Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli se dá něco dělat s tim když mám chloupky i na místech kde je holky nemívají. Jako například nad hornim rtem, na pupíku, na prstech u nohou i na hýždích
nvm jestli je to na hýždích normální na to sem se nikoho neptaptala ale štve mě to holit si půlku těla to dá zabrat když k tomu pridam i stehna…je to půlka těla
![]()
@Kakajicko69 Nemas nahodou syndrom polycystickych vajecniku? Toto muze byt jeden z priznaku, pokud vim nejde to lecit, ale doporucuje se hormonalni antikoncepce. Jinak asi jen nejak odstranovat, pokud s tim nejsi spokojena.
@KiwiT píše:
@Kakajicko69 Nemas nahodou syndrom polycystickych vajecniku? Toto muze byt jeden z priznaku, pokud vim nejde to lecit, ale doporucuje se hormonalni antikoncepce. Jinak asi jen nejak odstranovat, pokud s tim nejsi spokojena.
Nemá ![]()
@Kakajicko69 píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli se dá něco dělat s tim když mám chloupky i na místech kde je holky nemívají. Jako například nad hornim rtem, na pupíku, na prstech u nohou i na hýždíchnvm jestli je to na hýždích normální na to sem se nikoho neptaptala ale štve mě to holit si půlku těla to dá zabrat když k tomu pridam i stehna…je to půlka těla
![]()
Jinak doporučuji návštěvu praktického lékaře a asi následně endokrinologa. Některé holky to tak mají, takže nezbývá než trpět pro krásu, žiletka, brazilka, vosk, depilátor, laser. V tomhle věku spolužáci nemají moc pochopení pro odchylky od normy. Někteří chlapi ale mají rádi chlupy.
Covece… Mam je na mistech, ktere jsi popsala. A muzu te ujistit, ze jich tam ma spousta zen.
Oblicej depiluji voskem. Nohy a bricho beru epilatorem, podpazi a klin holim.
Místa, která popisuješ, mám taky chlupatá. Starší syn je od miminka opička po mně. Něco holím, s něčím jsem se smířila. Co jiného?
Ja ma chloupky vsude, odstranuju jen ty tmave, takze pupik a stehna nejsou, az na sem tam nejakou vyjimku, nic co bych resila
Stala jsem se vyznavačem přírodního náboženství - tam se medvědice také neholí a kudlanky nepohodlné partnery jedí
![]()
@Kattynka000 píše:
Laserové odstranění chloupků?
Po celém tělem to leze poněkud do peněz. I tak to není permanentní. Také to ne každému vyhovuje, bývají z toho nehezké strupy. A chloupky musí být tmavé, jinak to nemá vůbec smysl.
Pokud to jsou huste, silné, dlouhé chlupy jako u muže, tak to značí nějaký hormonální problém.
Pokud to jsou spíš jemnější, ne na první pohled viditelné, kratší chloupky, tak je potřeba se smířit, že reálné tělo nevypadá jako to ve filmech a na fotkách.
Pokud jste to nezdědila po mámě, která by byla stejný typ, tak zajděte na gynekologii - chce to hormonální testy, a vyloučit polycystické vaječníky, nebo cysty na některých žlázách.
A to si představ že mě jich pár roste i na prsou
jinak porad se s gynekoložkou a endokrinologem
prosím anonym
@Anonymní píše:
A to si představ že mě jich pár roste i na prsoujinak porad se s gynekoložkou a endokrinologemprosím anonym
Ty ses radila? A poradili ti něco jiného než vysokohormonální antikoncepci? Já tím prošla před lety a jiná rada v té době nebyla. Hormony brát nechci, tak už se ani nesnažím to řešit a jsem jak opice zarostlá ![]()
Také prosím o anonym
@Anonymní píše:
Ty ses radila? A poradili ti něco jiného než vysokohormonální antikoncepci? Já tím prošla před lety a jiná rada v té době nebyla. Hormony brát nechci, tak už se ani nesnažím to řešit a jsem jak opice zarostlá
Také prosím o anonym
u mě za to může štítná žláza
@Anonymní píše:
u mě za to může štítná žláza
A na to přišli až na endokrinologii? Běžné testy na štítku mám v pořádku. A léčení štítky se to zlepšilo?