Problém s kamarádkou :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.2.20 21:45

Ahooj, mam jednu kamaradku/spoluzacku o které si zacinam myslet, ze je fakt emocni upir

ma zdravotní trable, bojuje s castou migrenou, ktera se neda nejak moc ovlivnit leky,
do toho ma nejake gastro trable (ulcerozni colitida) a ma celiakii

zjistila jsem, ze posledni dobou uz neresi nic jineho nez:
kde byla u doktora
kam jde k. doktorovi
co rekl doktor

jaky doktor ji nastval a proc :zed:

chapu, ze dlouhotrvajici trable jsou fakt neprijemne, ale pripada mi, ze cely jeji zivot je uz jen o tom
ze misto aby se snazila najit to,,zdravy,, tak se orientuje jen na to nemocny

posledni dobou me to uz uplne vycerpava

neustale stížnosti na doktora, ktery se na ni ohradil apod…

jako ano, nekteri doktori jsou strasny to uznavam

ale ty holce je 30 a je jak duchodce

Uz se mi podarilo ji dokopat k psychologovi, jenze opet mam pocit, ze ji doktorka nesedi

ona ma problem snad s kazdym doktorem, svadi to na spatnou zkusenost z detstvi

krome toho si myslim ze ma i nejakou socialni fobii, nema skoro zadny kamarady dalsi
a prej lidi nepotrebuje…

je mi.ji lito ale uz me to začalo strasne unavovat jen nevim jak ji to napsat slusne…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
29.2.20 22:11

Normalne ji to napis nebo rekni - pokud se bude chtit sejit tak ano, ale za predpokladu, ze nebude mluvit o doktorech. Pokud s tim zacne, upozornit ji a pokud i nadale bude mluvit o sobe, nenocech a doktorech, tak se zvednout a odejit…

• Citovat
  • Upravit
15210
29.2.20 22:16

Taky mám takovou kamarádku, celých 20let co jí znám, má pořád nějaké nemoci.. Zajímavé, až podezřelé je, že nerazi na samé špatně doktory, keři ji neleci. Skoro nechodí do práce, ve 40 letech ji živí rodiče, je přesvědčena, že má nárok na invalidní důchod, ale blbý doktoři to neuznají.. Kontakt jsem s ní hodně omezila, protože mě to v podstatě otravuje a myslím, že nemocná je především na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
29.2.20 22:22

Asi bych omezila kontakt.
A kdyzt uz bych se s ni sedl a ona uz po nekolikrat mluvila o doktorech, tak bych zkusila přejít uplne k odlišnému tematu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.20 22:28

@Alušáček

no uplne to samy!

vzdycky nakonec rekne, ze ji ten doktor zklamal, ze se ji dost nevenoval, byl neprijemny atd.

nebo ze ji doktorka Neuro odpovedela na email az za 10 dni, takze to tam teda nepujde panc to v ni nevzbuzuje důvěru :cry:

tak jako jasne, nekdo kdo ma plnou ambulanci lidi a do toho slouzi, může byt obcas proste uz vyhorelej

me teda zarazilo uz i to, ze chodi na prevence k obvodakovi :(
ve 30 chodi na prevenci ackoliv ma neustale delany odbery kvuli jinym vecem

takze za me ano, hlavni problem je proste hlava…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.21 08:35

Ahoj, mám taky takový problém s jednou kamarádkou - má 4 letého synka, vídáme se teda jenom občas a teď už ještě míň

za prvé mě štve, že ona není ochotná/schopná dorazit nějak na setkání MHD, jelikož prý odmítá teď chodit do MHD, aby se nenakazili prý, takže ji všude vozí manžel :zed:

a jinak musím prostě JÁ za ní dorazit - a je jedno, že to mám přes celou Prahu :-(

ale nevadilo jí udělat mega narozeninovou oslavu synka na kterou pozvala veškeré příbuzenstvo :)

ale co mě teda upřímně dostalo, že se mě zeptá, jak se mám, já odpovím jednou větou a zeptám se: co vy?

načež mi přijde 11fotek z oslavy synka jakože ale to vypadalo pomalu jak svatba Kate a Wiliama! obří balonky, skákací hrad, stůl prohýbající se jídlem (výzdoba jak v luxusní restauraci) o počtu dárků ani nemluvím… to bylo spíš pro 3 děti než pro jedno…

a já upřímně nějak vlastně nevím, co ji na to napsat :-(

není v tom závist, spíš smutek, že vlastně ji ani nezajímá jak se má ten druhý a spíš má potřebu dělat na druhé prostě,,dojem,,

ta oslava mi přišla fakt opravdu naprosto přehnaná, kdyby to byli 18.narozeniny, tak to snad pochopím :)

ale zajímavý je i to, že zmínila něco, že si to nedá na FB, jelikož lidi jsou zlý :dance:

asi, že jí jako závidí - no, upřímně nevím nevím :)

přemýšlím, jak ji slušně napsat, že to asi nebude závist, co ji lidi píšou… ¨
a celkově mě to fakt začíná štvát - zase prý jestli za nima dorazím
jasně, já zase můžu jet MHD skoro 50minut - to nevadí přece :)

• Citovat
  • Upravit
Janli
16.3.21 08:43

Co vlastně řešíš? Vadi ti, že uděli oslavu? To je jejich věc, proč se nad tím pohoršuješ? Ona nechce jezdit mhd, já ji chápu, taky se toho štítím. Ona to bere tak, že tobě to nevadí. Zeptá se tě, jak se máš, ty odpovíš jednou větou a pohoršuješ se, že ona ne? Tak jí taky odpověz rozvláčně. Pokud ti její přístup vadí, tak se s ní nestýkej a budeš mít klid. Ale jinak řešíš nesmysly…

• Citovat
  • Upravit
7673
16.3.21 08:43
@Anonymní píše:
Ahoj, mám taky takový problém s jednou kamarádkou - má 4 letého synka, vídáme se teda jenom občas a teď už ještě míň

za prvé mě štve, že ona není ochotná/schopná dorazit nějak na setkání MHD, jelikož prý odmítá teď chodit do MHD, aby se nenakazili prý, takže ji všude vozí manžel :zed:

a jinak musímprostě JÁ za ní dorazit - a je jedno, že to mám přes celou Prahu :-(

ale nevadilo jí udělat mega narozeninovou oslavu synka na kterou pozvala veškeré příbuzenstvo :)

ale co mě teda upřímně dostalo, že se mě zeptá, jak se mám, já odpovím jednou větou a zeptám se: co vy?

načež mi přijde 11fotek z oslavy synka jakože ale to vypadalo pomalu jak svatba Kate a Wiliama! obří balonky, skákací hrad, stůl prohýbající se jídlem (výzdoba jak v luxusní restauraci) o počtu dárků ani nemluvím… to bylo spíš pro 3 děti než pro jedno…
a já upřímně nějak vlastně nevím, co ji na to napsat :-(

není v tom závist, spíš smutek, že vlastně ji ani nezajímá jak se má ten druhý a spíš má potřebu dělat na druhé prostě,,dojem,,

ta oslava mi přišla fakt opravdu naprosto přehnaná, kdyby to byli 18.narozeniny, tak to snad pochopím :)

ale zajímavý je i to, že zmínila něco, že si to nedá na FB, jelikož lidi jsou zlý :dance:

asi, že jí jako závidí - no, upřímně nevím nevím :)

přemýšlím, jak ji slušně napsat, že to asi nebude závist, co ji lidi píšou… ¨
a celkově mě to fakt začíná štvát - zase prý jestli za nima dorazím
jasně, já zase můžu jet MHD skoro 50minut - to nevadí přece :)

Musíš… nemusíš… buď chceš nebo nechceš!!! A závidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.21 08:48

@Janli hm, něco na tom je :D

• Citovat
  • Upravit
16694
16.3.21 08:49

Závidíš, ne že ne. Kdyby ti opravdu nešlo o závist, tak napíšeš, že tam bylo lidí jako smetí. To, kolik tam bylo dárků a jídla je vzhledem k situaci naprosto irelevantní.

Co ti brání ji napsat, že do MHD nepolezeš kvůli cestě za někým, kdo nedodržuje opatření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.21 08:53

@Kakika hm, tak možná máš pravdu, asi mi taky už hrabe z toho lockdownu :oops:

ale jinak dobrá věta, to použiju :)

• Citovat
  • Upravit
9019
16.3.21 08:55

A ty máš nějaké dítě? Treba nechce jezdit tak daleko MHD kvůli synovi, většina dětí se při dlouhé cestě nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.3.21 08:56

Proč by si měla stále jezdit jen ty? Tak k ní nejezdi, když není ona ochotná k tobě přijet. Můžete se střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.3.21 09:04

Jezdím do práce hromadnou dopravou a zatím jsem covid nechytla. Takže se tolik neštítím. Se synem teda jezdíme jen autem. Ale jednou za čas bych to riskla.
Před dobou kovidovou jsme se s kamarádkou s návštěvou střídaly. Jednou dorazila ona, jednou já k nim. Děti nadšené. Ale teď se s nikým nevídáme, zvlášť s takovými, co mají megapárty a druží se navzdory všem opatřením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
16.3.21 09:25

Tebe bych teda chtěla za kamarádku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie