎka si to budu rovnat v hlavě…

ONO BY TO MĚLO ŘEŠENÍ: kdyby si našla prostě pořádnýho chlapa a tím by se to vyřešilo, ale fakt se bojim, že v tomhle „stavu“ se jí to nepodaří - tak budu doufat že mě vyslyší s tím terapeutem a něco s tím udělá…

a pak až si najde prostě „nějakého muže“, tak už nebude doma sama a nebude jí z toho šplouchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
17.10.14 15:20

Je mi jí líto, ale MÁTE PRAVDU V JEDNÉ VĚCI:

ty, které píšete, že možná jí pomůžu tím, že ji „nechám chvíli plavat“. Já pro ni fakt udělala, co bylo v mé moci, ale teď teda už pro ni nevidím jiné východisko než pomoc „odborníka“, odbourat nějaké mentální bloky, zbavit se „křeče“… protože ona v křeči je…

a holt ji nechat, ať dojde k názoru, že „tudy cesta nevede“… že mít vrbu a něčí nastavený ucho je sice dobrý, ale není to řešení problému… Ať se zvedne z toho bahna a vzchopí se.
Chápu že neustále narážet na milostná zklamání a pořád mít zlomené srdce je těžký, ale ona to na sebe nabaluje jak kouli bahna, přes kterou pak už nevidí nic před sebou…
moc bych jí přála aby byla konečně šťastná a fakt to není klišé, je mi to celý nepříjemný a mrzí mě to i za ni, protože jinak je to fajn holka…

ach jo.

děkuji vám ženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
17.10.14 15:25

@ZlatuskaTen problém bude nějaký celkově v ní, když jí ti chlapi tak houfně opuštějí :think: jestli je tak taky pronásleduje jako tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
17.10.14 15:58

Já se domnívám, že je to jak píše @boball - tedy ona na ně, stejně jako na tebe, nakládá zodpovědnost za celou svou existenci, není schopná samostatně fungovat, kdo ví, co zobala / zobe za prášky, i to může být problém. Ty musíš udělat jedno - a to zachránit své duševní zdraví, protože ty nemáš schopnost jí pomoct, přiznejme si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
17.10.14 23:41

@puntice no, asi už to tak bude… :-(
dneska jsem koukla na email a zase už tam něco bylo… hodila jsem na to už filtr… a asi na to „hodím i bobek“ a budu doufat, že se tím nějak prokouše… jinak se z toho prostě nevymotáme snad nikdy…
díky.
je to těžký, ale volím (možná zbabělý) útěk, protože jinak jsem pak i vzteklá na ty, co jsou kolem mě, a vlastně kvůli čemu… kvůli tomu že ji nedokážu „odpálkovat“…

tak jo. dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16176
17.10.14 23:53

Hele odkud kamarádka je? Já hych jí poslala kontakt na psychologa, a jakmile by mi ještě napsala nebo zavolala, jen bych se ptala A co ti na to řekl psycholog? A řekla jsi to už na terapii? Co je nového s řešením tvého problému? Promiň, ale dokud to nebudeš nejdříve řešit s odborníkem, nemůžu sloužit. :nevim:
Kdyby byla z Prahy a okolí, doporučuju www.petrpasek.cz, je fakt výborný, ale kontakt na psychologa najdeš kdekoliv najdeš za chvilku. Tohle bych ještě udělala, říct tady máš někoho, kdo to s tebou vyřeší líp než já, a jestli mě máš ráda, budeš to řešit s ním a mně se ozveš až uděláš nějaký pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.10.14 08:26

@Zlatuska podle mě se zbytečně stavíš do role „zbabělé útěkářky“.Já to tak vůbec nevidím. Děláš prostě to, co ti přijde v danou chvíli nejrozumnější.
Pokud se budeš označovat takto, tak budeš v sobě prohlubvat jen nesmyslný pocit viny.
Kamarádka se změnila. Možná je nemocná, ale není v tvé moci ji léčit - možná bys ji mohla i „ublížit“ tím, že jí děláš nekonečnou vrbu a ona nemusí řešit své problémy, protože vždy je naloží na tebe.
Prostě ji zkus na chvíli úplně vymazat ze života. Když se dá do pořádku a ozve se, tak fajn, když ne, tak jsi jí byla dobrá jen na ty její stesky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
18.10.14 13:14

@zrcadlo… už psala… zatím ignoruju…
:roll:
do Prahy má sto padesát kilometrů, ale: díky za tip na toho psychologa - a tohle, co píšeš, je dobrý nápad…

@Malaga no „my“ (my dvě mezi sebou) to máme momentálně tak… kdyby mohla, zavaluje mě normálně 24 hodin denně (kromě doby, kdy spí…ale nedávno mě začala budit i v noci a taky brzo ráno), postupně jsem to okrouhávala, ale: s chlapama chce nejdřív radu, potom se chce se mnou dělit o to krásné a pozitivní, co ale bohužel po pár dnech/týdnech skončí a pak následovalo to, že mi klidně i vyčetla, že jsem já jí to takhle poradila (což jsem si s ní teda vyříkala, takže aspoň s tímhle přestala), a pak si o tom chtěla donekonečna psát a povídat a pak ještě ty chlapy sledovala na internetu, co dělají, jak se mají… chtěla o nich zjišťovat informace…
a mezi tímhle vším mi píše, co dělají její příbuzní, kolegové a lidi, které vůbec neznám.
Když to takhle píšu, tak si uvědomuju, jak je to na hlavu postavený :-/ ale ono to postupně nabíralo intenzitu, až je z toho tohle…
a prozatím ignoruju…

ale máte pravdu, ženský… že jestli se opět pokusí o ten nátlak, tak jí odkážu na psychologa/psychoterapeuta, jelikož skutečně čím víc jí budu naslouchat a v podstatě podporovat v tom, jakým způsobem uvažuje, tak tím víc ona ubližuje sama sobě a táhne s sebou i mě.

PRAVDA. DĚKUJI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.10.14 13:25

@Zlatuska jsem ráda, že sama vidíš, že není normální sledovat a prověřovat lidi, které má kolem sebe…tohle už je prostě minimálně na doktora. Já být chlap, tak bych takovou ženu potkat nechtěla a kdybych tu smůlu náhodou měla, tak bych vzala hodně rychle nohy na ramena…
Ona by si měla najít nějakou normální výplň svého života a nežít život druhých lidí tím, že se jim vrtá v soukromí.
Takové kamarádky bych se asi ráda vzdala, fakt nemusím mít všechno… ;)
Tak ať je lépe a daří se ti! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
18.10.14 22:31

No… ta formulace byla přesná… „žít životy druhých“… tak tak…
to je člověk rád, že to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
19.10.14 09:07

Zlatusko, chovani tvy kamaradky mi pripomina chovani my sestry v dobe, kdy odmitala brat leky na schizofrenii… bylo to strasne tezky, taky js nechtela hodit sestru pres palubu, nakonec jsem to odnesla zdravotne ja (jezdila jsem za ni na navstevy, premlouvala ji k tomu aby brala leky a jedla a spala atd atp) vechno marny… a tech nervu z toho, myslela jsem si, ze to ja zodpovidam za jeji stesti a jeji plnohodnotny zivot… ale vsechna tahle letita (12 let) namaha byla uplne k nicemu…

pak se mi rozsypalo zdravi a zjistila jsem, ze pomahat muzes JEN tomu, kdo pomoct chce.. tento typ upiru budevysavat do te doby, dokud jim to dovolis a porad budou mit pocit, ze to ty jsi pro ne neudelala dost, nerekla jim ty spravny slova, ktery by jim ulevily..

holka, neni v nici moci takoveho cloveka udelat stastnym… vyresila jsem to tak, ze jsem sestre rekla: ok, nechces se lecit, je to tvoje vec, pak mi ale nevolej… jsi porad jen negativni, uhanis me, vycerpavas, takze mi volej jen, kdyz se ti neco povede, nebo s necim hezkym… to, ze te mam rada jeste neznamena, ze me muzes nicit a ze ja ti to dovolim… uz ne! mockrat zkousela prolomit moje rozhodnuti, ale marne: nebudu s tebou resti tvoje problemy, dokavad je nebudes resit ty sama a s lekarem! mas neco hezkeho, co bys mi rekla? ne? tak ja koncim…

vysledek, sestra bere leky, je ji mnohem lip, ma praci a kocoura a kamosky a me zavola obcas a je to v pohode…

za me teda u tehle lidi, neni dobre pouzivat rukavicky s chodit po spickach, protoze te prevalcuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
19.10.14 21:16

@jijisan
jo… naprosto chápu…
nemusí člověk na ně být hned automaticky hnusný, ale přesně chápu, jak jsi to pojala: jakoby je „mírnou cestou srovnat do latě“, říct jim jasně, co je ještě OK a co už ne, a když to neakceptujou, tak být zkrátka nekompromisní…

v případě tvé sestry to tedy pro vás obě muselo být ještě mnohem těžší. tak jsem ráda, že to tak dopadlo u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
19.10.14 21:25

@Zlatuska ono totiz musis umet i vykazat lidi co mas rada s laskou do patricnych mezi…

to, jak velmi tlaci ta tvoje kamoska je uz spis na psyciatra.. pokud masnakej dobrej vztah i s jejima rodicema, asi bych je kontaktovala a vysvetlila jim jeji chovani a doporucila bych jim jednat.. myslim ze fakt potrebuje pomoc odbornika…

jinak, jeste pocitej s tim, ze to na tebe bude porad zkouset a ty nesmis povolit, jinak jsi tam co pred tim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
19.10.14 22:43

No… bohužel ty rodiče samotný ji dost deptaj, aby si prý už někoho našla. takže to nepůjde. musí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
19.10.14 22:50

@Zlatuska mno, tak to nebude jednoduchy :? hlavne prosimte neziv v sobe pocity viny (i kdyz na tebe bude tlacit)… at je to jak chce, je dospela a mela by se snazit s tim sama neco delat (otazka je, zda je jen presprilis zoufala, nebo fakt nemocna)… ma taky vlastni rodinu a ty nejsi lekar, takze zadna vina! jasny!

dej vedet, jak se to vyviji… a drzim pesti… snad se holcina odhodla udelat neco se sebou… kolik ji je let? bydli sama nebo s rodinou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová