Problémové těhotenství sem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59417
14.9.12 18:03

@Jáju no hcg roste dobře, na utz při téhle hodnotě nic vidět být nemůže, pokud hg poroste tak bych vyčkávala :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
14.9.12 20:05

Tak aspon že už jsi doma, ono třeba bude trvat než se to všechno vyčistí. Už sem měla strach že se něco stalo když si se neozvala.Taky mám hroznej strach o malou prdolku kdybych musela do špitálu, jakože mě tím strašej, jak by to zvládl. Nikdy beze mě nebyl a je to takovej malej citlivej pumprlíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.9.12 13:18

Ahoj no já mám za sebou dvě těhotenství se špatným koncem. První jsem musela ukončit ve 13tt kvůli omfalokéle, deformaci a dawnuw syndrom. takže moc nehezká vzpomínka. Po druhé jsem v 7tt potratila. Když už jsem otěhotněla na potřetí tak jsem v 10týdnu začal krvácet, naštěstí z hrdla, ale ležela jsem v nemocnici. Naštěstí bylo všechno v pořádku. Doktoři mě hodně hlídají. Teďka se blížím do 20.týdne a jediný co si tak užívám je ležení na posteli.Nic nesmim dělat a sedět bych měla hodně málo kdy a ne moc chodit.Sice jsem ráda že mám zatim všechno v pořádku ale moc si to tím nemůžu užívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
20.9.12 16:59

Ahoj holky, našel by se tu někdo na pokec? Myslím, že do tohoto tématu zapadám. Jsem po dvou potratech (1×ZT, 1×UPT kvůli vážné vývoj. vadě v 16.tt), teď jsem znovu těhu (14.tt) a zase to nevypadá růžově. Mám pozitivní screening (riziko na Edwardse 1:198), furt špiním (poslední dva dny se to dost zhoršilo) a už začínám mít z toho depku. :,( Za dna týdny mě čeká podrobný utz a triple testy, kde se snad dozvíme na čem jsme. Je tu někdo, kdo má něco podobného a chtěl by se posdílet? :hug:

• Citovat
  • Upravit
207
21.9.12 09:55

Já jsem kolem 14.tt taky krvácela, ale naštěstí už od tý doby ne. Teď jsem 18+5.Ale zase se od konce třetího měsíce otvírám a musím mít klidovej režim. Ten první screening nám dopadl negativní, ale v triple testech mám zvýšený AFP. V pondělí jsme kvůli tomu byli u genetičky která nás totálně rozložíla, že takhle to mají jen děti s chromozomální vadou. Navíc náš začala přesvědčovat že ten první screening sice dopadl celkově negativně ale NT bylo 2,1 a to je prej vysoký. Takže tak nějak nevíme vůbec na čem sme. Podle ní sme prej hodně rizikový a jinak než na odběr plodovky to nevidí. Já se ale bojím na to jít vzhledem k tomu že už teď mám to těhotenství rizikový kvůli čípku. Tak sem se zatím domluvila s moji gyndařkou že mi udělám ten ultrazvuk ve 20.tt a když tam něco bude tak teprve potom na plodovku.Ale ty nervy jsou strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
21.9.12 10:03

@fidela Ahojky…i když ti to nepřeju, tak jsem ráda, že má někdo podobné problémy, někdy si už připadám jak jediná nenormální…proč jste hodně rizikoví? No, nevím, co je to AFP? Já mám naopak sníženou hladinu PAPP a HCG…to 2,1 je přece v normě, ne? Mě můj gynekolog taky připravoval na to, že mi tu plodovku budou asi nabízet, ale nevím. Jak furt špiním/krvácím, tak z toho mám taky strach. Taky mi kvůli tomu nedělali ani odběr choriových klků, prý se to riziko potratu v tkových případech zvyšuje…ale zase ta nejistota, to je fakt děs! :zed:

• Citovat
  • Upravit
207
21.9.12 10:46

Hele já tomu sama nerozumím, na tom prvním screeningu mě doktor říkal jak to všechno vypadá krásně a ona mi ted řekne že je NT je vysoký. Na mě už to dělá dojem že mě chtějí za každou cenu dostat na plodovku(asi z toho maj prachy nebo co).spíš mě vůbec zaráží to její jednání. Na konci nám řekla že je to naše rozhodnutí že pokud by to byl edwards nebo patau tak to by bylo ještě dobrý protože by brzo umřel ale down neumře a zkazí nám celej život. Což mě teda příjde něco strašnýho si todle vůbec dovolit říct navíc ještě těhotný. Sama gynekoložka říkala že ten odběr plodovky je pro mě větší riziko než u ostatních, jsem rh negativní a navíc se mi od konce prvního trimestru zkracuje a otevírá čípek. Tak se klepu každý další návštěvy doktora aby mě neposlal do špitálu. Minule mi řekl jestli se to ještě zhorší tak pujdu. a to mám doma 2,5 letýho prďolku. Kterej už ted je z toho všecho docla vystresovanej. A tobě zjistili proč krvácíš? U mě na to nepříšli. Ale od 14.tt mám klidovej režim a když už se někam vypravím tak jsem pak uplně hotová, si vubec nedovedu představit že budu třeba ležet ještě dalších 20tt :roll: .no samo že bych to vydržela hlavně aby prcek byl v pořádku. Podle mě se teď ty genetický testy moc hrotí. většina má i přes pozitiví screening nakonec zdravý dítě. Znám docela dost lidí co bylo kvůli tomu na odběru plodovky a nakonec mají zdravý dětí. ale taky znám pár případů který kvůli odběru plodovky otratili a proto se mi na ni vůbec nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
21.9.12 10:58

Tak to byla nějaká drsná genetička…my byli v Olomouci u nějaké Doc. Šantavé a ta byla milá, vše vysvětlila…nejdřív pořád, že bychom měli na odběr těch klků, že budeme mít jistotu…když jsem jí řekla, že furt špiním, tak otočila o 180°, že odběry ne a že to určitě bude na 99,9% v pořádku :nevim: Trochu nás uklidnila, ale jistotu nám nikdo nedá…to krvácení je asi tím, jak se mi roztahuje děloha, tak praskají cévky - já mám modřiny ze všeho (při odběrech, když si píchám fraxiparine…), myslela jsem ale, že to po 3.měsíci bude ustávat a ono spíš naopak :( Hlavně už jsem jednu vývoj vadu prodělala, takže strach je veliký. Trochu doufám v to, že ten zrovna ten Edwards by měl být na utz dobře rozpoznatelný, takže by to snad mělo v tom 16.tt jít vidět…teda, ale říct mi, že to stejně brzo umře, že to je dobré? To je STRAŠNÉ a rozhodně vůbec ne uklidňující :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
59417
21.9.12 10:59

@fidela hele NT do 2,5 je ok tak nevim co stresuje :? Jo oni rádi posílají na plodovku, samozřejmě zadarmo to nedělají. Tyhle hodně těžký vady se dají odhalit i na utz ale dle jejího jednání bych si zašla ještě jinam prootže je jasný že do plodovky bude tlačit za každou cenu :?. já měla NT a i trippl super ale byla jsme i na genetice a tam doktor že to by musel i na utz něco vidět špatně protože u hematomu je lepší plodovku nebrat, samozřejmě pokud by něco vyšlo špatně tak bych na ní šla ale jak oni rádi říkají pro jistotu nebo kvůli věku to fakt ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
21.9.12 11:13

No mě taky přijde že 2,1 není nic kafastrofálního. Mě říkala moje gynekoložka že na velkým ultrazvuku by bylo určitě něco vidět kdyby nebylo něco v pořádku tak uvidíme. Ale každopádně mám někdy pocit že se toho pos… už nějak moc. Už sem tak vystresovaná že mě dokáže rozhodit když malýho dlouho necítím kopat.ale nechci plašit taky zbytečně přeci jen v 19.tt to ještě asi nemusí být každý den. první syn byl teda velkej čutálista, ten zakopak poprvý v 18.tt a pak už kopal několikrát každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
21.9.12 11:15

Jo ty jsi na fraxiparinu tak to myslim muže bejt od toho. segra si ho taky píchá a krváci často a vlastně krvácí i když si ho nepíchá. věčně ji teče krev z nosu nebo se jen trochu škrábne a krev nejde vůbec zastavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
21.9.12 18:13

@fidela Těžko říct, jestli ten fraxík má nějaký vliv. V minulém těhu jsem si to nepíchala a bylo to ještě horší…ale stejně to nedopadlo, takže těžko říct. A jak velké riziko na DS vám vyšlo? Já doufám, že už se nějaký verdikt dozvím v tom 16.tt, protože představa, že ještě budu čekat taky do 20.tt je děs. Doufám, že ještě do té doby nezačnu cítit pohyby, protože kdyby se ten Edwards potvrdil, tak to UPT by bylo děs (to jsme tedy rozhodnutí to v případě pozitivity podstoupit, pač je to vážná vada :( S tím DS je to určitě těžší rozhodování, to nevím, co bych dělala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
207
21.9.12 18:33

V tom prvním trimestru sme měly riziko na downa nějěk 1:13000 a v triple testech nám to neřekla jen že konečnej výsledek je sice negativní ale to afp je prý špatně když vyšla nízká hodnota. Já osobně bych moc těm triple testům nevěřila vycházejí dost falešně pozitivně, ale jde o to jak ti to doktor podá. Tadle byla teda pěkná krá…a pěkně nás vystresovala. Já právě pohyby cítím už od 16.tt a je to teda pěkně náročný když si představím kdyby bylo něco špatně a musela jsem na UPT. U downa bych asi taky dost váhala, asi podle toho jak by měl postižený orgány kdyby to nebylo tak vážný tak si ho necháme. Já se furt uklidňuju tím že to jsou jen a jen nějaký pravděpodobnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
21.9.12 18:45

@fidela Těch triplů se taky bojím, protože vím, jak jsou nespolehlivé…hlavně, že utz máte ok! A proč jsi vlastně na ně šla, když screening v 1.trimestru jste měli ok? Já myslela, že se na to posílá jen když je v tom prvním screeningu problém :?: Prosím tě, mám ještě jeden dotaz…dnes mě trochu pobolívá (spíš možná píchá) v podbřišku. není to nic hrozného, ale před tím mě nikdy nic nebolelo, až dnes, tak jsem z toho trochu nervozní. Myslíš, že je to normální (jako že to může pobolívat i v pozdějších fázích těhu - nejen v těch začátcích?) :think: Díky

• Citovat
  • Upravit
207
21.9.12 19:38

No to já si taky myslela že už na ně nepůjdu ale v 16.tt mě sestra u doktora brala krev a říkala jsem ji na co a ona krevňák a triple testy tak sem ji říkala že sem byla na screeningu v prvním trimestru a že je nechci a ona mě říkala že to nevadí že todle je povinný ze zákona. a prosě mi je udělala. Jinak mě bolí a píchá pořád někde. stačí když si sednu trochu nepřirozeně a pak mě až do večera bolí strašně podbříšek. Už od začátku mě píchá na levý straně a mám takovej pocit že je to čímdál tím horší. Dle doktorů to normální není ale měla jsem to takhle i u syna a žádnéj problem nebyl.ale jsem malé délky a velké šířky :lol: tak jestli to taky nebude mít vliv.ke konci prvního těhotenství už sem ani nemohla chodit jak mě spodek bolel.ale asi u každýho je to individuální. ale podle mě se to tam prostě všehno roztahuje a děloha jak roste tak tlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí