Problémový zaměstnanec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
5.1.15 11:31
@Anonymní píše:
jenže jak jí to dokážu? Směje se mi do obličeje, že nemáme kamery, že ona nekouřila a pozdě nechodí. A že je to slovo proti slovo druhého zaměstnance.

Tak tam narafič ty starý komunistický píchačky, ty se taky počítají :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15814
5.1.15 11:32
@Anonymní píše:
jenže jak jí to dokážu? Směje se mi do obličeje, že nemáme kamery, že ona nekouřila a pozdě nechodí. A že je to slovo proti slovo druhého zaměstnance.

tak slovo proti slovu. měli jsme zaměstnance, odmítl převzít okamžité zrušení pracovního poměru pro neomluvené absence. exmanžel coby zaměstnavatel na dokument napsal datum, zaměstnanec odmítl převzít, svůj podpis. k tomu se mu podepsali dva zaměstnanci, kteří byli svědky předání. nevím, jak by to dopadlo u soudu, ale pro inspektorát práce to bylo dostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 11:33

@RadkaCh to mi povídej. Už jsem z toho někdy fakt unavená, většinou jsou ženský skvělý, ale někdy někdo člověka otráví děsně. Jsem z ní na nervy, nesnáším konflikty. Před svátkama jsem dělala za ní, páč marodila a ještě se na mě utrhuje, že jí psychicky deptám. :zed:

• Citovat
  • Upravit
7974
5.1.15 11:44

Jestli si vykazovala do nějakého vašeho sešítku hodiny, které neoddělala, prostě jí vyhoďte za útok na majetek zaměstnavatele. Stěžovat si může, ale předpokládám, že v téhle situaci nebude problém, aby kolegyně případně dosvědčily její pracovní úsilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
5.1.15 11:47
@sagina píše:
tak slovo proti slovu. měli jsme zaměstnance, odmítl převzít okamžité zrušení pracovního poměru pro neomluvené absence. exmanžel coby zaměstnavatel na dokument napsal datum, zaměstnanec odmítl převzít, svůj podpis. k tomu se mu podepsali dva zaměstnanci, kteří byli svědky předání. nevím, jak by to dopadlo u soudu, ale pro inspektorát práce to bylo dostačující.

Svědci jsou dostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
5.1.15 11:54
@Anonymní píše:
@sagina docházku samozřejmě mám v excelu a vedu, nemám ji tedy na pracovišti, nicméně mám. Právě jsme zjistili, že v provozní pokladničce chybí všechny peníze, takže se bude volat policie, což je mi k ničemu, protože zámky byly neporušené a klíče mají všichni.
Právě mě štve, že práva zaměstnance jsou tady nad vše, má pracovní dobu, vše řádně proplacené a vytasí se za tři měsíce s nezaplacenýma přesčasama, že to má v kalendáři a jde mě udávat. prostě paráda, náš právník se zhrozil, páč přesně ví to, co vy. zaměstnanec je nedotknutelný. :zed:
No jsem zvědavá, co z toho bude, jdu dát do pořádku papíry pro inspektorát práce, i když nevím jaké. :zed:

Nesouhlasim, ze prava zamestnance jsou nade vse. Vy jste udelali spoustu chyb a propasli spoustu sanci, jak to resit. Asi jste se s takovym clovekem jeste nesetkali, je to pouceni pro priste

• Citovat
  • Upravit
25108
5.1.15 11:56
@merde píše:
Nesouhlasim, ze prava zamestnance jsou nade vse. Vy jste udelali spoustu chyb a propasli spoustu sanci, jak to resit. Asi jste se s takovym clovekem jeste nesetkali, je to pouceni pro priste

To teda, ve firmě, kde jsem dělala já, věděli, jak s lidma zamést… a to je veliká firma, kde se jen tak něco porušit nemůže a co se tam dělo a děje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
5.1.15 12:00
@Anonymní píše:

No ale pozdní příchody jí dokázat můžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 12:12
@merde píše:
Nesouhlasim, ze prava zamestnance jsou nade vse. Vy jste udelali spoustu chyb a propasli spoustu sanci, jak to resit. Asi jste se s takovym clovekem jeste nesetkali, je to pouceni pro priste

jo, jsme rodinná firma a nesetekala jsem se s tím. Když v deset řekla, že jí není dobře, pustila jsem jí domů, nic jsem jí nesrážela, prostě ano, vůbec nevím, co mám dělat, netuším, co s takovým člověkem. Jak to napsat, mám úplně sevřený krk, bojím se, prostě vůbec nevím, co mám dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.15 12:13
@lleennttiillkkaa píše:
No ale pozdní příchody jí dokázat můžeš

jak? Ráno tam byla jen jedna kolegyně a tahle už teď tvrdí, že přišla včas, že si to tamta vymyslela.

• Citovat
  • Upravit
7266
5.1.15 12:17

Taky jsem kdysi měla takovou kolegyni :roll: Všichni jsme z ní samozřejmě byly „nadšené“ protože do té doby bylo na pracovišti takové přátelské prostředí a slečna to všechno zničila. S příchodama to měla úplně stejně. My se zapisovali do knihy na recepci, příchod a odchod. Slečna to tam samozřejmě falšovala. Do práce, která potřebuje určitý dress code, který tedy nebyl pevně daný, ale stačilo přijít slušně jako do kanceláře, tak chodila v teniskách a v létě v kraťákách z teplákoviny. Každou hodinu byla venku na cígu (samozřejmě bez zapsání se do knihy), obědy si taky nepsala a štěkna byla stejná, jako jste popisovala vy :roll: No vedlo to k tomu, že místo aby to řešili vytýkacími dopisy, tak nám zavedli docházkový systém na otisk prstu (nešlo to obejít), byl zaveden pevně daný dress code, byl zablokovaný net mimo pracovní procesy (což bylo třeba pro mě hrozně složitý, neboť spousty věcí jsem ke své práci hledala i na googlu a už jsme se nikdo nepodíval, na odjezdy tramvají ani jak se kam dostat (to bylo pro pochůzkáře taky super), no prostě se z pracoviště stal takový lágr. My na jednu stranu byly rády, že konečně to bude pro všechny spravedlivé, na druhou stranu nám bylo líto, že se vytratilo to přátelské prostředí. No a dopadlo to tak, že slečna dala do měsíce výpověď, protože se cítila šikanovaná a nedoceněná 8o :roll: No a taky všem vyhrožovala bůh ví čím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.1.15 12:18

Zakladatelko: instalujte do šaten kouřové čidlo (nejlevnější stojí patnáct stovek), napojte ho na maják a sirénu (další dva tisíce) a pokud „potížista“ způsobí kouřením na šatně třikrát za sebou požární poplach s evakuací celé firmy, máš tři porušení pracovní kázně. Při požárním poplachu je podle požárního řádu povinnost evakuovat všechny zaměstnance, takže svědků bude dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
5.1.15 12:26

Ty prescasy musi byt schopna prokazat, to je slovo proti slovu, vy ji poslete vytykaci dopisy, za ty posledni prohresky, at mate alespon neco v ruce
Mozna nakonec budete radi, ze se ji zbavite i s tim odstupnym, je to draha zkusenost, pani v tom umi dobre chodit a ocividne rychle pochopila, ze jste moc hodni.

• Citovat
  • Upravit
970
5.1.15 12:35
@Anonymní píše:
@sagina docházku samozřejmě mám v excelu a vedu, nemám ji tedy na pracovišti, nicméně mám. Právě jsme zjistili, že v provozní pokladničce chybí všechny peníze, takže se bude volat policie, což je mi k ničemu, protože zámky byly neporušené a klíče mají všichni.
Právě mě štve, že práva zaměstnance jsou tady nad vše, má pracovní dobu, vše řádně proplacené a vytasí se za tři měsíce s nezaplacenýma přesčasama, že to má v kalendáři a jde mě udávat. prostě paráda, náš právník se zhrozil, páč přesně ví to, co vy. zaměstnanec je nedotknutelný. :zed:
No jsem zvědavá, co z toho bude, jdu dát do pořádku papíry pro inspektorát práce, i když nevím jaké. :zed:

Né, práva nejsou na straně zaměstnance, práva jsou na straně toho, kdo v tom umí chodit a kdo má silnější žaludek na levárny. Já zažila zase z tý druhý strany. Nicméně tohle, co popisuješ, to je hnus. Na každý prase se vaří voda, ta ženská jednou dojede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.1.15 19:29
@Anonymní píše:
jo, jsme rodinná firma a nesetekala jsem se s tím. Když v deset řekla, že jí není dobře, pustila jsem jí domů, nic jsem jí nesrážela, prostě ano, vůbec nevím, co mám dělat, netuším, co s takovým člověkem. Jak to napsat, mám úplně sevřený krk, bojím se, prostě vůbec nevím, co mám dělat.

Jsi podnikatelka začátecnice? Že tě taková běžná (ano bohužel bězná) věc takto rozhodí? Jojo, začátky jsou těžké, ten střet s realitou jaksi nikdo nevidí, dokud neucítí na vlastní kůži. :)

@Anonymní píše:
jak? Ráno tam byla jen jedna kolegyně a tahle už teď tvrdí, že přišla včas, že si to tamta vymyslela.

Proč by to dělala? Proč by si vymýšlela, že si to šéfka vymyslela?

• Můžeš opravdu věřit šéfce?
  • Kdo zapisuje příchody?
  • Kdo viděl tuto osobu kouřit na pracovišti?

Jako mě napadla jen jedna věc - jsou tví zaměstnanci nějakým způsobem napadnutelní, že nejsou schopni dosvědčit (cokoliv)? Mentálně postižení, nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat