Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janichka já pochopila, že od té půlnoci už spí. Jinak mi usínáme tak, že já si lehnu vedle ní, nalepím se na ní a tím se jí snažím znehybnit, kolem sebe má hodně polštářů. Nedávno jsme chodily týden na píchání penicilínu a měla noci podobné tomu co popisuješ ty. Dr. mi řekla, že jsou to noční děsy a že to časem přejde. Někde jsem četla, že na ně jsou i homeopatika, název bohužel nevím…
Taky ji oblozim polstarky, pritulim si ji. Nic nepomaha:( nekdy je i hodinu v noci vzhuru a jen ji utesuji:(
Malej měl kolem těch 8-mi měsíců taky skvělé období, po usnutí byl během půl hodiny vzhůru a pak jel po hodinách až do rána…zkusili jsme homeopatika - Sedalia a trochu se to zlepšilo, ale po pár dnech to bylo ještě horší. Píšou, že pokud se to zhorší, mají se vysadit, tak jsem je vysadila. Postupně se to upravilo samo.
@DDarja uz jsem z toho na palici a je mi ji lito. Ted jsem udelala to ze jsem ji rozla v loznici velke svetlo a uz 40 min spi bez probuzeni. Snad to pomuze.
Ale taky jsem zkoušela všechno možné, než jsme zkusili homeopatika…stěhování postýlky, jestli mu není zima/teplo, …nic nezabralo
@Janichka já ti věřím, já měla pocit, že musím přijít na to, čím to je, aby byl malý spokojeným a odpočatým miminkem
já už pak chodila jak mrtvolka, vyzáblá, černý kruhy pod očima, nervní a na noc jsem se opravdu netěšila, protože jsem věděla, že budu víc vzhůru než spát…třeba pomůže opravdu světlo…držím palce
vydrž, bude líp, u nás to bylo prostě blbé období (asi 1 měsíc), mladej teda obecně špatně spí, i teď ve 2 letech
Jako první bych zkusila změnu polohy postýlky, měly jsme velké problémy s usínáním dcerky, nechali jsme si v ložnici přeměřit patogenní zony a pomohlo to…
@Dorothea to jsm uz psala, zkousela jsem s ni at v loznici, obyvaku, pokojicku… V pistylce nespi, ani ji uz nemame.
Ahoj, dnes jsem byla v lékárně pro homeo na zuby a lékárnice mi k tomu dala knižečku, jsou tu vypsány různá homeopatika a na „neklid a poruchy spánku“ jsou vypsaná tyto, třeba si holky vzpomenou:Opium, Borax, Coffea Cruda, Arsenicum album, Sulfur, Belladonna, Silicea, Lycopodium clavataum, Aconitum napellus, Strakonic, Pulsatilla. Přeju ať to brzy přejde
A kde spinká, když nemáte postýlku??
tohle téma je vždycky náročná věc, pamatuju si dobře, jak jsem mámě brečela do telefonu, že už se nikdy v životě nevyspím…s malým jsem chodila do roka skoro každou noc po bytě, aby nebrečel a mohla se vyspat starší dcera a manžel........ono se to všechno časem srovná, chce to prostě trpělivost a snažit se o zásadovost, nedovolit dětem „vymýšlet si“, jestli mi rozumíš…těžko se to provádí v praxi…
protože chápu, že člověk je ochotný udělat cokoliv, hlavně, když ten malý křikloun spinká…uff
ale bude líp, uvidíš…
@Janichka píše:
@Dorothea to jsm uz psala, zkousela jsem s ni at v loznici, obyvaku, pokojicku… V pistylce nespi, ani ji uz nemame.
@Dorothea jo ten odkaz jsem cetla uz driv ale vsechno delam, krom toho ze usina sama v postylce. Do by se mi urvala k smrti.