Problém se sousedy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
27.12.16 14:16

Ahoj děvčata,
předem se omlouvám, že oživuji tuto diskuzi, ale potřeboval bych znát váš názor na věc.

Problém v panelovém bytě:

Pod námi bydlí soused(pán v důchodu),který začíná být už nesnesiltelný, protože mu vadí snad všechno.
Nikam nechodí, od rána do večera je pořád doma(pouznám to, protože stačí kouknout z balkonu, zda mu stojí na parkovišti auto)

Naše malá si hraje v místnosti (1,5 roku),nadává. Dobře, jdeme si hrát do druhé místnosti, zase nadává.

Nedej bože, když nad námi si začne hrát sousedčin klouček…zase nadává, a mlátí na zeď. Přitom je to o dvě patra výše, než bydlí on.

Tento měsíc je v našem vchodě rekonstrukce bytového jádra. Jakmile tam začnou vrtat, vyleze na chodbu na začne nadávat.

Týden zpátky se mi stalo, že jsem se hrál s naší malou, a malá jen proběhla ode dveří k druhým dveřím ( ještě lozí po čtyřech, a byly 3 hodiny odpoledne),a zamlátil nám na zeď, a vulgárně se u toho vyjadřoval.

To už mi opravdu nedalo, šel jsem za ním, zvonil jsem na něho dlouho a bohužel ani mi neotevřel.

Přitom v našem vchodě je tolik rodin s dětmi, a je to v pohodě. Stačí jeden nelida, a vše je jinak.

Mám se to snažit vyřešit diplomatickou cestou, nebo mu mám pohrozit občanskouprávním soudem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16113
27.12.16 14:20

@krovak.xixao A soudit ho za co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.12.16 14:21

Ocividne je to starec, ktery neupozornuje na hluk od vas, ale na sebe.
Ja bych zkusila zazvonit ne jako reakci na jeho bouchani, ale kdyz treba pujdete domu /kdy vas nebude cekat/ a zeptala bych se, proc tolik boucha.
Jinak bych se jim moc nezaobirala, pokud to nebude neunosne. Pokud nerusite nocni klid 6-22h, tak at si dela treba kotrmelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
27.12.16 14:22
@zrcadlo píše:
@krovak.xixao A soudit ho za co?

Myslel jsem trochu ho tím postrašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
27.12.16 14:23

Řekla bych metoda cukr-bič bude nejlepší. Zkuste to po dobrém, třeba dotyčnému hrabe z Vánoc, že je tráví sám a po svátcích to odezní. Až bude venku hezky, bude třeba chodit ven a zlepší se to. Těžko říct, jestli to je jen starý, mrzutý pán, kterého něco trápí, čekající na pomoc, nebo psychicky narušený jedinec s pokřivenou náturou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
27.12.16 14:25
@holkaZ píše: Řekla bych metoda cukr-bič bude nejlepší. Zkuste to po dobrém, třeba dotyčnému hrabe z Vánoc, že je tráví sám a po svátcích to odezní. Až bude venku hezky, bude třeba chodit ven a zlepší se to. Těžko říct, jestli to je jen starý, mrzutý pán, kterého něco trápí, čekající na pomoc, nebo psychicky narušený jedinec s pokřivenou náturou… :nevim:

Je to už delší dobu.
Jsme z toho s manželkou už dost vystresovaní. Aby malá raději nelezla, a nerušily jsem pána, tak naši malou hodně nosíme, a z toho už jsme taky dost vycucaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16113
27.12.16 14:25
@krovak.xixao píše:
Myslel jsem trochu ho tím postrašit.

Ale on ten důchodce nemusí být nevzdělaný blbec nebo může mít syna právníka, a nějakým strašením soudem ztrapníš jen sám sebe.
Pokud to s tím bydlením myslíte vážně a na dlouho, a fakt slyšíte, když si dole bouchne a nadává, tak bych radši obětovala trochu podlahové plochy a nechala si udělat odhlučněné stěny, strop a podlahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85310
27.12.16 14:26

Asi pujdeme dat sousedum pod nami neco sladkeho na zub, uz jsme o tom uvazovali driv :lol: zkus to stejne. Ale asi nepomuze nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85310
27.12.16 14:28
@krovak.xixao píše:
Je to už delší dobu.
Jsme z toho s manželkou už dost vystresovaní. Aby malá raději nelezla, a nerušily jsem pána, tak naši malou hodně nosíme, a z toho už jsme taky dost vycucaní.

Uprimne, az zacne behat, tak to bude sileny i pro vas. Prptoze mala vas neposlechne a poleti jak slon.

Mate koberce? My poridili extra kvuli sousedum pod nami do chodby. Jestli mate koberec, jak muze slyset lozeni?

U nas ma dcera zachvaty vzteku, ze ji slysi cely barak, s tim nenadelame nic :-( a vyhovovat ve vsem kvuli sousedum ji nebudu, ze

Příspěvek upraven 27.12.16 v 14:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
27.12.16 14:29

Koberce máme ve všech místnostech. Všechny hračky, které by mohly dělat randál už jsem taky poschovával.

Mám to prostě začít ignorovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85310
27.12.16 14:31
@krovak.xixao píše:
Koberce máme ve všech místnostech. Všechny hračky, které by mohly dělat randál už jsem taky poschovával.Mám to prostě začít ignorovat?

Jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85310
27.12.16 14:32

Ono moje povaha by mi nedala a zamlatila bych na nej taky a i na topeni, ale to by k nicemu nevedlo, no :oops: max k valce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16113
27.12.16 14:33
@krovak.xixao píše:
Koberce máme ve všech místnostech. Všechny hračky, které by mohly dělat randál už jsem taky poschovával.Mám to prostě začít ignorovat?

Ještě doporučuju buď pěnové puzzle, nebo u nás jsou ve velké oblibě zelené skládací žíněnky z IKEA, máme doma dokonce tři (pokryjí celou podlahovou plochu v pokojíčku a dají se na nich metat kotrmelce, složené slouží jako sedátka nebo je dáváme kousek od sebe a děti skákají z jedné na druhou a mají různé překážkové dráhy, z postavených na bok stavíme bunkry nebo paraván pro maňáskové divadlo, a skvěle izolují zimu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
27.12.16 14:35
@krovak.xixao píše:
Je to už delší dobu.

Tak přes den bych dítě nijak zvlášť neomezovala ani omylem. Potřebuje prostor a děti hluk prostě dělají. Odhlučněte podlahu, pokud bude sprostě nadávat, to je na žalobu-narušování mravní výchovy. Může bouchat, hulákat, cokoliv. Ale vulgárně by neměl. Zajděte do právní poradny, oni Vám tam poradí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
27.12.16 14:35

Pokud máte plovoučku, tak to je zlo a je to fakt strašně slyšet a asi mu to leze na nervy
my máme obyč měkké lino, dvouleťačku a psa a sousedi pod nama jsou ok, nikdy se nestěžovali a to je u nás docela brajgl

snažila bych se z mojí strany minimalizovat hluk výměnou podlahy a pokud by nadával i pak, tak to už bych na něj fakt házela bobek, jedna malá holčička nemůže dělat tak strašný hluk. Co pak by museli dělat rodiče se dvěma kluky..? Ti bývají divočejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová