Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucifer.p Je to těžký. Já mám pohled z druhý strany. Jsem ta, co jí nad hlavou bydlí naprostá šílenost sama. Přes den neustála kňučí pes, který si prý musí zvyknout na to, že je sám doma. Zvyká si už půl roku. No a odpoledne a o víkende 2 naprosto nezvladatelný holky a jejich hysterická matka, která je klidní tak, že vříská až praskaj okenní tabulky a do toho samozřejmě pes. Pere zásadně po večerech, kolem 21h začne a pračka jí stojí v předsíni, takže před tím není kam utect. Sama mám 2 děti, z toho jedno chodící, běhací, ale doma teda neběhá. Nemám to ráda. KDyž jsme bydleli ve starém bydlišti, kde byli sousedi pod náma, tak jsem se sousedky neustále ptala jestli jí nerušíme, jestli kluk moc nedupe. Já jsem asi divná, ale prostě mě by přišlo blbý nechat ty děcka takhle lítat a řvát.
Mame stejny pripad..Cely den nejsme doma a jen pridem domu malej udela 4 kroky a uz busej. K topeni ho neprivazi, bit ho za to nebudu a litat ho ucit taky nebudu..Ze zacatku sem z toho byla nervozni ale ted uz fakt neresim..Zvlast kdyz oni vecer ponocuji a dost hlucne. Neresit, dokud nebudou mit sami deti, nepochopi…tak mi to rekla i nase detska doktorka.. ![]()
@lucifer.p bud v klidu. Pokud prcek necupita před 6h ráno nebo po 22h večerní nekrici, nejeci, nedupe Poslala bych je do onen mist a hotovo!!!
Jednu dobu jsme to taky tak meli kor když se syn rozchodil od toho 11 měsíce. Tak jsme také meli problém se sousedy a vyresilo se to. Dokonce jsem mela „takový strach“ že jsem prcka napominala.Uz bych to ovšem nedělala.
Takže se na ne vyprdni.Kdyz začnou bouchat začni taky bude sranda ![]()
Děkuji za podporu, no uvidíme co bude dál, koberce máme všude kromě kuchyně a předsíně…
Heleď já jsem extra háklivá na hluk, ale jak může někdo po tobě chtít ať krotíš běhající dítě, to já prostě nechápu, pokud to není v noci, tak se na ně vyprdni
nám zase každej večer sousedka jezdí nad hlavou na orbitreku a to jsou rány, že nám to budí novorozeně a pes poštěkává hrůza - tak manžel tam šel zazvonit, jestli by si ten stroj nemohla podložit nějakou gumovou podložkou a co myslíš..? Ani neotevřela a cvičila dál - je jí to úplně jedno. Už tam byl 2×, prostě v paneláku neuděláš nic, takže moje rada vykašli se na ně a naopak bych zahájila mírný protiútok ať si nemyslí, že vás budou buzerovat, taky jim sem tam něco vyčtete
@lleennttiillkkaa píše:
@lucifer.p Je to těžký. Já mám pohled z druhý strany. Jsem ta, co jí nad hlavou bydlí naprostá šílenost sama. Přes den neustála kňučí pes, který si prý musí zvyknout na to, že je sám doma. Zvyká si už půl roku. No a odpoledne a o víkende 2 naprosto nezvladatelný holky a jejich hysterická matka, která je klidní tak, že vříská až praskaj okenní tabulky a do toho samozřejmě pes. Pere zásadně po večerech, kolem 21h začne a pračka jí stojí v předsíni, takže před tím není kam utect. Sama mám 2 děti, z toho jedno chodící, běhací, ale doma teda neběhá. Nemám to ráda. KDyž jsme bydleli ve starém bydlišti, kde byli sousedi pod náma, tak jsem se sousedky neustále ptala jestli jí nerušíme, jestli kluk moc nedupe. Já jsem asi divná, ale prostě mě by přišlo blbý nechat ty děcka takhle lítat a řvát.
Souhlas. Známá je tak neohleduplná, že je jí jedno že děti ruší sousedy prakticky denně. Nestačila jsem hledět!
Vím, že děti si doma hrají ale co dělaly její holky byl vrchol. Doprostřed obyváku jim postavili klouzačku a děcka lítaly jako na hřišti ještě i s malou sousedkou. Drandily na motorkách, kopaly s balónem…fakt mazec. Bydlení v paneláku chce ohleduplnost z obou stran. Když sousedka mlátila na radiátor, ještě se smála. Odstěhovali se jinam a sousedi pod nimi z nich jsou taky nešťastní. Když se sousedka ozvala, tak jí jen řekla: Bohužel, rodinu a sousedy si nevybíráme! ![]()
A nesla by pod ty koberce dat nejaka protihlukova vrstva? Ale jinak deti se hybou. To bych urcite nezakazovala.
V paneláku by měli žít tolerantní lidi z obou dvou stran jak oni tak my
. U nás to docela jde, zatím
Malá má vzteklé období ráno i večer max do 22h. Ale dítě prostě pláče že jo. Taky jsme měli jednou výstup s jedním sousedem, který byl protivný že děláme rekonstrukci a doteď se s náma kvůli tomu nebaví. Co na to říct. Buď vydržet, nebo si s nimi pokecat a nebo se odstěhovat jinam ![]()
@achesa1
Protihlukova vrstva pry nema cenu, zalezi na tom jak je delana podlaha ale odbornik nejsem ![]()
@lucifer.p Pokud máš čisté svědomí a víš že malý nedělá randál, tak buď v klidu. Je pravda že na např. na těch plovoucích podlahách je vše hrozně slyšet, ale zase se nenech otrávit. Dej mu papučky a do dětského pokoje třeba koberec ať si může hrát s kostkama. Lidi jsou různí. Před chvilkou jsem psala o své známé jak je neohleduplná. Nadruhou stranu ségřin tchán je zase ten věčný prudič. On důchodce celý den doma. Nad ním mladá rodina s malými dětmi. Mají plovoucí podlahy a všechno mu vadí. Že pere, že vysává, že lítají děti, že mění okna…jednou se kvůli nějaké ptákovině tak vytočil, že dostal mrtvici! ![]()
Je fakt, že kdo si dá v paneláku plovoucí podlahu, tak je při nejmenším padlej na hlavu, takový lidi bych vraždila, ale halt se někam přistěhujete a už tam ta podlaha je, no co tak co dělat - leda ten koberec
my když rekonstruovali, tak jsme automaticky pokládali lino, máme psa - víte co je to za randál, když ten pes jen cupitá a ťuká drápkama do podlahy a nedej bože dítě
Také jsem to zažila. Sousedka pod námi na nás bušila pokaždé, když si děti popoběhly, nebo poskočily. Už jsem z toho byla totálně na nervy, protože můj den se skládal ze samých neskákej, nedupej, neběhej, nedělej. Také jsem si říkala, co že to ty moje děti budou mít za dětství s vynervovanou matkou, která má strach, aby nebyly paní sousedce na obtíž. Ale snažila jsem se jí pochopit. Odhlučnili jsme podlahu, položili všude koberce- na návrh, že by si třeba mohli odhlučnit strop, že my už jsme naše možnosti odhlučnění vyčerpali, nám napsali, že proč by si oni měli něco odhlučňovat. A nakonec si přišla sousedka stěžovat, že si v půl deváté napouštím vanu a ona neslyší televizi- to jsme pochopili, že cesta ústupků nikam nevede. Že ve snaze vyjít vstříc a rušit co nejméně se už za chvíli nebudem moci ani umýt, spláchnout a děti budem muset naučit lítat.
Odstěhovali jsme se do baráku a máme klid. Kdybych musela ještě někdy zpátky do paneláku, tak s dětmi volím jedině přízemí. Ono s některými lidmi se dohodnout je jako snažit se bojovat s větrnými mlýny- a za ty nervy to nestojí.
Jj je to těžké s některými lidmi a ještě v paneláku… no snad se uklidní… ještě jednou všem moc děkuji ![]()
Ja to vidim z druhe strany..nad nama maji dva psy, kocku a dlazbu. Pul fne nejsou doma, zvirata delaji neustale bordel, stekaj, perou se, sileny.. Vecer jim furt vrzou dvere, dupou, neustale slysim tu zenskou jak se tam furt tlemi.. Mam nervy, taky boucham kolikrat na topeni, pac to neni k vydrzeni. Jednou jsem mluvila s tim chlapem a ten mi rekl, ze s tim nic neudela a od te doby ani jeden nepozdravi.. Uplne bych byla vdecna kdyby si dali aspon ten koberec. Takze se jim moc nedivim, ale pokud nemaji dite a nespej po nocni tak to snad takova tragedie neni.. Me jde prave o spanek dcery
@lucifer.p Já jsem zastáncem názoru, že člověk, kterého ruší sebemenší zvuk, prostě nemá na bytovce co dělat
Bydlela jsem na bytovce asi 4 roky a už nikdy víc. Ptostě o sobě vím, že nejsem bytovkový typ, tak jsme si pořídili domek. Asi takhle nějak bych to sousedům řekla. Neříkám, kdyby jste dělali bugr, ale aby jsi musela zakazovat malému dítěti cupitání a běhání, to fakt ne ![]()
Asi bych to vyřešila tak, že když by oni zabouchali na topení, zabouchala bych taky. Pokud by měli nějaké kecy, řekla bych jim, že noční klid je od do a dál tě to nezajímá. A pokud jim to vadí, ať se přestěhují. Fakt se s nima nemaž, ale musí to být nepříjemný ![]()