Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Oživuji téma nechtěla jsem zakládat jiné třeba se někdo ozve jak dál.
Takže problém je takový-bydlíme na vesnici s velkou zahradou neoplocenou a sousedi též plot nemají, na zahradě máme ovocné stromky a keře a zahrádku-rybníček. Potíž je v tom že soused drží stádo ovcí které rok co rok utíká a běhá po naší zahradě neustále píši sms ať si je jde zahnat už jsem mluvila i s jeho paní známe se a tykáme si a je to kolegyně z práce(jsem teď na mateřské),ale pořád se to opakuje.Doma se kvůli tomu hádáme manžel to chce řešit přes obecní úřad a starostu-já vím že domluva s nima není ale zase poštvat si sousedy taky není terno-jak by jste to řešily vy?
@Zacharova řešila bych to jednoduše, oplotila bych si to
starosta, ani obecní úřad s tím nic neudělají ![]()
@Zacharova postavte si plot, a máte po problému
nevím, proč to hned hnát na úřad, pak by mohli nastat trable kvůli tomu.. Prostě máte mít plot, ať vy, nebo soused ![]()
Normalne postavit plot, ne? Kamaradce bych rekla at se nezlobi, aleze vas to nebavi porad na ovce upozornvat a hotovo.Me by byl milejsi klid doma nez sousedi.
To se snadno řekne plot jsou to velké pozemky spor se netáhne rok ale už tak 5 let.
Misto plotu pomoci par sloupku natahnete 2-3 rady nejakeho oceloveho lanka. Ovce to nejspis prelezat nebudou. Vyjde to vyrazne levneji nez plot.
@Zacharova píše:
To se snadno řekne plot jsou to velké pozemky spor se netáhne rok ale už tak 5 let.
Tak třeba jen nějakej provizorní… domluv se se sousedkou, že v nějakém místě, se kterým budete souhlasit obě, zarazíte kolíky a natáhnete provázky… prostě jen aby se tam nedostaly ty ovce…
Až se vyřeší spor s plotem tak uděláte plot na pevno…
![]()
Ale tak třeba se nechce zakladatelce stavět plot na vlastní náklady… je to váš plot nebo souseda? Nejsem si teďka jistá která strana je čí… Pokud je to jeho strana, tak co se domluvit, že ho postavíte na vlastní náklady a oni vám to pak proplatí, v nejhorším případě jít třeba napůl? Jako nesoudní sousedi to je mor… ![]()
No buď plot, nebo ať si soused ovce zajistí tak, aby neutíkaly. Starosta ti podle mě řekne to samé.
@Zacharova píše:
To sou výmluvy
dokud to nebude oplocený, nikdo se s váma bavit nebude, nebo si oploťte jen to nejnutnější ![]()
@Zacharova Takže jste měli pět let na to, aby jste si pozemek oplotili. Jako píšeš, jak si nechcete zničit sousedské vztahy, jak se doma kvůli tomu hádáte a manžel to chce řešit přes starostu…to ti za ty nervy stojí?? On ti stejně nikdo nic jiného než postavit plot neporadí, ani tady ani u vás. Bude to reakce každého - když chcete mít klid, postavte si plot a hotovo.
@Zacharova píše:
tu uz je poradna doba, uz by mi taky dosla trpelivost. Necim ty pozemky proste oddelit. JInak to asi nepujde.
@Zacharova Tohle těžko radit. Já mám pohled z druhé strany a musím říct, že je soused dobrej, jestli zvládá ovce držet bez plotu tak, abyste je na zahradě neměli každý den. Ovce jsou nenažraný potvory
Asi bych se snažila, aby si udělali „plot“ oni (normálně se dá udělat přece ze dřeva taková ta ohrada, či jak to nazvat - natlouct kůly a mezi to natlouct nahoru a dolů laťku, ovce to udrží, akorát tím nesmí prolízt, že jo, my to tak měli a stačilo
) a kdyžtak třeba nabídla pomoc při instalaci
On je to docela opruz, nám pomáhali kamarádi a dělali jsme to dva dny
Pak už jen vychytávali místa, kde ty potvory zvládli proniknout. Naštěstí naši sousedi z toho měli spíš srandu
A podařilo se nám to vychytat docela brzo, takže i beze škod. Zato naše stromky, hrůza
Nakonec jsme je oplotili taky, protože jsou schopný ožrat celou kůru kolem dokola a je konec. Potvory jedny mlsný
![]()