Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Eny.x Když už jsi jí jednou vzala do postele, tak tě nářek nemine, to asi budete muset několik dní/nocí vydržet ![]()
@roksy25 píše:
@saramo Ale tak prostě neměl zkušenosti a dostatečnou představu, co obnáší výchova psa od malého štěněteChtěl udělat radost no…
@Eny.x Nezlob se na mě, ale manžel je asi trochu ducha mdlého, ne? Pes není obraz nebo kuchyňskej robot, co se donese domů a dělá radost, pes je zvíře a při jeho zabydlování bys měla mít ideálně měsíc „mateřskou“ (být s ním, naučit pravidla, seznámit, hodně venčit, pocit jistoty atd. - jasně že ho nenecháš hned druhej den doma na 8 hodin samotný, co tak asi udělá?! zdemoluje byt, a těžko se mu divit) a na další rok počítejte s výchovným úsilím - povely, aby poslouchal atd.
Nechápu ![]()
Jinak myslím, že děláš dobře, že psa bereš všude s sebou, a pokud jde o postel, pořiď pelíšek a trvej si na tom, že bude tam. A muž ať drží pysk a vychovává a má trpělivost a nespí taky. Může za to stejně on.
@Jannnča to jsem samozřejmě zkoušela, ma tam můj polštář a ponožky. Ona neni na mlsani, nema rada skoro nic
a hlazení ji nestačí, musí byt pořad u me, kdyz sedím tak na me, kdyz jsem ve sprše, čeká před vanou. ![]()
@Eny.x Uč i samotu, když ji budeš tahat všude s sebou teď, budeš muset dalších 10-15 let. A k porodu asi neplánuješ tahat psa… Takže hezky uč odložení (lehni a zůstaň), občas ji zavři v nějaké místnosti a tak. Těžko radit tady, to je na delší studium, abys pochopila psí myšlení. Najdi si stránky o výchově psů nebo knihu.
@Eny.x Já mám takovou fenku, ale zvykla si…
Víš, pes jako dárek mně pro člověka, který o tom dopředu nic neví, připadá jako veliká hloupost - ale už se stalo, tak holt se s tím musíš poprat.
Pes není na klíček a nenaučí se ti být sama během jednoho dne - je to běh na dlouhou trať.
Co znamená, že nemá ráda vůbec nic?…jaké dostává krmení a jaké pamlsky?
Co je to za plemeno?
@Eva Sz Takhle manzel nefunguje… On ví, ze jsem ho chtěla, takže se mam starat jen já…napadlo me jít spát do jiné ložnice než manzel, psát vzít s sebou i s jeho pelechem, který teda nepouzila pomalu ani jednou jednou jeste
a nenechat ji vlezt do postele ![]()
@Litta o psech toho vim dost, jen ne o tomhle přecitlivelem blaznovi, mela jsem filu i rotvajlerku a ty jsem mela naprosto dokonale vycvičené ![]()
@Eny.x píše:
@Litta o psech toho vim dost, jen ne o tomhle přecitlivelem blaznovi, mela jsem filu i rotvajlerku a ty jsem mela naprosto dokonale vycvičené
Jé, no tak vidíš. A tys je neměla od štěněte? Mně tohle připadá dost normální (fixace + touha spát v posteli). ![]()
@Litta mela oba psy predtim, byli od štěněte, ale nebyli ani jeden tak citlivý… ![]()
@Jannnča Vim toho až, až… Fila a rotvajlerka byli bez problému
tohle je chrtik
takže úplně jiná liga myšlení ![]()
@Eny.x píše:
@Litta až budu v porodnici bude v hotelu
Tak to jsem na pracovníky hotelu zvědavá.
Ale tak máš tři měsíce, snad se zklidní. Rodiče mají rozmazlenou fenku, která je naučená být doma sama jen dopoledne. Jak se odejde večer, tak vyvádí. Taky teď uvažovali o hotelu, ale představa, co tam ten pes bude vyvádět, je dost odradila. Takže vždycky někdo z rodiny musí hlídat.
Takhle nevychovaného psa už bych nechtěla, je to strašná koule u nohy!
@Litta My si ji vzali z jedné chovatelske stánice v půl roce, tudíž pred měsícem a mam podezření, ze regulérně dostávala od stolu atd ![]()