Problém s kamarádkou :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33555
16.3.21 09:27
@Anonymní píše:
Ahoj, mám taky takový problém s jednou kamarádkou - má 4 letého synka, vídáme se teda jenom občas a teď už ještě míň

za prvé mě štve, že ona není ochotná/schopná dorazit nějak na setkání MHD, jelikož prý odmítá teď chodit do MHD, aby se nenakazili prý, takže ji všude vozí manžel :zed:

a jinak musím prostě JÁ za ní dorazit - a je jedno, že to mám přes celou Prahu :-(

ale nevadilo jí udělat mega narozeninovou oslavu synka na kterou pozvala veškeré příbuzenstvo :)

ale co mě teda upřímně dostalo, že se mě zeptá, jak se mám, já odpovím jednou větou a zeptám se: co vy?

načež mi přijde 11fotek z oslavy synka jakože ale to vypadalo pomalu jak svatba Kate a Wiliama! obří balonky, skákací hrad, stůl prohýbající se jídlem (výzdoba jak v luxusní restauraci) o počtu dárků ani nemluvím… to bylo spíš pro 3 děti než pro jedno…

a já upřímně nějak vlastně nevím, co ji na to napsat :-(

není v tom závist, spíš smutek, že vlastně ji ani nezajímá jak se má ten druhý a spíš má potřebu dělat na druhé prostě,,dojem,,

ta oslava mi přišla fakt opravdu naprosto přehnaná, kdyby to byli 18.narozeniny, tak to snad pochopím :)

ale zajímavý je i to, že zmínila něco, že si to nedá na FB, jelikož lidi jsou zlý :dance:

asi, že jí jako závidí - no, upřímně nevím nevím :)

přemýšlím, jak ji slušně napsat, že to asi nebude závist, co ji lidi píšou… ¨
a celkově mě to fakt začíná štvát - zase prý jestli za nima dorazím
jasně, já zase můžu jet MHD skoro 50minut - to nevadí přece :)

Nějak nechápu o co ti jde? Co nechceš, tak přece dělat nemusíš ne? Ona se tě zeptá, jak se máš, ty odpovíš jednou větou, zeptáš se jak se má ona a vadí ti že se rozepíše a pošle fotky z oslavy? Proč se taky nerozepíšeš a nepošleš jí pár fotek? Nemůžu si pomoct, ale prostě jí závidíš. Kritizuješ oslavu, vadí ti tohle, vadí ti tamto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
16.3.21 09:54

Tak je trochu rozdíl jet hodinu MHD sama, nebo s dítětem. Ale když se ti nechce, tak jeď autem. Nebo nejezdi. Napiš jí, že se ti nechce, ať přijede ona. Nejsi spíš naštvaná, že tě na tu oslavu nepozvala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.3.21 10:03

Tak se ji na to zeptej, jestli ti to tak vadi.
„Mano, a neni ti blby udelat takovou oslavu ted? A proc teda nechces jezdit mhd?“

Nebo se s ni nebav, kdyz ti to vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
16.3.21 10:24

Tvůj příspěvek je jedna velká závist!
Hele, že ty nemas děti a nejde to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.3.21 13:23

Taky nevím, co jsi příspěvkem vlastně chtěla říct. Kdybys nezmiňovala balónky a dárky, řekla bych ti - taky nemám ráda, když mi kamarádky samovolně posílají fotky, co jejich dítě nakrestlilo, jak teď pětileté dítě spinká, jak si takhle hraje s listem… Zjistila jsem, že na takovou poprděnost z vlastních dětí jsem docela alergická. :mrgreen: Že nechce cestovat MHD s dítětem taky chápu, ono se tak malé dítě špatně uhlídá, pořád něco osahává a pak se třeba olízne… Ale taky chápu tebe, že nechceš dojíždět jen ty. Chtělo by to vymyslet nějaký kompromis, navštěvovat se na střídačku nebo vymyslet procházku venku, někde na půl cesty. A pokud tě kamarádka svým jednáním hodně vytáčí, tak se přece nemusíte nutně navštěvovat a ani si psát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danka48
17.3.23 10:48
@Zlatuska píše:
Tak jsem sebrala odvahu.
Bojuju s pocitem „viny“ a „zrady“ a zároveň s pocitem, že jestli tohle nezarazím, tak se zblázním.
Mám kamarádku, která je - na rozdíl ode mě - nezadaná a bezdětná, ale biologické hodiny už řvou na lesy. Vždycky jsme se navzájem držely, svěřovaly se. Poslední dobou jí ale nevychází jeden vztah za druhým. Já taky vyměnila partnera a můj život taky není zrovna procházka růžovým sadem, ale s jinými kamarádkami si navzájem postěžujem, ulevíme, zasmějem se a jdem dál.
Moje „nejlepší“ kamarádka se mi však časem snad změnila v energetického upíra. Ona má bohaté rodiče a tudíž dobré zázemí i bez partnera, já musím šetřit. Ona má práci, při které má neustále hafo volna, já dělám doma a musím se pořádně otáčet, jelikož dělám na sebe. Teď píšu „v polední pauze“, než přijde dítě ze školy a budu se mu muset věnovat.

Kamarádka však poslední dobou ztrácí jakékoli zábrany, nebere ohledy. Když jí chci na chvíli zavolat, abych jí ulevila od trápení, a řeknu „promiň já mam jen chvilku“, tak se buď nasere a nebo to naprosto ignoruje, kecá, kecá, kecá, mele mi po padesáté to samé dokola a kolem mě běhá dítě, které potřebuje jídlo a napsat úkoly, a ona prostě mele.
Taky mě zahrnuje stovkami (to nekecám) emailů do týdne, pokud ji „neklepnu přes prsty“, nebo nedokáže zastavit příval sms.

Já vím, že se nudí (bydlí hodně daleko ode mě),vím, že je sama, ale dorazilo mě, když mi nedávno volala i přímo na rodinný výlet, úplně se mi z toho dělá špatně, když si na to vzpomenu.

Jsem z ní vyčerpaná. Při každém svém novém vztahu s chlapem chce poradit, jestli do toho má jít. Pak mě začne zahrnovat detaily, jak je to skvělé, a pak to po pár týdnech zkrachuje a zase mě zahrnuje sms a emailama a telefonátama, že to nevyšlo a co má dělat.

Už jsem ji několikrát prosila, že ji mám ráda, ale že mám i svůj život.

Vždycky se na několik dní taktně odmlčí a pak to na mě polehoučku zkouší znova.
A když jednoho dne - s ohledem na to, že jsme prostě byly dobré kámošky - takové ty na život a na smrt (jo byly i rozbroje, ale vždycky jsme to překonaly) - zavolám, napíšu nebo se jí nějak ozvu, začne to nanovo.
Ona to nedokáže zastavit, omezit, já jsem už normálně přemýšlela, že si na její emailovou adresu dám filtr „smazat“, připadá mi to bezohledný, ale já jí vůbec nemůžu vysvětlit, že já za ní její život žít nebudu, nemůžu ho ani řídit, nemůžu jí ve všem radit… a už vůbec nemůžu za to, když jí řeknu „tak to s tím chlapem zkus“ a ono to nevyjde.
To už mi taky dala párkrát vyžrat.

Ale minule už mě dostala. Poté, co jsem jí fakt v zoufalství řekla, že už prostě nemůžu, že mě vysává, tak mi poslala obrovskou krabici s darama - bylo toho fakt hodně a i drahý.

že mi děkuje za pomoc a že doufá, že ji mám pořád ráda.

já už při jakémkoli kontaktu s ní jsem VYČERPANÁ, vyřízená, cítím se unavená, následně jsem vzteklá.
Nadávám sama sobě, že jsem jí zase napsala, ale pak se ozve svědomí.

Co byste dělaly?? :-(
už jsem ji posílala k psychologovi, ať si tam zajde a najde příčinu, proč jí každý vztah zkrachuje…ale nevim, jak se zařídila, přešla to téma mlčením.

je mi líto ji tak razantně odstřihnout, ale jsem prostě K. O.

Mám taky takovou „kamarádky“…ale píšu trochu z druhé strany. Když jsem byla na dně, ale i ekonomicky a psychicky, žádná mi nepomohla a dělaly si prostor. Záviděly mi zázemí, o které jsem přišla a pak se ukázala jejich tvář, když se teprve člověk z toho bahna zvedal…Tvoje kamarádka „energetický upír“ třeba jiné kamarády nemá, tak si vytvořila závislost…zeptej se sama sebe, jestli toto je opravdu přátelství z tvé strany nebo jen zamaskovaná frustrace a závist…co ti brání v tom, najít si klidnou práci podobnou té její, kde by ses „nemusela tak otáčet & zažívat nedostatek“? Není realita někde jinde? Obvykle chybují obě strany…

• Citovat
  • Upravit
56505
17.3.23 11:26
@Danka48 píše:
Mám taky takovou „kamarádky“…ale píšu trochu z druhé strany. Když jsem byla na dně, ale i ekonomicky a psychicky, žádná mi nepomohla a dělaly si prostor. Záviděly mi zázemí, o které jsem přišla a pak se ukázala jejich tvář, když se teprve člověk z toho bahna zvedal…Tvoje kamarádka „energetický upír“ třeba jiné kamarády nemá, tak si vytvořila závislost…zeptej se sama sebe, jestli toto je opravdu přátelství z tvé strany nebo jen zamaskovaná frustrace a závist…co ti brání v tom, najít si klidnou práci podobnou té její, kde by ses „nemusela tak otáčet & zažívat nedostatek“? Není realita někde jinde? Obvykle chybují obě strany…

Odpovídáš na starý dotaz. :zed: Zlatuše tu byla naposledy v roce 2016. Dotaz je z roku 2014. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danka48
17.3.23 11:50
@topazio píše:
Odpovídáš na starý dotaz. :zed: Zlatuše tu byla naposledy v roce 2016. Dotaz je z roku 2014. :zed:
:cert: :cert: tak ať napíše, jak to dopadlo. :oops:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová