Proč a záludné otázky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
31.3.18 23:34

Minule jsem vysvetlovala 3 lete co je to svetlik a manzel to uchopil a vysvetloval rozdil mezi svetlovodem a svetlikem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
31.3.18 23:37

Mně se dcera ve 4 letech ptala, jestli, když by meteorit spadl na Ježíška, jestli by vyhynul jako dinosauři…
To byly zapeklité otázky, které se jen těžko okecávaly..
U toho snu, se dá odpovědět, ža protože spal, nemohl koukat na pohádku a tak se mu jeden malý příběh v hlavičce promítal sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
1.4.18 03:41

A co takové dotazy prostě ignorovat, ono ho přestane bavit se na to ptát. To funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
1.4.18 10:28

V klidu, u nás jsou otázky ve 4 letech v tomhle duchu
Mami jak se vyrábí značka - odpověď ze železa, následuje Mami, jak se vyrábí železo…
Další kvízovka, jak se vyrábí jeřáb, auto, letadlo, vlak, okno prostě vše co vidí kolem sebe
Mami, kde se bere voda, jak prší z mraků a podobné kvízovky, jak se staví dům, a z toho vyplývající další otázky.
Zašli jsme do knihovny, podle zájmu zapůjčíme encyklopedie a prostě vysvětluju…
Občas si připadám, jak chodící encyklopedie, ale říkám si, že tohle patří k věku a co můžu vysvětlím, co nemůžu se snažím najít a vysvětlit později. Pro nás jsou to samozřejmé věci, oni objevují svět… :mavam: nevím, ale ignorovat dětskou zvídavost se mi nechce…
Co se týká lidského tělo, stáhli jsme mu byl jednou jeden život, koukáme a vysvětlujeme.. byl z toho úplně paf… :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
122527
1.4.18 11:39

Já tyto otázky zatím nezodpovídám. Zatím… Však to přijde, stejně jako období to je moje - to má dcera ted. No, napadá mě jim pustit od čiperků písničku proč, hlavně refrén proč a proč a proč a proč? No, pro slepičí kvoč. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
1.4.18 15:12
@Tarinka píše:
Me se dcera ve ctyrech letech ptala, proc ptaci muzou sedet na dratech, ale ona na ne nesmi sahat :mrgreen: :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je dobrý :mrgreen: tak odpověď „protože ptáci narozdíl od tebe ví, že maj sáhnout jen na jeden?“ :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
1.4.18 19:22

No taky se dcera jeden cas porad ptala, co je pod travou, pak co je pod zemi, tak jsem ji teda vysvetlila, co jsou litosfericke desky, zemske jadro, zemekoule…mela jsem i pocit ze to ve ctyrech letech nejak pobrala. :lol: za par dnu donesla ze skolky obrazek, na nem domecek, zelena cara jako horizont a pod tim tri svetle modre fleky, tak jsem se ptala, co to je a Alicka prej:,,No prece ty vlozky, semena a koule.'' (Myslela desky, jadro a zemekoule) :mrgreen: :mrgreen: chudaci ucitelky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
1.4.18 19:36

Tak to máte ještě dobrý. Máme dvojčata dva roky od sebe. Jeden se začne ptát, ostatní si sednou kolem a přemýšlí nad odpovědí a ptají se na další a další a další věci které je napadnou. Regulérně se na nás střídají. Někdy trošku očistec. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
1.4.18 20:30
@zrcadlo píše:
Já jsem takhle synovi vysvětlovala, že mu do hlavy nevidím, a taky to pořád nebyl schopen pochopit a ptal se dál, tak jsem mlčela a koukala chvíli do stropu a pak jsem se ho zeptala, jakou písničku jsem si v duchu v hlavě zpívala. Nevěděl, tak jsem zkusila ještě na jaké zvíře teď myslím, a pak jsem řekla „Ty nevidíš do mojí hlavy a já zase nevidím do té tvojí.“
Když přišel poprvé se snem, tak jsem mu vyprávěla svůj a řekla mu, že taky nevím, co to znamená. Viděl, že s tím žije máma docela v klidu, tak ty sny asi budou normální ;)

Tak to je dobrý nápad, určitě zkusím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
1.4.18 20:37
@švadlenka Eliška píše:
kup mu plyšáka a na nějaké sny si ani nevzpomene.

No leda by to byl vláček. Plyšáků máme jen pár a ti leží v koutě. Na milost vzal jen malého šmoulu, který se dal narvat do auta jako řidič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
1.4.18 20:40
@Bandii píše:
A co takové dotazy prostě ignorovat, ono ho přestane bavit se na to ptát. To funguje.

To jsem zkoušela jen jednou nechtěně - prostě nebyl čas odpovídat, byl z toho jen hysterák a za půl hodinu se ptal na to samé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.18 10:42

Ja mám 6letého syna od 3let je to samé mami proč tohle proč tam to..chvíle klidu (asi10sekund)A mami a proč…když byl malý jeste to šlo dalo se to nejakodpovedet ikdyz jsme kolikrát bavili celý autobus…Horší to začlo být po 5roku kdy si začal dávat věci ve svojí hlavě podle sebe dohromady…Nez jsme se přestěhovali s novým přítelem do bytu zajmal se o to jak se narodí miminko…bo nebudu mu vysvětlovat jak to je zatím je na to malý moje odpověď byla jednoduchá a v tu chvíli jsem si myslela ze správná odpověděla jsem:Miminko se narodí když se mají dva moc rádi. uplynulo pár dní šli jsme malému na trénink a malý se ptá přítele strejdo máš rád maminku? Mám a moc..Maminko máš rada strejdu? Říkám ano mám a mám ho rada moc…Po chvíli ticha v ykouzlil malý na tváři radostný úsměv a začal poskakoval okolo me a vykřikovat maminka bude mít miminko maminka má v bříšku miminko.no přítel na me hleděl s vyvalenyma očima a ja na ne dva s otevřenou pusou kde to malý nabral až potom mi vysvětlil kde na to přišel teď už uvazuju než něco reknu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí