Problémy s tchýní 2

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.5.12 17:20

Scarlett ještě vydržžžž! Bude líp!!! Ty jo,mám úplně to samé cos napsala! - Je povrchni, sobecka, mluvi jen o penezich a pomlouva celou rodinu a okolí… Navic ma pocit, ze vi vsechno nejlip.A navíc mám teď taky ruku sádře pravou a 8měs.mimi! A víš jak reagovala tchýně,když se to dozvěděla(jo vlastně,když se to dozvěděla,tak vůbec nereagovala)..ale po týdnu,když u nás byly,tak její reakce byla „a jak to teď budete dělat?“ no, mě omývaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
17.5.12 17:25

@copre.tinka
Ach jo, tak to s tebou soucitim. :hug:
Je to tezke, ale pokus se ji vyhybat a ignorovat. A meli byste se dohodnout s pritelem. Jakmile nekde ustoupite, tak se to jen zhorsi. Ja mam stesti, ze muj manzel svou matku nesnasi a vi, jaka je zla a ze k nam prijela jen, aby nas mohla kontrolovat, protoze my ji o nasem zivote vubec nic normalne nerikame. :nevim:
Takze kdykoliv neco zkousi, tak ji hned razne rekneme, ze my to proste delame takhle a konec. :)
Ale to nic nemeni na tom, ze cely den mele porad dokola to same a kdyz ji reknu, ze uz mi to rikala, tak stejne pokracuje. :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
17.5.12 17:37

Scarlett-obdivuji Tě,že ji tam teď máš!!To fakt klobouk dolů.Já se s rukou nastěhovala k našim,protože doma sama jsem to celý den jen s levačkou nedávala. Každopádně máš výhodu,že přítel to o své matce ví,ten můj ji opravdu stále ctí a když se osočí pro ni jen s maličkostí, svádí to jeho matka na mě,že jsem ho naočkovala:-(A nutit ho k mému názoru,že je ke mně fakt hrozná,ho nebudu…snad na to někdy přijde…než mě klepne:-)
Jo a taky mám pocit, že mi nesedí její vztah k dětem…jak píše třeba Kvaček…protože,když vidím,jak se „venuje“ teda spíš nevěnuje dětem přítelovi sestry…moc se mi to nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.12 17:39

kačenko a Scarlet…já ji něco podobného,ale velmi citlivě řekla při našem posledním setkání…a zatím se neozvala…jen příteli s emailem…že s ním vláčím…a něco v tom smyslu,že jsem hrozná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
17.5.12 17:40

Zakladatelko, mám pro tebe jednu jedinou radu. A to, prostě tchýni IGNOROVAT :lol: . Občas je to těžké, ale je to lepší, než se kvůli ní neustále stresovat.
Ale je fakt, že já pokaždé když čekám tchýní (což je minimálně jednou týdně), tak chytnu uklízecí horečku a třesu se strachem, jaké téma se zase bude probírat. Zrovna včera začala s tím, že by chtěla jet o prázdninách s mým synem nějak k moři :| . Něco podobného jsem již pár týdnů tušila, takže jsem manželovi předem jasně a stručně vysvětlila, ať s tím tchýně ani náhodou nepočítá, že už mám na léto plány a měnit je nechci, nehledě na to, že se i bojím s ní syna na delší dobu pustit do zahraničí. A pokud chce trávit nějakou dobu s vnoučaty, ať si raději vezme obě děti na pár dní na chatu. Manžel mi to odsouhlasil a usoudil, že to bude lepší jak pro nás, tak i pro děti. Včera přišla babička s tím skvělým nápadem cesty k moři, já jí řekla, že syn nikam nepojede a že už máme plány, a jestli chce, tak si děti může vzít pár dní na chatu. Hned jsem byla nejhorší na světě, manžel začal orodovat „a proč by vlastně nemohl jet k moři, vždyť by se mu tam líbilo“ :cert: :cert: :cert: (jakoby osmileté dítě muselo být každý rok u moře :think: :zed: ). Jako byla jsem fakt nas.aná a né málo. A od tchýňky jsem si vyslechla, jak jsem hrozná, a že ona kvůli mě nemůže jet na dovolenou 8o :zed: 8o . A při odchodu jen tak prohodila, že doufá, že si to pitomé rozhodnutí ještě pořádně rozmyslím 8o :cert: 8o
Takže od včerejška mám strach z další tchýniny návštěvy :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
17.5.12 17:57

mame to hoooodne podobne, ale my uz jsme ve fazi, ze ja tam odmitam jezdit, ona nema zajem, pres rok jsme se nevideli a ani neuvidime. Pritel to respektuje a vybral si me. Dokonce vi,ze ji nechci na svatbe … spokl to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
17.5.12 18:15
@kvaček píše:
Co ale u nás je?? Tak já respektuju a nikdy jsem vyloženě manželovi neřekla, že mě sere :mrgreen: , ale on mi nedávno řekl, aže porstě malý na šim jezdit nebude, proto se mu nelíbí choování mančiného přítele a prostě tam spát nebude a že si to nepřeje, atd.. Mamka mě několikrát říkala, že si ho vezme a už nevím výmluvu.. Tak teď nevím, jestli mu mám říct, tak k vám taky ne a narovinu říct co a jak a nebo prostě, nezájem, jeźdí k vašim, tak prostě k mamce pojede..
Co byste radily???

Víceméně přesně to, co píšeš - je potřeba měřit všem stejným metrem. Buď budete svoje rodiče oba navzájem respektovat - nebo nebudete. Pokud manžel hodlá prosazovat podobné „zákazy“ jenom kvůli osobním antipatiím vůči partnerovi Tvé maminky, musí počítat s tím, že to bude oboustranné. Ty jeho rodinu taky moc nemusíš - ale přesto se snažíš.

Manžel by měl respektovat, že Váš syn má právo na obojí prarodiče - i když si s nimi rodiče zrovna „nesedli“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.12 18:58

kačenkaaa :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
17.5.12 20:20

@copre.tinka Třeba moje mamka s babičkou (svou tchýní) nemluvila celý život co já pamatuji :-) Jezdila jsem tam holt jen s taťkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.12 20:30

Phernike A jak to na Tebe jako na dítě působilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.12 20:32

a nebylo Ti to líto,že spolu nemluví že za babičkou nemůžeš jet s oběma rodičema?…to já bych s ní mluvila,ale nedá se to…vše otočí v proti mě nebo v to nejhorší:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
17.5.12 20:35

@copre.tinka No abych řekla pravdu, tak vlastně nijak…měla jsem to tak od narození, tak mi to ani nepřišlo :nevim:
Je pravda, že babička byla taková „jiná“…nebyla to taková klasická babička a já měla návštěvy u ní spíš jako povinnost :oops:
Nebyla zlá nebo tak…ale babička od mamky byla prostě babička jak od Boženy Němcové…babička od taťky naopak taková chladná, odměřená… Tak mi to ani nepřišlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.5.12 20:37

Holky,ale to slyším z výce stran.. Jakože babička od strany otce je víc chladnější.. Že vřelejší je vždy ze strany matky.. Tak nevím :think:
I u nás to tak máme i u mé sestřenice, z druhé strany a i tak co slyším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
17.5.12 20:37
@Pherenike píše:
@copre.tinka No abych řekla pravdu, tak vlastně nijak…měla jsem to tak od narození, tak mi to ani nepřišlo :nevim:
Je pravda, že babička byla taková „jiná“…nebyla to taková klasická babička a já měla návštěvy u ní spíš jako povinnost :oops:
Nebyla zlá nebo tak…ale babička od mamky byla prostě babička jak od Boženy Němcové…babička od taťky naopak taková chladná, odměřená… Tak mi to ani nepřišlo :-)

presne takhle jsme to meli i my :-D a nikdo mi to neprislo lito, hold na moravu jsme jezdili jen s tatou a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
17.5.12 20:38
@kvaček píše:
Holky,ale to slyším z výce stran.. Jakože babička od strany otce je víc chladnější.. Že vřelejší je vždy ze strany matky.. Tak nevím :think:
I u nás to tak máme i u mé sestřenice, z druhé strany a i tak co slyším

moje tchyne je taky chladnejsi…spis uplne jina :-D doufam, ze vojtovo manzelka bude v pohode a budeme vychazet :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová