Problémy s tchýní 2

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19071
17.5.12 20:39

@careynka Právě tím, že to člověk má od narození, tak to prostě bere že to tak je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.5.12 20:40

tak když srovnám chování babiček vůči malém - ne mamka a tchýně, to je jasné, že k mamce mám blíž, tak i takto vidím, že malý víc jde k mojí mámě, a víc mu rozumí a víc jakoby se k němu chová vřelej..)
A to opravdu měříme návštěvy dodteď stejně… Teď máme nějaké takové problémy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.12 20:54

Malý je s mojí mamkou taky úplně v poho…navíc mamka se mě naučila sama od sebe na všechno ptát…jak to dělám a jestli už může mu dát to či ono…a s ničím mi nedává pořád „rady“ a malý ji taky zbožňuje…nechápu,že takovéhle nejsou všechny maminky i třeba maminky otců dětí…ty musej být nejchytřejší a vše dělat nejlíp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
17.5.12 21:02

@copre.tinka
Ja souhlasim. Maminky ze strany otcu jsou temer vzdy horsi tchyne. U nas v rodine to tak plati v nekolika pripadech.
Doufam, ze takova taky nebudu k zene meho syna. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17.5.12 21:12

No,jo ale když maminka otce má i dceru..tak jaktože si na ni nestěžuje dcera?…u nás je to tak, že dceři asi nevadí, že jí do toho kecá…a vše jí dělaá…dcera si pak dá nohy na trnoš nebo jde s kámoškama na kafe a je jí jedno,co se děje s jejími dětmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
17.5.12 21:19

U nas ne. Moje mamka mi nekeca do zivota vubec. :nevim: Ale brachovi teda jo. On si to sice moc libit nenecha, ale stejne ma ona tu potrebu, kdezto u mne ne. A bylo to tak vzdy, uz od detstvi. :)

• Citovat
  • Upravit
5077
17.5.12 21:26

Copre.tinko, Scarlett, to je jako by jste mluvili o té mojí můře. je to úplně stejná blbka, nevidí si do huby, je zlá a pomlouvá mě kudy chodí. Co už jsem si s ní vytrpěla by vyšlo na slušný román. V každém případě jsem se naučila ji ignorovat, nic ji neříkat, chovat se k ní slušně, ale s odstupem. Prostě jako k otravnému zákazníkovi nebo klientovi v práci, kterého musím přetrpět. Už jen kvůli dětem a manželovi. Naštěstí bydlí na jiném konci republiky, k nám jezdí jednou za 3-5měsíců a my k nim jednou za několik týdnů na víkend a to mi fakt stačí. Když mi volá, tak nevnímám a jen kývu, neodporuji a myslím si něco o pr.eli. Ona mi nestojí za hádky ani nervy, teda už. ALe trvalo to fakt dlouho než jsem k tomuhle závěru došla. Děti nám nehlídají a ani neprojevili zájem, takže tohle řešit nemusím.
A ještě perličkou na konci, chlastá. Takže jako hlídací babička je absolutně nepoužitelná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.12 21:36

laajo,teeeeda! Tak to máš šígro, že je tak daleko a že chlastá:-)Nemusíš řešit, že jí nepůjčíš děti.Já jsem právě teď ve stádiu, že už mě to nervování nebaví … je to děs..každý kontakt s ní jde kila dolů :-( proto jsem založila tuhle diskuzi,abych si to sama v sobě vyřešila,poptala se jak je to jinde a udělala si sama u sebe nějaký závěr.Jak jsem psala jsem nekonfliktní a mám kolem sebe kamarády a lidi který mě mají moc rádi…proto(jsem asi najivní)nechápu, že mě někdo nesnáší.Protože se mi to ještě nestalo,aby mi někdo řekl nebo naznačil, že mě nemá rád(a jestli mě někdo rád nemá,tak se se mnou sestýká a ani o tom nevím).Proč to teda musí být zrovna máma přítele?!? My tam taky dřív jezdili na víkendy a to byla asi ta chyba…pořád mě sledovala co dělám a jak se chovám a základě toho asi odsoudila…když jsem nedělala něco podle jejich představ:-(Děkuji za názor…jsem „ráda“,že v tom nejsem sama,popř.vidím, že holky píšou že třeba tchýni třeba i ignorujou.Mě nemusí oba, i tchán… ik dyž se s ním bavím,pořád mě chválí,ale vím, že za zády mě pomlouvá:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.12 21:41

Csarlet.tak to je fakt zajímavé, že tobě do toho mamča nekecá a bráchovi jo…takže předpokládám, že bráchy žena tvoji mamku taky nemusí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
17.5.12 21:51

@copre.tinka
Bracha ma zatim jen pritelkyni a bydli daleko od ni. Jde spis o to, ze mu mamka vola, dava mu takove ty nevyzadane rady, snazi se za nej veci resit…S tou pritelkyni nijak nekomunikuji, jen na navsteve. :)
A mne tohle vubec nedela. :think:

Tchyne ma zase tri syny a keca do zivota vsem. Jen my jsme se distancovali. :) Nebyt te operace, tak uz bych ji asi nikdy nevidela. Zijeme v Anglii. Jenze ted me ta navsteva bohuzel pripravi o nervy a do haje ji poslat nemuzu, protoze by se nemel kdo starat o dite. :(

• Citovat
  • Upravit
5077
18.5.12 08:49

Tak ta moje můra kecá do života všem, i svojí dceři. Jenže ta ji může bez výčitek poslat do háje a říct, ať ji neotravuje a ona to vezme. Ode mě ne, já jsem hned nevděčná a drzá a zlá a kdesi cosi. Když se narodili děti, tak prvních několik měsíců volala příbuzným a doktorům, jak se o ně špatně starám a co všechno špatně dělám. A neustále mi radila a radila. To dělá i teď, ale už si z toho nic nedělám a vypouštím.
První větší konflikt byl, když chtěla rekonstruovat náš byt, za naše peníze, podle jejich představ a volala mi denně s novými a novými, a absolutně debbilními nápady. Vrcholem všeho bylo, když nám na vánoce domluvila schůzku s bytovým architektem aniž by se nás zeptala. To už jsem ji dost na tvrdo řekla, že už se s ní o tom bavit nehodlám a ona si vymazala můj telefon. :mrgreen: a tři měsíce mi nevolala. TO byla taková úúúleva.
Ale pak to začalo nanovo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
18.5.12 09:04
@Laaja píše:
Tak ta moje můra kecá do života všem, i svojí dceři. Jenže ta ji může bez výčitek poslat do háje a říct, ať ji neotravuje a ona to vezme. Ode mě ne, já jsem hned nevděčná a drzá a zlá a kdesi cosi. Když se narodili děti, tak prvních několik měsíců volala příbuzným a doktorům, jak se o ně špatně starám a co všechno špatně dělám. A neustále mi radila a radila. To dělá i teď, ale už si z toho nic nedělám a vypouštím.
První větší konflikt byl, když chtěla rekonstruovat náš byt, za naše peníze, podle jejich představ a volala mi denně s novými a novými, a absolutně debbilními nápady. Vrcholem všeho bylo, když nám na vánoce domluvila schůzku s bytovým architektem aniž by se nás zeptala. To už jsem ji dost na tvrdo řekla, že už se s ní o tom bavit nehodlám a ona si vymazala můj telefon. :mrgreen: a tři měsíce mi nevolala. TO byla taková úúúleva.
Ale pak to začalo nanovo :roll:

ja smazala telefony cely chlapovo rodiny a taky mam klid :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.12 11:34

mazání telefonu, není špatný nápad…jenže me jeho rodina ani tak nevolá, vždycky to řeší s přítelem,který o mých plánech zas ale nic neví,tak ji to naslibuje…a nebo to po něm vzkazuje :cert: a bere jako,že je to vyřízená věc
Laaja: teda tak to už je fakt mazec!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
18.5.12 22:09

Nečetla jsem celou diskuzi, ale u nás to začalo podobně, po představení jsme si po čase začly tykat, zašly si sednout, já se i dost svěřila, když mě přítel naštval, s nadějí, že jako jeho matka mi poradí = po čase to bylo použito proti mě, že jsem před ní jako matkou urážela její dítě, se kterým dobrovolně žiju, co jsem ji svěřila, pouštěla dál po rodině apod.

Co se narodila malá, tak začla další etapa na téma tchýně, první den, co mě pustili s porodnice po deseti dnech, a ona každé ráno volala mě i příteli, dokud jsme se nevzbudili a jeden ji to nevzal, přitom nic jakoby něchtěla, bydlí vedle takže i po večer vyzváněla, jako že jde kolem a nezájem, že je doma miminko. Taky mi z její strany přišlo jako naschvály - pořád se ptala na koupání, pozvala sem ji jeden den-ona to zrušila,a další den mi volala, že teda jde na to koupání, přitom vůbec nebrala v potaz, že já mám jiné plány, návštěvu… Když jsem to zrušila, nebo nemohla začla mě pomlouvat, že ji zakazuju vídat vnučku, jen proto že tchýni nechci vídat každý týden a že se mi to nehodí pokaždé, kdy chce ona. :roll:

nyní jsme ve fázi, kdy ona začla tlačit na chlapa, aby k ní chodil s malou sám. Otočilo to tak, že mi pak v telefonu řekla, že chce, at si odpočinu, což je kec. Partner tam ale sám chodit nechce. Vim, že ji to není po chuti, ale nic jiného ji nezbývá.Taky dělá naschvály s tím, že malou od porodnice oslovila párkrát jménem, ale jinak ji říká „šiško“, „co je ty šiško“, co vnučka?„Je to šiška.“Nepříjde mi to moc normální, už jsme ji to párkrát i řekli, že je to trapné a ona tedka přišla po 2 měsících a první ve dveřích řekla malé:„Co je ty šiško jedna.“ Příjde mi to z její strany jako provokace, že chce abych reagovala a vyvolala konflikt, ale jen sem se ušklíbla, a co jsem teda řekla chlapovi, že se s ní nebudu vídat, když on není doma, a ona pokud se nenaučí oslovovat vnučku normálně, tak at k nám neleze vůbec. Jako co myslíte, je normální oslovení :šiška? Mě to teda dost sere, tak bych chtěla nezaujatej názor. Zakladatelko chápu Tě moc dobře… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
18.5.12 22:35

Já nevím… taky nemám ráda, když příbuzný nebo dokonce prarodiče oslovují děti jinak než jméneme. Jasně, že každý občas řekne třeba „myško“ nebo tak, ale aby babička jen oslovovala přezdívkou. :nevim:
Moje tchýně občas řekla holkám (jako miminům) „ty mrcho“. Myslela si jak je to vtipný. To bych vyskočila z kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová