Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud jde o to kouření, chce to zjistit, jak to je u vás http://www.profipravnik.cz/…tor-470.html. Je docela častý, že to JE společná část domu (pak se to třeba opravuje z peněz družstva/společenství), a pak by se tam opravdu kouřit nesmělo.
@bamba píše:
Kouření na balkoně je neštěstí pro lidi, kteří nad balkonem kuřáků bydlí. Kouř jde nahoru a tím pádem obtěžuje. Jedna má známá bydlí nad silnými kuřáky, ktěří tráví s cigárem prakticky celý den na balkoně a ona nemůže ani vyvětrat, bo jí ten smrat jde do bytu.
Také máme o patro níž - šejdrem - kuřáky. Chodí kouřit do kouta svého balkonu, aby si nesmradili u dveří na balkon. Smrad jde k nám. Je to dost nepříjemné, protože jsi doma, máš otevřené okno a najednou kouř.
Kamarádka bydlí v domě, kdy balkony nemají. Sousedi kouří v kuchnyni a ji se tam cpe smrad přes odvětvrávací šachny a digestoř.
@bamba píše:
Kouření na balkoně je neštěstí pro lidi, kteří nad balkonem kuřáků bydlí. Kouř jde nahoru a tím pádem obtěžuje. Jedna má známá bydlí nad silnými kuřáky, ktěří tráví s cigárem prakticky celý den na balkoně a ona nemůže ani vyvětrat, bo jí ten smrat jde do bytu.
no nejen pro ty nad
ale i pod
my máme kuřáky nad sebou a je to za trest. Když jsme byt kupovali jsem si malovala, že tam budu dávat spát děti v kočárku, no nebyli tam ani jednou, docela mi stačí popel na prádle a občas zahulená ložnice
![]()
@quinny píše:
no nejen pro ty nadale i pod
my máme kuřáky nad sebou a je to za trest. Když jsme byt kupovali jsem si malovala, že tam budu dávat spát děti v kočárku, no nebyli tam ani jednou, docela mi stačí popel na prádle a občas zahulená ložnice
![]()
![]()
U nás v bývalém paneláku se bežné vyhazovaly nedopalky z oken, hnus fakt. My si zasklili lodžii a i tak nám tam jednou přistála půlka cigarety, ano nechci domyslet co by se stalo kdyby tam spal malej nebo to spadlo na něco horlaveho. Manžel byl fakt příšerně nas… Oběhl s tím cigarem všechny nad nami ale nezjistili jsme nic.
No jo to jsou ty nevýhody bytu, málo kdo ma úplne všechny sousedy ideální.
Myslím, že by se to mělo začít řešit s policajty a při nejmenším s nějákým správcem u Vás v baráku. Jestli jsou v podnájmu tím pádem okamžitá výpověď a jestli t koupili přímo oni ten byt tak Asi bych byla mrcha a začala dělat naschvál taky když oni zrovna utichnou a jdou spát.. Prostě to zkusit aby oni se taky nevyspali… Je to tvoje zdraví a to máš jen jedno. a věřím, že to je vyčerpávající. Je mi to hrozně líto zase si říkám, že to nemám tu sousedku tak hroznou když poslouchám tebe. Máme ji dost hlučnou třeba od 8 ráno do večera souloží v kuse s malýma přestávkama ale s otevřeným oknem. Lidi stojí pod okny a kroutí hlavou já se tak stydím za ni a nejhorší je to v létě když nemůžeme ani posedět na terasu… Hodně štěstí ![]()
@Jura007 píše:
@lulje Ono záleží, kde hledáš bydlení… Tedy v jakém druhu domů. Z principu bych se vyhnul novostavbám, mívají většinou ošizenou krokovou průzvučnost, aby bylo možné je postavit v „rozumné“ cenové relaci atd.
Ale pokud bys třeba sehnala bydlení na Lesné ve vyšších patrech (s orientací bytu na jih), tak díky oslunění bytu zase dost ušetříš za topení…
Ahoj Juro
Mám vybraný byt na Slatině v klasickém paneláku. Hledala jsem buď první a nebo poslední patro. Nic mezi. Říkala jsem si, že dvojnásobný rámus by mě asi zabil
Natrefila jsem na byt v prvním patře, tak sonduju, jestli to je opravdu dobrá volba
Na novostavbu nemám, resp. měla bych ale jen na něco malého, což se dvěma dětmi by bylo z bláta do louže, neboť se stěhuju z centra právě kvůli naemu „malému“ 60m2 bytu. Takže tak. Na Lesnou mě to netáhne. Chci na dědinu - takže Slatina je jasná volba
![]()
@lulje Slatina teda moc dědina není - z jedné strany přivaděč na dálnici, čtyřproudovka a na druhé straně letiště… ![]()
Já totiž ve Slatině pracuju.
@Jura007 píše:
@lulje Slatina teda moc dědina není - z jedné strany přivaděč na dálnici, čtyřproudovka a na druhé straně letiště…
Já totiž ve Slatině pracuju.
Já vím, že tam pracuješ
A stojím si za tím, že Slatina dědina JE
Všichni se tam znají, vyjdu ven a ještě se mi nikdy nestalo, že bych nepotkala nějakého známého atd… Oproti normální dědině má tu výhodu, že je 10min od centra a že na dálnici se dostaneš během dvou minut bez toho, abys musel stát v dlouhých kolonách ve mětě nebo na okruhu. Už mě to tady v těch Černých Polích fakt štve - nikdo se s nikým nezná, naprostá anonymita, prostředí málo podnětné pro výchovu dětí… a když jedu na víkend k našim, tak mi hodinu trvá, než z města vypadnu, protože ty kolony na Cejlu, Křence a Vídeňské jsou děs běs. Takže já chci zpátky na Slatinu - pro děti neznám lepší čtvrť
Jen teda nejsou volné byty a teď se mi nabídl ten panelák, tak uvidím, jestli si polepším. Drž palce, aby jo ![]()
Lulje: tak přízemí bych nebrala v žádném případě, i když má své výhody - neřešíš výtah a bývají levnější a to právě proto že se častěji vykrádají, každý ti chodí kolem - všechny příjezdy výtahu, bouchnutí vchodových dveří vše je u tvého bytu, prostě furt ruch na chodbě, v praze mívají přízemáky často i zamřížovaná okna. Balkon musíš mít taky zajištěný aby to tam někdo nevlezl, nepobral vše co je tam a ještě se nedostal do bytu. já bych přízemí nechtěla, poslední patro je ok, pokud má dům v pořádku střechu i tak ale asi budou na topení vetší náklady než mají sousedi. Mě přišlo ideální tak 3.patro, ani vysoko ani nízko…ale zase sousedi pod i nad ![]()
Milé maminky, na tuto diskusi jsem narazil zcela náhodou, jelikož se se sousedy taky poslední dobou rafáme. Jsem student, žiji v bytě 3+1 a kdysi jsem udělal tu blbost, že jsem uspořádal několik večírků. Když došli pak sousedi si stěžovat, taktně jsem se omluvil a pronesl, že se to již nebude opakovat. I přes mé slušné jednání, omluvu, i slib, že se to již nebude opakovat byla reakce sousedů zcela nepříčetná. Začali být vulgární a poté se začaly šířit drby mnohdy velmi silných charakterů. Například že na mém večírku otěhotněla nějaká mladá, nezletilá slečna, nebo že se tak silně skákalo na balkoně, až z něj vypadly kachličky (nechal jsem balkon prověřit soudním znalcem a ten dal zapravdu mně, že příčinou byla špatná konstrukce a sníh, který se na něj navalil). Jsem kuřák, avšak na balkoně nekouřím, raději sejdu ven, ale přiznávám, když mě dojede navštívit maminka, tak ji na balkoně kouřit nechám. Na bytě nejsem nastálo a sousedi si stěžovali na to, že dělám „bordel“ i v době, kdy jsem byl mimo byt i město. Ve volném čase jsem občasným dobrovolníkem pro charitu, pomáhám místním, když to potřebují a táke chodívám uklízet přírodu od bordelu, který tam táborníci nechávají a to vše zcela dobrovolně. Mí sousedi odmítají taktní jednání, omluvu za pomlouvání, či uhrazení opravy balkonu z pojistky družstva, na kterou mám nárok a to i přesto, že byl předložen posudek od znalce. Chtěl jsem spor vyřešit po dobrém, bez konfliktů, ale není mi přáno. Máte prosím nějaké rady, jak navrátit vše do pořádku a žít si klidný život, kdy člověk nemusí být ve strachu, že na něj budou sousedi zlí, budou páchat naschvály a to vše, kvůli chybě, která se stala rok zpět? Velmi Vám děkuji za vyslechnutí a vážím si vašeho názoru, omlouvám se za plýtvání Vašim časem.
@Ankili píše:
Lulje: tak přízemí bych nebrala v žádném případě, i když má své výhody - neřešíš výtah a bývají levnější a to právě proto že se častěji vykrádají, každý ti chodí kolem - všechny příjezdy výtahu, bouchnutí vchodových dveří vše je u tvého bytu, prostě furt ruch na chodbě, v praze mívají přízemáky často i zamřížovaná okna. Balkon musíš mít taky zajištěný aby to tam někdo nevlezl, nepobral vše co je tam a ještě se nedostal do bytu. já bych přízemí nechtěla, poslední patro je ok, pokud má dům v pořádku střechu i tak ale asi budou na topení vetší náklady než mají sousedi. Mě přišlo ideální tak 3.patro, ani vysoko ani nízko…ale zase sousedi pod i nad
Asi jsem se špatně vyjádřila. nen to to klasické přízemí, kdy ti kolemjdoucí čumí do oken. Je to vblastně první patro. Vchodové dveře jsou o podlaží níž, takže výtahovými dveřmi mi nikdo na chodbě mlátit nebude, okna netřeba mřížovat - jsou dostatečně vysoko… Já už se tam těším
Snad se nepotvrdí tvoje předpověď o přízemních bytech… to by mi hráblo!
Také máme v baráku nahoře jednu takovou perfektní rodinku.Dcer v pubertě, jejich máma, ta ani pozdravit neumí. Přes den věčně bordel, vyhrávání, bedny to dunění v panelech, něco šíleného. I když je domovní řád, tak nejsme tady v baráku blázni, abychom museli poslouchat takový kravál. Šla jsem nahoru ať poslouchají hudbu pro své uši a ať zvedají nohy jak chodí po bytě - to je jak kdyby tam žilo stádo kráv. Tak jak mě slyšíte. Bohužel slušně to nešlo, muselo se to řešit kraválem. Policajti - to bylo k ničemu, tak se posílaly stížnosti na družstvo. Už se zklidnili, občas slyšíme shora hudbu, ale už nám nepadají z lustru doplňky. To jsem musela ještě do veřejných prostor během té doby vylepovat papír s upozorněním, aby si hudbu poslouchali pro své uši, že se to rozléhá v panelech. Škoda mluvit, pokud mají rodiče, kteří to mají v prdeli, tak se nedivím, že děcka jsou po nich - drzé a bezohledné.
Taky bydlíme v paneláku bohužel. Mám tři děti které zdraví a jsou slušné. Jedno je ještě miminko. Sousedi si byli stěžovat, to chápu. Děti lítaly, hrály divadlo, beru. Podruhé zase, nevím proč. Holky spaly, klid. Nad náma sousedi řádí denně. Od 20:30 večer..můžem si řídit hodinky podle nich
Stěhují nábytek, hádají se, nebo mají návštěvu. Mně osobně to zase tolik nevadí. Nic hrozného. Dupot prostě v paneláku ztišit nelze. V dnešní době plovoucích a dlažeb..Dnes byl dceři řečeno, že má dodržovat polední klid.Ona, která chodí ze školy po poledni, naučí se a frčí do hudebky, denně. Takže doma je až večer. U nás samozřejmě klid v poledne je kvůli miminku, takže si nemůžeme dovolit ani nějaké akce večerní
Je fakt, že se tady pár lidí prostřídalo, chodili se dívat jak bydlíme, ale pořád to nechápu
Stěžují si jenom jedni sousedi, jinak nikdo.
Každopádně první patro o ničem, sice se při chození nemusíte nadnášet, kvůli blbečkům pod vama, ale je tam zima. Stará věc. Poslední patro. Nad váma nikdo, klid, ale pod váma se vždycky nějaký blbec najde. Takže se budete muset opět nadnášet. Takže panelák niiiikdyyy
![]()
AAmiahoj mam take problem se sousedem co bydli naproti pres ulici je to uz starsi pan je strasne vulgarni i kdyz jmic neudelaly. navic kdyz clovek slusne pozdravi tak ma bud kecy nebo hodi ksichy.kdyz mame na zahrade navstevu zacne nahlas sproste obtezovat.nema tam trvaly pobyt jen tam chodi za druzkou.vadi mi ze obtezuje nas a nase navstevy a nase deti male co si hraji..pordte co proti tomu delat aby to nebylo jeste horsi.diky moc