Probouzeni v noci

23.3.17 14:02

Probouzeni v noci

Ahoj maminky. Chci se zeptat jestli mate nektera podobnou zkusenost jako ja. Mam holcicku 10 mesicu. Chodi spat ve 20h a krasne usne. Spinka tvrde do pulnoci a pak se vzbudi a nemuze tak cca hodinu usnout. Neni to kazdy den ale je to dost caste. Neprijde mi ze by to bylo zoubkama protoze se nam ted vyklubali obe jednicky horni. Nedavno mela rymu a spala celou noc bez probuzeni. Ted kdyz uz je v pohode tak se budi. Nechapu to. Uz nekojim. Dekuji moc za odpovedi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2628
23.3.17 14:09

Otazka je jak usina. Pokud umi usnout sama vecer tedy bez uspavani hlazeni drzeni za ruku tak by tak mela umet usnout i v noci. Pokzd je zvykla na nejaky ritual pred spanim pak ho muze vyzadovat i v tu noc kdyz se probudi. Nebo muze jit jen o prechodnou zalezitost. Nase nejmensi bez problemu usina sama po puse ne dobrou noc. Pred nedavnem najednou plac fnukani a to jak vecer tak v noci. Objektivni pricina nezjistena. Trvalo to tak 14 dni. Ted uz jsme zas zpatky u bezproblemoveho spani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
23.3.17 14:11

Co já bych dala za to aby dcera spala celou noc :D bude mít rok a snad do ted ani jednou nespala celou noc v kuse. Je kojená, tim to bude ale myslim si, ze je to uplne normální, ze se takhle male deti v noci budí. A tim, ze ji hned nakojim usne. Jak byla ale menší taky se stávalo, ze se probudila uplne a byla hodinku i déle vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
23.3.17 14:14

Podle mě je to individuální, každý jsme jiný. Některé děti spí celou noc, některé se budí minimálně desetkrát za noc. Možná ti někdo poradí, ale podle mě se příčinu nedozvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
23.3.17 14:16

Asi tě nepotěším, syn se tak budí dodnes, budou mu 4. Je to už teda tak 3-4× za měsíc, kdy se vzbudí třeba ve dvě, dvě hodiny vymýšlí a pak teda ještě usne. Jdeme na záchod, napít se a dál ho „ignoruju“ - dělám, že spím. Buď zůstane pak u nás v posteli, nebo si jdu lehnout za ním do pokojíku, aby nelítal po baráku a aby se vyspal aspoň manžel do práce. Rozhodně nesvítím, nepouštím pohádky, nehrajeme si, prostě je noc a spí se. Max. chce šeptem zpívat nějakou písničku, tak pár krátkých v polospánku ze sebe dostanu a je klid. Převaluje se, dokud znovu neusne. Proč se tak budí, to taky nevím a docela ráda bych věděla, co s tím, než se narodí druhé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
23.3.17 14:20
@Irena.Hlovcová píše:
Ahoj maminky. Chci se zeptat jestli mate nektera podobnou zkusenost jako ja. Mam holcicku 10 mesicu. Chodi spat ve 20h a krasne usne. Spinka tvrde do pulnoci a pak se vzbudi a nemuze tak cca hodinu usnout. Neni to kazdy den ale je to dost caste. Neprijde mi ze by to bylo zoubkama protoze se nam ted vyklubali obe jednicky horni. Nedavno mela rymu a spala celou noc bez probuzeni. Ted kdyz uz je v pohode tak se budi. Nechapu to. Uz nekojim. Dekuji moc za odpovedi :)

Tak příčin může být tisíc a jedna… třeba nějaké nepohodlí (žízeň, hlad, zima, horko…), jak spí přes den? Nám se něco podobného dělo kolem roka, pak jsem začala malou budit z odpoledního spánku a pomohlo to (spala půl hodinky dopoledne a pak ca od 13 do 14:30). Jak přetahovala třetí hodinu, večer sice po sedmé normálně usnula, ale spánek pak za moc nestál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
23.3.17 14:22

Ahoj, podle mě je to nějaké období. U mých dcer se to střídalo, třeba měsíc spaly v kuse celou noc, pak se čtrnáct dní budily - příčina nezjištěna, vždy to po nějaké době odeznělo. Jedna z dvojčat třeba vstávala ve tři ráno (ale opravdu vstávala - půl hodiny si hrála a pak, že půjde zase spát - nikdy u toho nebrečela, ale trvalo to jen krátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
23.3.17 14:26

@Maky.p To jste napsala krasne :D Nás syn 5,5 let podobně i dnes, do 2 let to byla katastrofa. Dcerka má 27 měsíců, moc iluzi jsem si v těhotenství nedělala, do roka to bylo náročné… Už si ani nepamatuju, kdy jsem spala celou noc :mrgreen: A také v noci nesvitim, max. neslazeny čaj a smytec :)
a zakladatelce- to mi přijde úplně normální, třeba je to přechodné a snad bude brzo spinkat celou noc. Já o tom sním každý den :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.17 07:46

Už nemůžu..

Prosím spaste mě někdo! Mám 17 měsíčního syna a do 11 měsíců spal hrozně, pak jsme se přestěhovali a spal od 20:00 do cca 08:00 ráno.. Před měsícem jsme se rozhodli mu dát velkou postel ale jakoby s roštama aby si mohl v ráno přijít.. Protože začal přeskakovat postýlku a to nám přišlo nebezpečné.. kdyby špatně skočil tak si může ublížit. Jenže teď furt vylejzá z postýlky, chodí k nám v noci.. Milostný život skončil protože máme strach abych nepřišel. A já vůbec nespím protože se šíleně vrtí, furt do mě kope..když ho odnesu, vrátí se zpět.. Fakt nemůžu. Jsem vyčerpaná.. Druhý dítě nechci. Říkám si jak? Když on nespí.. Kdy budu mít sílu na to druhý? Máte radu? Prosím!

• Citovat
  • Upravit
30937
24.4.17 07:55

Tak ja bych mu dala tu jeho postel rovnou k nam do loznice, tim by odpadlo chozeni k nam a mackani se v jedne posteli. Patrne se sam boji, co jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.17 07:56
@Cuddy píše:
Tak ja bych mu dala tu jeho postel rovnou k nam do loznice, tim by odpadlo chozeni k nam a mackani se v jedne posteli. Patrne se sam boji, co jineho.

My bydlíme ve 2+1. On má svůj pokoj a my spíme v obýváku… Aby ho manžel nebudil

• Citovat
  • Upravit
30937
24.4.17 08:00
@Anonymní píše:
My bydlíme ve 2+1. On má svůj pokoj a my spíme v obýváku… Aby ho manžel nebudil

A cim ho manzel budil? Nemuzete mit proste jeden pokoj spaci a druhy hraci/obyvaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.17 08:04
@Cuddy píše:
A cim ho manzel budil? Nemuzete mit proste jeden pokoj spaci a druhy hraci/obyvaci?

Když chodí do práce.. Tak oblékáním a atd. Ale já si nemyslím že by to bylo o strachu. Před tím spal fakt krásně..

• Citovat
  • Upravit
37131
24.4.17 08:06

Mam starsiho syna a sam v pokoji by nespal, jak se nahodou vzbudi a nikdo neni na dohled je schopnej rozbourat dvere aby se k nam dostal. Ma postel u nas v loznici a i tak se vetsinou vzbudi a k ranu prijde ke me, ale me to nevadi, do me muze kopat a ja budu spat dal, sem uz zvykla spal u nas prakticky od narozeni. Vzbudit ho nikdo nevzbudi, ja si kolikrat vecer v loznici pustim serialy normalne nahlas a on spi porad a rano je vetsinou vzhuru prvni malej a taha z postele nas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
24.4.17 08:07
@Anonymní píše:
Když chodí do práce.. Tak oblékáním a atd. Ale já si nemyslím že by to bylo o strachu. Před tím spal fakt krásně..

Tak jednak toto se meni a pak proc by tedy chodil k vam? To by se budil, ale vas by nepotreboval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí