Problémy s tchýní 2

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.5.12 21:36

laajo,teeeeda! Tak to máš šígro, že je tak daleko a že chlastá:-)Nemusíš řešit, že jí nepůjčíš děti.Já jsem právě teď ve stádiu, že už mě to nervování nebaví … je to děs..každý kontakt s ní jde kila dolů :-( proto jsem založila tuhle diskuzi,abych si to sama v sobě vyřešila,poptala se jak je to jinde a udělala si sama u sebe nějaký závěr.Jak jsem psala jsem nekonfliktní a mám kolem sebe kamarády a lidi který mě mají moc rádi…proto(jsem asi najivní)nechápu, že mě někdo nesnáší.Protože se mi to ještě nestalo,aby mi někdo řekl nebo naznačil, že mě nemá rád(a jestli mě někdo rád nemá,tak se se mnou sestýká a ani o tom nevím).Proč to teda musí být zrovna máma přítele?!? My tam taky dřív jezdili na víkendy a to byla asi ta chyba…pořád mě sledovala co dělám a jak se chovám a základě toho asi odsoudila…když jsem nedělala něco podle jejich představ:-(Děkuji za názor…jsem „ráda“,že v tom nejsem sama,popř.vidím, že holky píšou že třeba tchýni třeba i ignorujou.Mě nemusí oba, i tchán… ik dyž se s ním bavím,pořád mě chválí,ale vím, že za zády mě pomlouvá:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.12 21:41

Csarlet.tak to je fakt zajímavé, že tobě do toho mamča nekecá a bráchovi jo…takže předpokládám, že bráchy žena tvoji mamku taky nemusí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
17.5.12 21:51

@copre.tinka
Bracha ma zatim jen pritelkyni a bydli daleko od ni. Jde spis o to, ze mu mamka vola, dava mu takove ty nevyzadane rady, snazi se za nej veci resit…S tou pritelkyni nijak nekomunikuji, jen na navsteve. :)
A mne tohle vubec nedela. :think:

Tchyne ma zase tri syny a keca do zivota vsem. Jen my jsme se distancovali. :) Nebyt te operace, tak uz bych ji asi nikdy nevidela. Zijeme v Anglii. Jenze ted me ta navsteva bohuzel pripravi o nervy a do haje ji poslat nemuzu, protoze by se nemel kdo starat o dite. :(

• Citovat
  • Upravit
5077
18.5.12 08:49

Tak ta moje můra kecá do života všem, i svojí dceři. Jenže ta ji může bez výčitek poslat do háje a říct, ať ji neotravuje a ona to vezme. Ode mě ne, já jsem hned nevděčná a drzá a zlá a kdesi cosi. Když se narodili děti, tak prvních několik měsíců volala příbuzným a doktorům, jak se o ně špatně starám a co všechno špatně dělám. A neustále mi radila a radila. To dělá i teď, ale už si z toho nic nedělám a vypouštím.
První větší konflikt byl, když chtěla rekonstruovat náš byt, za naše peníze, podle jejich představ a volala mi denně s novými a novými, a absolutně debbilními nápady. Vrcholem všeho bylo, když nám na vánoce domluvila schůzku s bytovým architektem aniž by se nás zeptala. To už jsem ji dost na tvrdo řekla, že už se s ní o tom bavit nehodlám a ona si vymazala můj telefon. :mrgreen: a tři měsíce mi nevolala. TO byla taková úúúleva.
Ale pak to začalo nanovo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
18.5.12 09:04
@Laaja píše:
Tak ta moje můra kecá do života všem, i svojí dceři. Jenže ta ji může bez výčitek poslat do háje a říct, ať ji neotravuje a ona to vezme. Ode mě ne, já jsem hned nevděčná a drzá a zlá a kdesi cosi. Když se narodili děti, tak prvních několik měsíců volala příbuzným a doktorům, jak se o ně špatně starám a co všechno špatně dělám. A neustále mi radila a radila. To dělá i teď, ale už si z toho nic nedělám a vypouštím.
První větší konflikt byl, když chtěla rekonstruovat náš byt, za naše peníze, podle jejich představ a volala mi denně s novými a novými, a absolutně debbilními nápady. Vrcholem všeho bylo, když nám na vánoce domluvila schůzku s bytovým architektem aniž by se nás zeptala. To už jsem ji dost na tvrdo řekla, že už se s ní o tom bavit nehodlám a ona si vymazala můj telefon. :mrgreen: a tři měsíce mi nevolala. TO byla taková úúúleva.
Ale pak to začalo nanovo :roll:

ja smazala telefony cely chlapovo rodiny a taky mam klid :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.12 11:34

mazání telefonu, není špatný nápad…jenže me jeho rodina ani tak nevolá, vždycky to řeší s přítelem,který o mých plánech zas ale nic neví,tak ji to naslibuje…a nebo to po něm vzkazuje :cert: a bere jako,že je to vyřízená věc
Laaja: teda tak to už je fakt mazec!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
18.5.12 22:09

Nečetla jsem celou diskuzi, ale u nás to začalo podobně, po představení jsme si po čase začly tykat, zašly si sednout, já se i dost svěřila, když mě přítel naštval, s nadějí, že jako jeho matka mi poradí = po čase to bylo použito proti mě, že jsem před ní jako matkou urážela její dítě, se kterým dobrovolně žiju, co jsem ji svěřila, pouštěla dál po rodině apod.

Co se narodila malá, tak začla další etapa na téma tchýně, první den, co mě pustili s porodnice po deseti dnech, a ona každé ráno volala mě i příteli, dokud jsme se nevzbudili a jeden ji to nevzal, přitom nic jakoby něchtěla, bydlí vedle takže i po večer vyzváněla, jako že jde kolem a nezájem, že je doma miminko. Taky mi z její strany přišlo jako naschvály - pořád se ptala na koupání, pozvala sem ji jeden den-ona to zrušila,a další den mi volala, že teda jde na to koupání, přitom vůbec nebrala v potaz, že já mám jiné plány, návštěvu… Když jsem to zrušila, nebo nemohla začla mě pomlouvat, že ji zakazuju vídat vnučku, jen proto že tchýni nechci vídat každý týden a že se mi to nehodí pokaždé, kdy chce ona. :roll:

nyní jsme ve fázi, kdy ona začla tlačit na chlapa, aby k ní chodil s malou sám. Otočilo to tak, že mi pak v telefonu řekla, že chce, at si odpočinu, což je kec. Partner tam ale sám chodit nechce. Vim, že ji to není po chuti, ale nic jiného ji nezbývá.Taky dělá naschvály s tím, že malou od porodnice oslovila párkrát jménem, ale jinak ji říká „šiško“, „co je ty šiško“, co vnučka?„Je to šiška.“Nepříjde mi to moc normální, už jsme ji to párkrát i řekli, že je to trapné a ona tedka přišla po 2 měsících a první ve dveřích řekla malé:„Co je ty šiško jedna.“ Příjde mi to z její strany jako provokace, že chce abych reagovala a vyvolala konflikt, ale jen sem se ušklíbla, a co jsem teda řekla chlapovi, že se s ní nebudu vídat, když on není doma, a ona pokud se nenaučí oslovovat vnučku normálně, tak at k nám neleze vůbec. Jako co myslíte, je normální oslovení :šiška? Mě to teda dost sere, tak bych chtěla nezaujatej názor. Zakladatelko chápu Tě moc dobře… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
18.5.12 22:35

Já nevím… taky nemám ráda, když příbuzný nebo dokonce prarodiče oslovují děti jinak než jméneme. Jasně, že každý občas řekne třeba „myško“ nebo tak, ale aby babička jen oslovovala přezdívkou. :nevim:
Moje tchýně občas řekla holkám (jako miminům) „ty mrcho“. Myslela si jak je to vtipný. To bych vyskočila z kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.12 10:54

Misko,tak u mě zase malé říkala pořád příšernou zkomoleninou jména…no a taky jsem nevydržela prostě ji to řekla…ale slušně…že jestli má problém se jménem,tak ať ho používá,tak jak je psané v kalendáři a ne zmršeninama jména…nejdřív to nerespektovala a vesele si pokračovala a pak když jsem jsem ji to řekla poněkolikáté urazila se a je vidět, že jmého ji nejde z pusy.
Takže i problémem se jménem jsme si prošly…pořád to v sobě řeším…ale na základě příspěvků holkek,ale i jinde jsem si pročítala diskuze na mé podobné téma bude asi se s ní nestýkat(ušetřím svoje nervy a stresy z návštěvy s níú a hlavně i přesto,že jsem si s ní už několikrát snažila promluvit,vydrželo to měsíc a pak se to vrátilo zase zpátky do starých kolejí…takže už promlouvání kašlu.Stejně se to otočilo vždy proti mě.Horší je to,že je to mamka přítele a taky babička … ale podle toho se má taky chovat…nebo,že by svým chováním usilovala o to,že se mě chce zbavit a chce,aby tam jezdil přítel jen s malou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
19.5.12 11:20
@Špageta píše:
Já nevím… taky nemám ráda, když příbuzný nebo dokonce prarodiče oslovují děti jinak než jméneme. Jasně, že každý občas řekne třeba „myško“ nebo tak, ale aby babička jen oslovovala přezdívkou. :nevim:
Moje tchýně občas řekla holkám (jako miminům) „ty mrcho“. Myslela si jak je to vtipný. To bych vyskočila z kůže.

Ty mrcho? Tak to je drsné. Co ty na to? :roll: Jasně přezdívka nějaká pěkná je v pohodě. Ale pořád nechápu, co ji motivuje oslovovat ji šiškou, šišatá není, a já znám jen šišky s mákem, šišky salámu nebo šišky v lese. Když jsem ji to poprvé řekla, tak se urazila a dva měsíce u nás nebyla. A to ji to prvně řekl její syn o samotě, přišla a znovu tak jsem ji jemně upozornila, že se nám to nelíbí, a ona mi na to řekla, že jí to teda příjde strašně roztomilé. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
19.5.12 12:02

To je zajímavé, že společným znakem skoro všech tchýní je a) nedostatek respektu b) urážlivost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
19.5.12 13:38

Copre.tinka tak se ji na to zeptej na rovinu. u nás ji přítel pozval k nám a ona mu řekla, že ať někdy příjde on s malou se ukázat. Pak mi volala a řekla, že chtěla ať si prej odpočinu, tak je hodná ta moje tchýně :)

U nás jménem neoslovuje, protože se jí očividně nelíbí. Už když jsem ji jako těhotná řekla vybrané jméno, tak mi řekla:„A to už je jako konečná volba jo?Proč nedáte třeba Adélka?“Takže tak.

I přes to všecko se jí snažim respektovat, protože je to matka mého partnera, ale moc nám to nefunnguje a nevěřím, že někdy bude…Naštěstí je ten nezájem víceméně oboustranný, takže si to jen sem tam povinně odbudem a máme zas na čas klid. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
20.5.12 10:13

Copre.tinko,
tím, že se s ní přestaneš stýkat a chodil by tam jen manžel s malou, tak dosáhne toho, co chtěla. zbaví se nenáviděné snachy a bude mít jen pro sebe syna a vnouče. A hlavně si bude s vnoučetem dělat, co bude chtít a ty ji v tom nezabráníš a celou návštěvu budeš přemýšlet, co s ním dělá. Posazuje, nutí chodit, krmí čím nemá atd.
V tomto případě jsem překousla všechno a děti nespustím z očí, protože ty psí kusy tam s nimi dělá i v mé přítomnosti, teda snaží se a já ji vždy utnu, setřu a zakážu. Tohle vítězství ji nedopřeji, tady jde o bezpečí a zdraví dětí a ona moje přání odmítá respektovat, takže prostě smůla. Ty si taky rozmysli, jestli ji necháš vyhrát a ustoupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.12 10:14

Laajo, a jak to tam vydržíš?To jen sediš koukáš nebavíš se?Protože já bych to tak měla.Když by měla přijet ona k nám,zavedla bychtřeba,že si budu dělat svoje věci (abych se s ní nemusela bavit) a očkem bych ji jen sledovala,jestli vše je,tak jak je malá zvyklá. Horší,když bych měla jet tam…tam budou všichni „pospolu“ a já bych tam byla „navíc“a témata k bavení s ní (s nimi-tchán i sestra přítele mě taky nesnáší,táhnou za jeden provaz)nemám…takže bych tam byla jak kůl v plotě a jen bych odpočítávala minuty,až pojedu domů (ostatně,tak to bylo už teď a bylo to strašný-nervy už den předem den potom.Jak to tedy praktkuješ ty?Ty návštěvy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
21.5.12 14:30

Ahoj,
jezdíme tam na prodoužené víkendy a já se hlavně věnuji dětem. Jí si moc nevšímám, když si děti hrají beze mě, tak si čtu časopis nebo koukám na pc. 2× denně jdeme na pár hodin ven a opět se věnuji hlavně dětem. Pokud se se mnou chce bavit, tak odpovídám, ale slušně, zbytečně hovor nerozvádím, kývám nebo ignoruji dotaz. Já mám naštěstí výhodu, že mě má celkem rád tchán, takže dopo chodíme ven společně a odpo komplet všichni nebo jdou jen s tchýní. Když děti spí, tak jdu pryč z domu nebo si jdu lehnout s nimi. Snažím se jí vyhýbat a moc se s ní o ničem nebavit, vše použije proti mě, ihned sdělí dalším příbuzným nebo mi vnucuje svůj názor a je vzteklá, když nesouhlasím. No a jinak nechávám slovo a bavení rodičů hlavně chlapovi.
Já jsem naopak ráda, že si mě moc nevšímá a snažím se jí vyhýbat jak jen to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová