Problém škola - řešili byste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
962
10.1.17 22:33

Zeptal se nekdo tech deti, jak jim to vyhovuje? Predpokladam, ze jsou spokojene, nauci se co maji a resi to jen rodice, co maji potrebu proste furt neco resit, hlavne ptakoviny… (nemyslim tim zrovna tebe, ale vsichni mi prijdou z okoli posahani, maji furt pindy, ale sami ucit nesli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
10.1.17 22:36

@Renula Jenze za ni asi nenasli kvalifikovanou nahradu. Ono to v pololeti nejde tak snadno jako od zari.
A pokud on je napr. druhostupnar, nemuze ucit pouze na prvnim stupni, musi mit nejake minimum hodin na druhem a zbytek uvazku mu muze byt doplnen i na prvnim. Tim padem treba nemuze mit plny uvazek ve tride Vaseho syna.
Muzete se s rodici na rodicaku stavet treba na hlavu, ale nepomuze to. Na to jsou zakony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
10.1.17 22:42
@AndelaCerna píše:
Zeptal se nekdo tech deti, jak jim to vyhovuje? Predpokladam, ze jsou spokojene, nauci se co maji a resi to jen rodice, co maji potrebu proste furt neco resit, hlavne ptakoviny… (nemyslim tim zrovna tebe, ale vsichni mi prijdou z okoli posahani, maji furt pindy, ale sami ucit nesli)

Mohu potvrdit. Kolikrat valime oci, s cim za nami rodice prijdou. Nebo co je zajima na tridnich schuzkach za ptakoviny a to, ze jejich dite propada, je agresivni atd., je nezajima.
Minule jsem mamince navrhovala PPP, holcicka bojuje v CJ a AJ, v pate tride na propadnuti… Maminka to smetla ze stolu. A hned na to se me optala, proc letos deti nejedou na skolu v prirode :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
10.1.17 23:00

@Tate To se můžou ptát jen rodiče jedničkářů? :) Co jednomu připadá jako ptákovina může jiny považovat za důležité, halt jste se s maminkou neshodly na prioritách.

Osobně by mě zajímal důvod, protože jsem stará škola, taky zvyklá, že národní škola = jeden učitel na vše. Předpokládám, že ten systém měl nějaký důvod.
K řešení bych přistoupila jen v případě, že bych si myslela, že to dětem škodí. Škodlivost bych asi hodnotila na základě pozorování, případně konzultace (PPP, školní inspekce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.1.17 23:12

Ono je vždycky lepší, když daný předmět učí ten, kdo ho umí učit fakt dobře než lpět na tom, aby na prvním stupni byl jeden kantor. Každý je dobrý na něco jiného a já jsem ráda, že v mé třídě si odučím dobře to, na co jsem prostě dobrá včetně cizího jazyka, který se dřív od první třídy neučil a málokdo ho umí učit dobře. Zároveň je fain, když hudebku u mých dětí učí hudebník, pracovky kreativní člověk a tělocvik sportovkyně. Dají jim rozhodně víc, než bych jim dala já sama. Mám prvňáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56294
10.1.17 23:14

@Knihomyš já osobně si myslím, že málokterý učitel zvládne opravdu dobře naučit děti od matiky přes pracovky, výtvarku, hudebku až ten tělocvik.. nic proti nim, asi spousta ano. Ale když je tu někdo, komu to jde líp, tak proč ne.
Za nás nebyla angličtina na prvním stupni (alespoň za mě ne), tu běžná paní učitelka přece neučí.. alespoň u nás ne, mají jednu angličtinářku na celý první stupeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
10.1.17 23:23

Jak tohle chcete řešit? Jedině jiná škola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
10.1.17 23:49

Syn je v první třídě a taky mají víc učitelů. Třídního + po jednom na výtvarku, hudebku a angličtinu. Mám takový pocit, že jejich třídní zas bere veškeré tělocviky. Nevidím v tom problém a to je syn aspergr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
11.1.17 09:21

@Knihomyš Samozrejme, ze se muzou ptat vsichni. Ale byla to tak nahla zmena tematu, ona proste ocividne nechtela resit problem u prospechu dcery. Pritom holka je citliva a spatne znamky oplace, rozhodne by ji napr. rozdilne znamkovani v diktatech znacne ulevilo.
Ale jo, pro nekoho to neni to hlavni, to beru. Ale kdyz vidim ten nezajem…
K te skole v prirode - deti uz byly dvakrat, je mezi rodici obecne znamo, ze za prvni stupen jezdime max. 2×. Ale ona holcicka vypada na propadnuti, tak mozna pristi rok pojede s nizsi tridou a maminka bude treba spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin