Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata,
předem se omlouvám, že oživuji tuto diskuzi, ale potřeboval bych znát váš názor na věc.
Problém v panelovém bytě:
Pod námi bydlí soused(pán v důchodu),který začíná být už nesnesiltelný, protože mu vadí snad všechno.
Nikam nechodí, od rána do večera je pořád doma(pouznám to, protože stačí kouknout z balkonu, zda mu stojí na parkovišti auto)
Naše malá si hraje v místnosti (1,5 roku),nadává. Dobře, jdeme si hrát do druhé místnosti, zase nadává.
Nedej bože, když nad námi si začne hrát sousedčin klouček…zase nadává, a mlátí na zeď. Přitom je to o dvě patra výše, než bydlí on.
Tento měsíc je v našem vchodě rekonstrukce bytového jádra. Jakmile tam začnou vrtat, vyleze na chodbu na začne nadávat.
Týden zpátky se mi stalo, že jsem se hrál s naší malou, a malá jen proběhla ode dveří k druhým dveřím ( ještě lozí po čtyřech, a byly 3 hodiny odpoledne),a zamlátil nám na zeď, a vulgárně se u toho vyjadřoval.
To už mi opravdu nedalo, šel jsem za ním, zvonil jsem na něho dlouho a bohužel ani mi neotevřel.
Přitom v našem vchodě je tolik rodin s dětmi, a je to v pohodě. Stačí jeden nelida, a vše je jinak.
Mám se to snažit vyřešit diplomatickou cestou, nebo mu mám pohrozit občanskouprávním soudem?
Ocividne je to starec, ktery neupozornuje na hluk od vas, ale na sebe.
Ja bych zkusila zazvonit ne jako reakci na jeho bouchani, ale kdyz treba pujdete domu /kdy vas nebude cekat/ a zeptala bych se, proc tolik boucha.
Jinak bych se jim moc nezaobirala, pokud to nebude neunosne. Pokud nerusite nocni klid 6-22h, tak at si dela treba kotrmelce.
@zrcadlo píše:
@krovak.xixao A soudit ho za co?
Myslel jsem trochu ho tím postrašit.
Řekla bych metoda cukr-bič bude nejlepší. Zkuste to po dobrém, třeba dotyčnému hrabe z Vánoc, že je tráví sám a po svátcích to odezní. Až bude venku hezky, bude třeba chodit ven a zlepší se to. Těžko říct, jestli to je jen starý, mrzutý pán, kterého něco trápí, čekající na pomoc, nebo psychicky narušený jedinec s pokřivenou náturou… ![]()
@holkaZ píše: Řekla bych metoda cukr-bič bude nejlepší. Zkuste to po dobrém, třeba dotyčnému hrabe z Vánoc, že je tráví sám a po svátcích to odezní. Až bude venku hezky, bude třeba chodit ven a zlepší se to. Těžko říct, jestli to je jen starý, mrzutý pán, kterého něco trápí, čekající na pomoc, nebo psychicky narušený jedinec s pokřivenou náturou…
Je to už delší dobu.
Jsme z toho s manželkou už dost vystresovaní. Aby malá raději nelezla, a nerušily jsem pána, tak naši malou hodně nosíme, a z toho už jsme taky dost vycucaní.
@krovak.xixao píše:
Myslel jsem trochu ho tím postrašit.
Ale on ten důchodce nemusí být nevzdělaný blbec nebo může mít syna právníka, a nějakým strašením soudem ztrapníš jen sám sebe.
Pokud to s tím bydlením myslíte vážně a na dlouho, a fakt slyšíte, když si dole bouchne a nadává, tak bych radši obětovala trochu podlahové plochy a nechala si udělat odhlučněné stěny, strop a podlahu.
Asi pujdeme dat sousedum pod nami neco sladkeho na zub, uz jsme o tom uvazovali driv
zkus to stejne. Ale asi nepomuze nic.
@krovak.xixao píše:
Je to už delší dobu.
Jsme z toho s manželkou už dost vystresovaní. Aby malá raději nelezla, a nerušily jsem pána, tak naši malou hodně nosíme, a z toho už jsme taky dost vycucaní.
Uprimne, az zacne behat, tak to bude sileny i pro vas. Prptoze mala vas neposlechne a poleti jak slon.
Mate koberce? My poridili extra kvuli sousedum pod nami do chodby. Jestli mate koberec, jak muze slyset lozeni?
U nas ma dcera zachvaty vzteku, ze ji slysi cely barak, s tim nenadelame nic
a vyhovovat ve vsem kvuli sousedum ji nebudu, ze
Příspěvek upraven 27.12.16 v 14:30
Koberce máme ve všech místnostech. Všechny hračky, které by mohly dělat randál už jsem taky poschovával.
Mám to prostě začít ignorovat?
@krovak.xixao píše:
Koberce máme ve všech místnostech. Všechny hračky, které by mohly dělat randál už jsem taky poschovával.Mám to prostě začít ignorovat?
Jo.
Ono moje povaha by mi nedala a zamlatila bych na nej taky a i na topeni, ale to by k nicemu nevedlo, no
max k valce
@krovak.xixao píše:
Koberce máme ve všech místnostech. Všechny hračky, které by mohly dělat randál už jsem taky poschovával.Mám to prostě začít ignorovat?
Ještě doporučuju buď pěnové puzzle, nebo u nás jsou ve velké oblibě zelené skládací žíněnky z IKEA, máme doma dokonce tři (pokryjí celou podlahovou plochu v pokojíčku a dají se na nich metat kotrmelce, složené slouží jako sedátka nebo je dáváme kousek od sebe a děti skákají z jedné na druhou a mají různé překážkové dráhy, z postavených na bok stavíme bunkry nebo paraván pro maňáskové divadlo, a skvěle izolují zimu)
@krovak.xixao píše:
Je to už delší dobu.
Tak přes den bych dítě nijak zvlášť neomezovala ani omylem. Potřebuje prostor a děti hluk prostě dělají. Odhlučněte podlahu, pokud bude sprostě nadávat, to je na žalobu-narušování mravní výchovy. Může bouchat, hulákat, cokoliv. Ale vulgárně by neměl. Zajděte do právní poradny, oni Vám tam poradí..
Pokud máte plovoučku, tak to je zlo a je to fakt strašně slyšet a asi mu to leze na nervy
my máme obyč měkké lino, dvouleťačku a psa a sousedi pod nama jsou ok, nikdy se nestěžovali a to je u nás docela brajgl
snažila bych se z mojí strany minimalizovat hluk výměnou podlahy a pokud by nadával i pak, tak to už bych na něj fakt házela bobek, jedna malá holčička nemůže dělat tak strašný hluk. Co pak by museli dělat rodiče se dvěma kluky..? Ti bývají divočejší