Problém škola - řešili byste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56294
10.1.17 21:33
@Renula píše:
Od ostatních rodičů jsem totiž slyšela(nevím, co je na tom pravdy), že je to na úkor toho, že starší učitelky z jiných tříd si vydupaly, aby za ně vzal TV a ony za něj ostatní předměty, že děti v TV nezvládají. Beru to tak, že je to cena za jejich pohodlí. :-( Jinak syn ve škole problémy nemá, je flegmatik, ale i tak mi to hlodá.

no a není to naopak ku prospěchu, že ty děti má na TV mladý učitel, který by jim mohl připravit zajímavější hodiny než starší učitelka, které učení tv otravuje :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
10.1.17 21:37

@Renula V Německu mají děti už na prvním stupni na každý předmět jiného učitele. Osobní zkušenost.
Neřešila bych střídání, nebo jim tam chceš jít suplovat?

• Citovat
  • Upravit
227
10.1.17 21:39
@Moise píše:
Kdy vždy?
Syn měl vícero učitelů hned v první třídě :nevim:

Ne, vždy, co pamatuji. Za mě, za sourozenců, dětí kamarádek i starší dcery. Jsme malá vesnice, tady se o všem ví. :mrgreen:

Syn měl v 1. třídě a půl roku ve 2. třídě jednu učitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
10.1.17 21:42
@Renula píše:
Dobrý večer, s koncem roku odešla synovi paní učitelka na mateřskou dovolenou. Od nového roku měl nastoupit nový učitel. Nastoupil, ale má je jen na matematiku, češtinu a TV. Z ostatních čtyř předmětů mají jiné učitele. Na každý předmět jiného. Takže si nezvykají na jednoho nového, ale hned na pět. Je to ve druhé třídě normální, máme jako rodiče řešit. Ve čtvrtek jsou rodičáky, tak mi to leží v hlavě. Řešili byste?

já bych to nřešila, je to běžné, a hlavně u straších ročníků uplně normální, já jako dítě měla ráda střídání učitelů, protoža každý učí jinak, u každého je ta hodina jinak zábávná a tak :) nic neřeš hlavní že někoho mají, něco se naučí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
10.1.17 21:44

Děkuji všem za názory. Jen nechápu, proč jste skoro všechny hned tak útočné, jen jsem se zeptala na názor. U nás na škole je tato situace poprvé a ještě jsem se s tím nesetkala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
10.1.17 21:45

Takže byste byla radši, kdyby syna učil někdo absolutně neaprobovaný, ale po celou dobu :think:?
Z pohledu učitelky Vás mohu ujistit, že ředitelé toto nedělají schválně, na truc, ani pro pohodlí, ale proto, že jiné řešení momentálně není. Většinou jsme se naštěstí setkali ale se vstřícnými rodiči, kteří byli rádi, že se situace vyřešila, jak nejlépe to šlo.
Samozřejmě je to dočasné řešení a škola zřejmě hledá nějakého prvostupňaře, ale pokud není, tak prozatím bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
10.1.17 21:48

Klidně se na rodičáku na tu situaci poptejte. Uvidíte, že se Vám dostane vysvětlení. A pokud je syn v pohodě, buďte v klidu. Ono to dětem neuškodí, někteří pak alespoň nejsou na druhém stupni tak vyjukaní :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
10.1.17 21:51

Tak to řeš a bude si zvykat na dalších pět učitelů? Nebo že by si paní učitelka odložila porod a na konec roku a v září se zase vrátila? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
227
10.1.17 21:55

Já bych to ani nevěděla, syn je flegmatik, všechno je mu šumák, na otázku, co bylo ve škole stále stejná odpověď: Nic, dobrý. Ale včera volala maminka jeho spolužáka, řekla mi o tom a nahlodala mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.1.17 21:55

Novy mlady telocvikar bude fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56294
10.1.17 21:59
@Renula píše:
Ne, vždy, co pamatuji. Za mě, za sourozenců, dětí kamarádek i starší dcery. Jsme malá vesnice, tady se o všem ví. :mrgreen:Syn měl v 1. třídě a půl roku ve 2. třídě jednu učitelku.

Píšeš, že mu to nevadí, tak bych to neřešila.
Spíš bych to brala jako plus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
10.1.17 21:59
@Tunrida píše:
Tak to řeš a bude si zvykat na dalších pět učitelů? Nebo že by si paní učitelka odložila porod a na konec roku a v září se zase vrátila? :nevim:

Bože, to se tu člověk nemůže ani na nic zeptat, aby nedostal sarkastickou odpověď? Prostě jsem se s tím u nikoho ve 2. třídě ještě nesetkala. Jsem taková vesnická blbka, víš?

PS: A myslíš, že by šlo ten porod odložit? Znáš někoho, kdo to umí? To by se musela zašít, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
10.1.17 22:09
@Renula píše:
Bože, to se tu člověk nemůže ani na nic zeptat, aby nedostal sarkastickou odpověď? Prostě jsem se s tím u nikoho ve 2. třídě ještě nesetkala. Jsem taková vesnická blbka, víš?PS: A myslíš, že by šlo ten porod odložit? Znáš někoho, kdo to umí? To by se musela zašít, ne? :nevim:

Vím já, třeba by to pro tvýho syna udělala. Nejdelší těhotenství trvalo prý 375 dní, to by možná i vyšlo.
Já nevím, proč se rozčiluješ. Ptáš se, jestli to máš řešit. Ale jak si představuješ řešení takové situace?

• Citovat
  • Upravit
227
10.1.17 22:22
@Tunrida píše:
Vím já, třeba by to pro tvýho syna udělala. Nejdelší těhotenství trvalo prý 375 dní, to by možná i vyšlo.
Já nevím, proč se rozčiluješ. Ptáš se, jestli to máš řešit. Ale jak si představuješ řešení takové situace?

Jediné řešení by bylo, kdyby si učitelky ostatních tříd nižšího stupně vzali zpět své třídy na tělocvik a náš učitel by měl jen druháky, tak jak to bylo za předchozí paní učitelky.

Tento učitel byl přijat místo ní, nechápu proč po ní prostě jen třídu nepřevzal a proč překopali celý rozvrh a vyučující. To je vše.

Uvidím, jak se to vyvine na rodičáku, vím, že se to bude řešit. Ostatní rodiče už se domluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56294
10.1.17 22:30

@Renula ale tohle je interní věc školy a zcela v její kompetenci. Pochybuju, že by si tam nasadili učitele, který by ve skutečnosti učit nemohl.. :D
Mě to teda přijde jako naprosto přirozené, že postarší paní učitelky uvolní své hodiny tělocviku mladému učiteli a byla bych za to ráda, moc nechápu, co ti vadí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin