Problém v mezilidských vztazích, neumím jednat s lidmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
6.1.13 21:57

Anonymní ono někdy se stane, že prostě to neni jak dřív.. Třeba mě jednou mrzelo, že jsem musela asi měsíc odmítat kamarádku, protože orpavdu jsem nestíhala, pokaždé mi do otho něco vlezlo, a nebo onemocněl kluk..
Takže někdy prostě i když se třeba ty kamarádky chtějí sejít, tak prostě ta jedna nemůže, nevychází ji to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 22:00

@kvaček to jsou ty potencionalni nove. Ty stavajici bydli 200 km daleko a nemaji deti.

• Citovat
  • Upravit
14335
6.1.13 22:02

Tak radím si najít jednu, se kterou se pomalu budeš zbližovat a hlavně ji hned nevěřit..
Jakože ji všechno říkat a nedejbože říkat o někom jiném.. Setkala jsem se docela s tím, že i takové velké kamarádky se rády pomlouvají a nakonec z toho vybruslíš nejhůř…
Jakože jsou tři na hřišti, velké kamarádky a dvě odejdou a ta mi takových věcí navykládala až hrůza.. Byla jsem ráda, že jsem držela pusu, protože to řekla ještě před jinou, a pak nakonec bylo, že pomlouvá ta co jenom naslouchala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 22:07

Raději anonymně. Mám to tak nějak podobně. Už jsem se sešla s 5-ti maminkami přes net a mám za sebou i pár pokusů na pískovišti nebo i u přebalováku u doktorky. A vždy skončilo jen u jednoho setkání. Asi jsem fakt nějaká divná. I ve škole, v práci mi dělalo problém si najít kamarádku. Přitom se snažím usmívat, nekritizovat. Možná plácám kraviny, ale přijde mi, že jiní plácají vysloveně hovadiny a kamarádky mají. A mě i vyloženě několik ženských nesnášelo. Přitom jsem jim nic neudělala. Nepomlouvala je atd. Viděli mě třeba podruhé, potřetí a byly na mě arogantní. Už fakt nevím. Něco musí být špatně ve mě, ale vůbec nevím co. Jednou mi jeden „kamarád“ řekl, že se mnou je to těžký. Že prý nejde poznat, co si myslím a proto lidi s..u. Tedy štvu. :mrgreen: A prý umím dokonalý neutrální výrar - ani úsměv, ani mračení. A už jsem od víc lidí slyšela, že ksem pro ně nečitelná. A to jim na mě vadí. Možná to berou i jako nafoukanost a aroganci. Tak jo, možná se chovám trochu odtažitě. Ale přece, když někoho vidím poprvé, podruhé, tak mu radostí nepadnu kolem krku. Nevím, jak na lidi nepůsobit nepřátelsky. Petra

• Citovat
  • Upravit
5420
6.1.13 22:12

Jej, jak kdybych to psala já. Špatně navazuji vztahy, jsem vztahovačná a strašně se bojím, že něco plácnu nebo zvrtám.. Nevím, co bych poradila, zkusila jsem toho hodně, ale nic moc mi nefugovalo. Stejně jsem se vždycky bála promluvit, nebo sem nevěděla co říkat.. Nejhorší je, když potkáte někoho, kdo se sám neozve sám a když už tak Vám neustále skáče do řeči a než stokrát v puse přemelete to co chcete říct, tak je konverzace uplně jinde :( Ale je fakt, že když sem jeden čas hltala carnegieho, bylo to jednoduší.. A zjistila jsem, že ty co Vás jednou poznají, tak i když se na čas nevídáte, nebo máte pocit, že o Vás nestojí, tak Vás za nějakou dobu dost překvapí, jak si dokážete pokecat a dokonce Vás i sami pozvou na pokec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.1.13 22:12

Anonymní to měla tak jedna moje spolužačka.. my jsme se s ní kamarádily, ale prostě na okolí působily nějak divně… Můžu říct, že vůbec nebyla špatná - nepomlouvala!! nebyla nějaká provokativní nebo nějaká arogantní nic,..
Je jí přes 30 je svobodná, bydlí u rodičů nemá ani přítele - chodila snad s jedním, kamarádky má, skterýma se vidí občs, žádnou výrazně dobrou..Říkali ji divná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 22:16

Tady ještě Petra. Ještě bych chtěla dodat, že se mi třeba víckrát stalo, že ve skupince více lidí se o něčem bavilo. Všechni se na sebe usmívali a bavili se. Tak jsem taky něco plácla k tématu. A prostě se ke mě chovali jinak. Asi jsem fakt jiná. Divná.

• Citovat
  • Upravit
14335
6.1.13 22:20

Anonymní - to tak měla přesně…
Jakoby všechno co řekla bylo trapné… nebo jak to napsat a přitom se bavila jak ostatní..
Nevím co poradit.. Ona byla řekla bych až příliš taková.. naivní, až hodnoučka, neuměla projevit moc nesouhlas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.1.13 22:21

@sieta.m :lol: :lol: Tak to jsi mě vážně pobavila :lol: :lol: Taky jsem nebyla nijak extrémně obdařená :lol:
Anonymní - a nesetkávaj se ty maminky nebo kámošky někde? Třeba nějaký centrum nebo tak…Že bys jako začala chodit víc mezi ně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
6.1.13 22:23
@Anonymní píše:
Tady ještě Petra. Ještě bych chtěla dodat, že se mi třeba víckrát stalo, že ve skupince více lidí se o něčem bavilo. Všechni se na sebe usmívali a bavili se. Tak jsem taky něco plácla k tématu. A prostě se ke mě chovali jinak. Asi jsem fakt jiná. Divná.

To se mi taky stává, spíš je to tím, že oni vycítí, že si sebou nejste jistá a dost tomu přidává Váš pocit, zda jste něco neřekla špatně.. Je to taky ale vina těch okolo, že se neumí přizpůsobit, mluví jeden přes druhého, nebo mají potřebu být středem pozornost.. Takhle si to teda myslím já, nebo si myslím, že to tak u mě je.. Protože mám okolo sebe lidi se kterými se dá krásně povídat a pak „trotlové“ co melou jen o sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.1.13 22:27

Aha, takže to už tady taky bylo, že jsi mezi ně chodila…Třeba se málo směješ, veselost a úsměv boří ledy…
Hele, mě jednu dobu, kdy jsem na tom byla fakt zle s mezilidskými vztahy, pomohlo prostě se na to tak nějak „vykašlat“, říct si, že nikoho nepotřebuju, vystačím si i sama, a ke všemu přistupovat tak nějak nenuceně a nic od komunikace neočekávat…a pak to šlo samo:)
Je teda pravda, že já mám pět sester, a když bylo nejhůř, vždycky tu byla ségra a sestřenka - jsou o rok mladší…neumím si moc představit být sama i v rodině, ale myslím si, že to taky musí jít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 22:33
@kvaček píše:
Anonymní - to tak měla přesně…
Jakoby všechno co řekla bylo trapné… nebo jak to napsat a přitom se bavila jak ostatní..
Nevím co poradit.. Ona byla řekla bych až příliš taková.. naivní, až hodnoučka, neuměla projevit moc nesouhlas..

Jenže co takovému člověku poradit, když je od přírody „divnej“?
Občas mám takovej pocit, že se mi to stává i tady v diskuzích. Že i tam, kde nemají lidi možnost mě vidět osobně, tak k mým příspěvkům přistupují jinak.

Řekla bych, že neumím vést rozhovor. Že lidi očekávají nějakou reakci a já reaguju úplně jinak. nijak sporstě, kriticky, to ne. Ale prostě jinak, než se očekává. A přitom k tématu.

Nebo jestli třeba nemají pocit, že to co říkám, říkám jen z povinosti. Jako je to k tématu, dobrý. Ale jestli nepůsobim, jako že mi to nezajímá, že to říkám jen proto, abych něco hodila do placu. Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.13 22:36

To, že se cítím sama sebou nejistá naprosto sedí. A ostatní to vycítí. Petra

PS: Aby nedošlo k omylu. Nejsem zakladatelka. Jen se se vetřela. Sice zakladatelce neporadím. Ale chěla jsem, aby věděla, že v tom není sama.

@roksy25 píše:
To se mi taky stává, spíš je to tím, že oni vycítí, že si sebou nejste jistá a dost tomu přidává Váš pocit, zda jste něco neřekla špatně.. Je to taky ale vina těch okolo, že se neumí přizpůsobit, mluví jeden přes druhého, nebo mají potřebu být středem pozornost.. Takhle si to teda myslím já, nebo si myslím, že to tak u mě je.. Protože mám okolo sebe lidi se kterými se dá krásně povídat a pak „trotlové“ co melou jen o sobě…
  • Citovat
  • Upravit
5420
6.1.13 22:41

Anonymní- Petra, mě vadí hodně ten stres než něco řeknu a pak neustálé ujišťování, jestli sem zase nekecla kravinu.. Nejlepší je na to nemyslet a říkat si, buď přirozená a nekoukej furt na to co si myslí ostatní, buď sama sebou.. Jenže krásně se to říká, ale v akci to není jednoduché.. Je to vždy nanovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 22:45
To znám moc dobře. Já jsem tak doslova vychovaná. Že musím dbát na to, co si o mě myslí ostatní. A hlavně se vžycky všem zavděčit. Což nejde.
@roksy25 píše:
Anonymní- Petra, mě vadí hodně ten stres než něco řeknu a pak neustálé ujišťování, jestli sem zase nekecla kravinu.. Nejlepší je na to nemyslet a říkat si, buď přirozená a nekoukej furt na to co si myslí ostatní, buď sama sebou.. Jenže krásně se to říká, ale v akci to není jednoduché.. Je to vždy nanovo…
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová