Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje tchyne je jinak fajn, ale taky by nejradsi nasi holce cpala od rana do vecera cokoladicky a susenky
Muzu to rikat jak kolovratek stokrat, cokoladu ji nedavej. Je to marny, je to marny, je to marny…
No nektere nazory mne pobavily
teda. Denně jedna sladkost je opravdu jedovatá?
nebo nedejbože dvě? Když se necpe id rana do vevera sladkym a bramburkami apod. Nevidim problem proc by dite(umerne k veku)nemohlo denne dostat třeba dva bonbony, jednu susenku… U nas se třeba nepije sladké, pijeme jen vodu. Tchyne take rekne, pojd chudaku ja ti dam minerálku- s usmevem ji odvetim, ze mu voda nevadi, ze ji pijeme take.Ale ze bych ji chtela zakazovat aby mu dala napít minerálky a ještě bych u toho použila frázi, že ja jako matka mam posledni slovo
To by mi huba upadla. A nebo nszor, ze kdyz nebude nekdo skakat jak ja piskam, tak mu nedam dite
no tak je u babičky na hlidani tak je u babičky. ja popripade manžel jsme tu výchovu take přežili
evidentne.
Ohlede potraviny na kterou je alergické- to je jina.tam bych ji to vysvetlila.
@carola píše:
Nechci být zlá,ale některé to docela přeháníte. Určitě není dobré dávat dítěti potraviny,na které má alergii,ale nějaká ta sladkost sem tam dítě opravdu nezabije. Přijde mi,že tchýně je špatná už jen proto,že je tchýně. Uvědomte si,že i vy budete některé jednou tchýně. Já mám tchýni fajn,také máme na spoustu věcí jiný názor,ale respektuju ji a ona mě. Je to matka mého muže,kterého jsem si vybrala a dobře ho vychovala a předpokládám,že i ta vaše toho Vašeho muže dobře vychovala,když jste si ho vybraly.
Já nemám problém, když tchýně dá dětem nějakou sladkost, do těch dvou let jsem ale klasické cukrovinky u dětí vidět nechtěla, řekla jsem ji i to co může donést dětem. Ale vždy platilo a bude platit, že děti musí sníst normální jídlo. Zakladatelce se ani nedivím, pokud ji dcera špatně jí, že ji nechce dávat sladkosti. U mě by děti také sladkosti neměly, pokud by normálně nejedly. Ale jsou věci, které i tchýně dodržovat musí i kdyby na to měla jiný názor. Ona za dítě zodpovědná není, ale rodiče ano.
@finduska píše:
No nektere nazory mne pobavily![]()
teda. Denně jedna sladkost je opravdu jedovatá?
nebo nedejbože dvě? Když se necpe id rana do vevera sladkym a bramburkami apod. Nevidim problem proc by dite(umerne k veku)nemohlo denne dostat třeba dva bonbony, jednu susenku… U nas se třeba nepije sladké, pijeme jen vodu. Tchyne take rekne, pojd chudaku ja ti dam minerálku- s usmevem ji odvetim, ze mu voda nevadi, ze ji pijeme take.Ale ze bych ji chtela zakazovat aby mu dala napít minerálky a ještě bych u toho použila frázi, že ja jako matka mam posledni slovo
![]()
![]()
![]()
To by mi huba upadla. A nebo nszor, ze kdyz nebude nekdo skakat jak ja piskam, tak mu nedam dite
no tak je u babičky na hlidani tak je u babičky. ja popripade manžel jsme tu výchovu take přežili
![]()
evidentne.Ohlede potraviny na kterou je alergické- to je jina.tam bych ji to vysvetlila.
No mbe osobne to prijde dost, denne.. Nevim proc dite ucit denne na sladkosti, zvlast ty kupovane plne ecek a nekvalitnich surovin.. A rok a pul stare ditko ci 2 si myslim, ze tem to do jidelnicku nepazri vubec.. Jakoby neslo dat ovoce ci neco zdravejsiho, krupky, ovocna piticka, neslazene presnidavky.. Ale je videt jake blafy jedi dospeli a co povazuji za beznou stravu.. Pak se nedivme, ze deti maji kazy, obezitu a neumi jidz celjove zdrave.. A ano, mam posled i slovo, moje dite nic neji, pokud ho babicka vecne bude nacpavat sladjym, budeme s jidlem bojivat stale, zed se snazila ucit dceru, ze kdyz sni par lzicek kase, dostane bo bonky, takze ted uz neji nic, pre za odmenu, ze sni lzicku jidla ji fakt bonboby nedam.. Navic bonbony nedam vubec, fajt duper na zuby.. Ja to dite proste vychovavam, k necemu vede, ma 3 roky, takze tyhle „PAMLSKY“ FAKT NETREBA, casem kdyz ji jednou neco da, ok, radsi bych, kdyz by ji upekla treba kolac, ale ok, kdyz da neco jinyho, ale je u nas casto a pytlik sladkosti pokazde.. Ono sr tomu clovek nevyhne, dite to ochutna, bude chtit, ale ty kupovane kejdy plne cukru a ecek jsou proste veci, ktete do bezneho jidelnicku nepatri, tak nevim oroc to delat beznym ![]()