Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mrzi mne, ze to resis
ja resila zas problem s mocenim. Na praktika a gynekologa jsem se vyprdla, nevyresi nic. V porodnici v Podoli provozuji na urogynekologii specializovanou ambulanci, vyslovene „poporodni“ kde vysetruji a resi problemy panevniho dna. Udelaji 4D sono panevniho dna (ja ho mela po stranach utrzene), pak jsem tam chodila taky na elektrokreslo a zaroven individualni cviceni s fyzioterapeutkou. Nebylo potreba doporuceni od nikoho. Mas sice problem se stolici, ale bez vysetreni panevniho dna to nepujde. Plus zkusit najit dobrou proktologii. A to nejdulezitejsi, normalne o tom mluvit! Tak jak se psalo vyse! Pred zrcadlem si 10× rekni „trapi mne inkontinence stolice“ at vis co mas říct. A rekni to manželovi, pokud je normalni, tak to pochopí. ![]()
Mně dokonce říkal proktolog, že tyto problémy jsou dneska mnohem častější než kdykoli předtím za jeho kariéru, že toto nepamatuje. Jinak jako s tím svěřováním se manželovi/partnerovi jako ano, ale chápu, že člověk chce být po porodu zase tak nějak sexy, prostě ženská. A když oznamuje manželovi, že má ehm…anální inkontinenci, tak to fakt moc sexy nezní.
Odborně se to nazývá fekální inkontinence. Vzhledem k tomu, ze se jedná o problém po porodu, řešila bych to nejprve se svým gynekologem.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, prosimta, vedela by si mi poradit, ktoreho proktologa si navstivila ty? Som ochotna docestovať za nim aj do Čiech, mam rovnaky problem už vyše 2,5 mesiaca po pôrode, u nás mi s tým zatiaľ nikto nepomohol a pritom to,,přepětí svěrače,, mi na to celkom sedí. Ako sa takýto stav rieši? Ďakujem ti za pomoc.
Poškození pánevního dna po porodu řeš přes gynekologa. Měl by tě poslat na další vyšetření, rehabilitace a případně operaci. Poškození se projevuje močovou nebo fekální inkontinencí nebo třeba i zácpou. Dělají se sono vyšetření, rektální manometrie nebo třeba defekografie. Primárně se zkouší rehabilitace. Co se nevycvičí, vše vycvičit nejde, řeší se dál. Rehabilitace jsou nejlepší absolvovat tam, kde se specializují na pánevní dno a třeba Mojžíšovou.
Ten Wobenzym se mi tam dostal omylem