Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To už jeholt risk. My jsme takhle naštvali domovníka. Myslel si, že k nám do bytu může kdykoliv, ale já ho vyvedla z omylu. Prostě pokud den předem nedal vědět, měl smůlu. Navíc mě vždycky vzbudil po noční. A tak jakmile jsme přijeli před barák, tak už žhavil telefon a volal na měšťáky, že nestojíme 5 metrů od přechodu nebo stojíme blízko křižovatky a podobně. Pár pokut jsme včas nechali stornovat díky známým, ale kvůli některým jsme museli na policajty. Vždy jsme zaplatili 100Kč a oni se nám omluvili, že nám tu pokutu musejí dát, protože je to na udání, ale jinak chápou, že se u nás dá špatně zaparkovat a že tam takhle stálo dalších 10 aut. Tolik o lidský hloupusti.
Tak plyn nemáme, a výtah k nám do přízemí taky netřeba - spíš mám strach o to, že to bude ještě horší, i když teď mi příjde, že už to horší být nemůže. ![]()
My jsme měli to samé.Řešila jsem to stížností na majitele bytu oni byli jen v podnájmu to pomohlo a pak jsem volala policii ,když nechali zavřeného vlčáka celý týden v bytě i přes noc a štěkal oni tam samozřejmě nebyli a psa tam nechali tak to také řešila policie.A teď se naštěstí stěhují,ale mam obavy kdo se pod námi nastěhuje ![]()
Ahoj Surinko, řešíme podobný problém. Někteří lidé jsou fakt hrozní. A to prosím máme malé miminko. Jak jste na tom teď? Pomohla vám policie nějak? Díky za odpověď. M.
Ahoj, nnyí řešíme, jak pomoci podnájemníkům, jsou úplně úžasní, ale maji strašně zapšklou sousedku.....na podnákemníky si pěje celý dům ódy, jen kdo s nima má pořád nějkaý problém je sousedka, bohužel ale chodí kouřit na balkon, což je prý společný prostor domu
![]()
nevím, jak to vyřešit…To, že tam chodí kouřit každý druhý, to nevadí
![]()
Ale zase si říkám, že pokud chce hrát na domovní řád, tak by měla začit uklízet, ale ona prostě neuklízí, že prý chodí do práce, tak co by uklízela
![]()
Nevím, jak to vyřešit??? Co se stane, když půjde na bytové družstvo a bude si stěžovat, že tam kouří??? Co nám bytové družstvo může udělat jako majitelům???
Věřím, že daleko lepší domluva by byla, kdyby byla slušná, ale jak ona to řekne arogantním tónem, to jste v životě neslyšely
![]()
Ach jo, proč lidi spolu nemůžou normálně vycházet???
Tak něco podobného jsme taky zažili
byt nad námi začal majitel pronajímat, nastěhoval se větší počet cizojazyčně hovořících dělníků, takže nebylo uniku, neboť v každé místnosti jich žilo několik, v každé místnosti televize, v noci často řvali, hádali se, lítalo tam sklo, na jeden štědrý večer tam měli dámskou společnost kterou pak asi zmlátili…stěžovali sjem si majiteli bytu, ale tomu to bylo buřt
v baráku nebydlel, stěžovali jsme si a schůzích bytového družstva ale stejně se to nikam nepohlo, přes policii jsme to neřešili protože to byly většinou výstupy na několik minut nebo do hodiny takže by přijeli a zrovna už by chrápali. sousedka nad nimi tto slyšela taky ale ne tolik jako my, odnese to vždy ten spodní. za poslední rok tam nás asi 7krát vytopili protože jádro se jim rozpadalo, vše kapalo…
odstěhovali jsme se
nebyl to hlavní důvod to ne, ale určitě to k tomu přispělo a to se považujeme za hodně tolerantní.
zakladatelko tak co dnes?
Holky úplně mě jímá hrůza z vašich příspěvků. Sháním byt v paneláku a teď teda zvažuju, co je lepší - první, nebo poslední patro? Co je víc slyšet - sousedy pode mnou, nebo sousedy nade mnou? Ptám se asi blbě, ale prostě mě to zajímá. Díky za odpověď ![]()
@lulje píše:
Holky úplně mě jímá hrůza z vašich příspěvků. Sháním byt v paneláku a teď teda zvažuju, co je lepší - první, nebo poslední patro? Co je víc slyšet - sousedy pode mnou, nebo sousedy nade mnou? Ptám se asi blbě, ale prostě mě to zajímá. Díky za odpověď
my nyní bydlíme v posledním patře a fakt pohodička…nikde nic není slyšet
Ahoj,
plne Te chapu, co ja probrecela noci a tolik nervu a to jsme meli male miminko a ja se taky uz hroutila ![]()
Prvni to zacalo zateplovanim domu, cca 7dni po porodu-chapu-to se musi udelat, takze dunely od rana do odpoledne zdi…
vecer sousede pod nami-tmavsi pleti v podnajmu-uzivali hudby, televize, smichu a hadek v 1KK a jeste aby jich nebylo malo pozvali sestru dotycne s detmi, odchazeli kolem 22hod!!!
![]()
a to trvalo cca 1rok!!! a ze za nimi byl manzel nescetne krat, v te doby bylo hodne malych deti v panelaku a meli jsme nocni klid od 20-8rano uznervy v prdeli, vecne stiznosti, tukani, mlaceni, v poledne nam dunela podlaha, syn mi nespla, vecer to same-proste silene!!!
A jeste kdyz jsme si stezovali, tak sousedka co bydli pod nami-vedle toho jeich pronajateho 1KK rekla, ze ona teda NIC neslysi!!!
![]()
vygradovalo totim, ze se jedne noci poprali venku pred barakem na parkovisti, videl to domovnik-nastesti slusny chapavy clovek a stal pri nas, sehnal tel. cislo na majitele bytu a jednoho krasneho dne prijel, ja mu v klidu rekla, co se deje a jak „trpime“ ze mame dite a ze tohle se fakt neda a uz tu nejsou, ale mily hodny pan tam nastehoval starou pani-sotva chodi a ma psa a ten furt jen vije a vije… vhuuuaaaaaaaaaaaa - nebude klid nikdy
![]()
potom jsme tu resili, ze nekdo porad mlatil na topeni treba kolem 24hod i dyl i k ranu, ale silene rany, deti se budily, syn od sousedky mel totalni trauma a nechtel jit ani hajat, proste panelaky zkur*ny ![]()
omlouvam se, ale ja bych se teda nedala a chodila a chodila, a volala a volala policii a delala dusno po sousedech, klidne psala vzkazy i s podpisem a proste neco delat!!!
preju pevne nervy!!! My to taky zvladli, ale je fakt ze jsem delala v panelaku humbuk a vetsina me mela za blazna, ze prehanim, ale vim co to je - bat se jit si lehnout!
bud rada ze nemate male mimco / dite ![]()
N.
Jo a my bydlime v 2 patre ze 7,takze ze vsech stran nekdo
![]()
ale nejhorsi jsou tedy sousedi pod nami, o tech nahore skoro nevime o tech pod nami vim i kde maji toaletni papir jak je vs slyset, protoze pani furt jen rve
![]()
ale ta uz me zna a vi, ze jak prijdu je zle, ja si servitky neberu, mam stejne pravo na klid jako ona i kdokoli jiny, navic mame 3leteho syna, proste odsud podsut, respekt a tolerance v panelaku musi byt
Poradí mi tedy někdo, jak vyřešit ty podnájemníky kouřící na balkóně???
Rekni jim at tam nekouri, kdyz to pani vadi
a nebo posli pani do prd*** pokud kouri do sklenic, neklepaji nikde popel a nehazi vajgly, nema ona spinavy balkon a okoli pod balkonem, kde se udajne kouri- neresila bych to!!!
balkon neni spol. prostor, patri snad ke kazdemu bytu ne?! copak ona k vam chodi do bytu jako do spol prostor!!! blbost!!!
druzstvo neudela nic, jak jim to dokaze?!A kdo dnes nekouri na balkone? snad skoro kazdy ne, od ceho ten balkon je? mam kourit a smradit si doma-nechapu pani-asi bych ji slusne rekla jak to je a poslala ji nekam…
teda jestli nemyslis takovy ten balkon pro x bytu na spolecnem mezi patre, kde se vesi pradlo?
@lulje píše:
Holky úplně mě jímá hrůza z vašich příspěvků. Sháním byt v paneláku a teď teda zvažuju, co je lepší - první, nebo poslední patro? Co je víc slyšet - sousedy pode mnou, nebo sousedy nade mnou? Ptám se asi blbě, ale prostě mě to zajímá. Díky za odpověď
my vždy slyšeli jen ty nad námi ![]()
@Anonymní píše:
Poradí mi tedy někdo, jak vyřešit ty podnájemníky kouřící na balkóně???
bytové družstvo má nějaké stanovy a tam často bývá třeba že se ve sklepech, chodbách a výtahu nekouří…my bydleli v družstevním a pokud vím tak pokud pronajímáš legálně tak ti nemůžou udělat nic
max. tedy pokud by si baba stěžovala na schůzi tak by muselo družstvo vyhlásit že na balkoně je zákaz a to pro všechny a pak by museli i tví nájemníci kouřit před domem nebo ve svých oknech ![]()
@lulje Ono záleží, kde hledáš bydlení… Tedy v jakém druhu domů. Z principu bych se vyhnul novostavbám, mívají většinou ošizenou krokovou průzvučnost, aby bylo možné je postavit v „rozumné“ cenové relaci atd.
Ale pokud bys třeba sehnala bydlení na Lesné ve vyšších patrech (s orientací bytu na jih), tak díky oslunění bytu zase dost ušetříš za topení… ![]()