Proč nedávat dětem toustový chléb?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12942
14.9.18 10:58

No, když jsem se koukla na složení, tak je to dost nekvalitní potravina. Ono se to dá koupit v různé kvalitě, tak nevím.
Nic zdravého to asi není, my to máme minimálně, proto to skladuji v mrazáku. Ovšem běžné pečivo, které se dá sehnat v obchodech včetně pekáren, je podobně tak nekvalitní, takže moc nerozumím, co měl ten člověk na mysli. Proč ses nezeptala, samotnou by mě to zajímalo, o co horší je běžný rohlík s tunou umělých nekvalitních přísad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
14.9.18 11:03
@PufinkaS píše:
Včera byl muž ve školce na schůzce pro rodiče a mimo jiné se dověděl, že nemáme dávat dětem na svačinu toustový chléb.

Nevím, nakolik je to alternativní školka a řeší výživu… nicméně nemůže to být prostě proto, že toastový chleba většinou dost drobí a školka s ním proto má špatné zkušenosti…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
14.9.18 11:05

Určitě bych si nechala v dnesni době diktovat,co může a nemůže mít moje dítě na svačinu :roll: Tousty deti milují,u nás jsou casto,i jako svacina do skoly. Dá se koupit v různé kvalitě. A čím krmim své děti,po tom je každému prd. Pokud by šlo o striktní zákaz,tak hnano do důsledků,to hraničí s omezováním osobní svobody.

Podle mě to ale nebude striktní nařízení,spíš doporučení a z nejakeho důvodu s ním mají spatnou zkušenost :nevim: U nás se treba nedoporucuji jogurty,které nejdou znovu uzavřít,souhlasim a detem nedávám. Striktní zakaz to ale není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
14.9.18 12:37

@FreeLady12 taky mě to napadlo, že je takový lepkavý. Možná proto :nevim: též jsem se s ním dusila a nešel tam ani tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
14.9.18 12:50

Stejně jako ostatní nechápu, proč něco skolka diktuje. Může tak leda doporučit.
Osobně mám nedůvěru v pečivo, které má měsíc spotřebu. Aťje to tousťák nebo balené croisanty, žemle a jiné kupované fujtajbly. Jsou v tom různé konzervanty a pod. Ne že bych tousty nikdy nedělala, ale nedělám je každý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
14.9.18 12:55
@cookies321 píše:
@FreeLady12 taky mě to napadlo, že je takový lepkavý. Možná proto :nevim: též jsem se s ním dusila a nešel tam ani tam.

Přesně… školka by si , podle mě, nikdy nedovolila přikazovat rodičům jak mají své děti živit a čím :roll: To je fakt blbost.
Rozhodně to musí praktický důvod a to je, podle mě, ta lepivost tousťáku.

Jsem si jistá, že to fakt nemá s výživou nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
14.9.18 13:50

Tak jsem se ptala muže a on mi potvrdil, že je to z výživového hlediska pro děti nevhodné. Už výroba je jiná než běžně u chleba a pečiva. Byla o tom ve školce debata. Vyloženě to zakázané není. Občas ho taky kupujete děláme tousty nebo ho vykrojím do tvaru zvířátka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
14.9.18 14:02
@PufinkaS píše:
Tak jsem se ptala muže a on mi potvrdil, že je to z výživového hlediska pro děti nevhodné. Už výroba je jiná než běžně u chleba a pečiva. Byla o tom ve školce debata. Vyloženě to zakázané není. Občas ho taky kupujete děláme tousty nebo ho vykrojím do tvaru zvířátka…

No tak to jsem překvapená… že by teda z tohodle důvodu na to školka upozorňovala. Ale tak, když píšeš, že to vyloženě zakázané není… mohla to být jen zmínka (dobrá vůle).
Ale… i tak jsem překvapená. Pochopim Brumíka a takové ty čokocukrověci… ale zrovna tousťák :think: Na druhou stranu, dobré vědět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
14.9.18 15:52
@Lama Lama píše:
Se koukni na složení, je v tom spoustu sajrajtů, cukru tam bude víc,než v domácí buchtě Nechápu teda, co do toho škole je, at si každý dývá co chce, klidně bompary.

Ty se vyznáš v tom složení, co je napsané na obalech? Co je zdravé a co ne? Kupujeme teď tenhle z Coopu a stojí okolo 20,– takže za hubičku. Kvalita asi nic moc, co? Na co se mám zaměřit, na co koukat? Štve mně, že se v tom nevyznám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.9.18 16:26
@Terezxx píše:
Ty se vyznáš v tom složení, co je napsané na obalech? Co je zdravé a co ne? Kupujeme teď tenhle z Coopu a stojí okolo 20,– takže za hubičku. Kvalita asi nic moc, co? Na co se mám zaměřit, na co koukat? Štve mně, že se v tom nevyznám :lol:

No tak to má každý asi jinak… Někomu vadí i mouka, někdo zkousne kdeco.
Já nějak nemám ráda cokoli navíc, co není nezbytné a doma bych do toho nedávala. Ani ne tak proto, že by mi to zahubilo, ale že to něco maskuje, falešně vylepšuje, nahoní objem…
Když si doma vyrobim jogurt z mlíka, jog kultury, cukru a ovoce, tak proč tam jsou všelijaké gumy, aromata, barviva, gumy, škroby a já nevimc co všechno… Asi by to bez toho smrdělo, ovoce mohlo být nahnilé, je třeba obarvit, nahnat objem krobem a doplnit vodou, snížit tak cenu…
No a to samý je pečivo. Rohlík se dá udělat z droždí, mlíka, vejce, mouky, olej, asi… A co tam dělá ten zbytek?

Já nějak celkově nefrčim na pečivu. Jednak proto, že starý mi nechutná, čerstvý jsem líná kupovat, trvanlivému toastáku nevěřim, že tam nebudou plísně. Takže děti dostávaj na svačinu ovoce, zeleninu, suššený ovoce, oříšky, ořechy , sýry, vajíčko… Prostě suroviny , ne polotovary. Ale nikomu to necpu, jestli vopršálkum vyhovuje toasták, má ho mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
14.9.18 16:34

@Terezxx Koukněte na recept na bílý chléb (třeba na internetu) a jestlii bude složení stejné na toustovém chlebu (u těch kvalitních bývá navíc maximálně konzervant) tak je OK, ale pokud má základní výrobek jako je pečivo složení se 20 položkami, tak bude asi spíš jako z filmu stehýnko nebo křidýlko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
14.9.18 19:32

No ja ho nekupuji už jen pro tu jeho podezřelou dlouhou dobu trvanlivosti.. si říkám co v něm je za sajrajt, že se tak dlouho tváří fresh :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9787
15.9.18 09:39
@PufinkaS píše:

Jediná výhoda běžného rohlíku za kačku oproti toustovému chlebu je ta, že rohlík na sobě nemá napsané složení :mrgreen: Jinak je to prakticky to samé. Bílé pečivo z mouky s přídavkem všelikých ingrediencí. Koupit se dá i kvalitní toasťák bez konzervantů (ale vydrží jen pár dní), celozrnný s otrubama, se semínky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.9.18 09:47

Toustový chleba u nás doma vůbec nejíme, chutná hrozně a uměle. Kupujeme kváskový žitný chleba, který synovi chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
15.9.18 09:54

Ja teda taky toustovy chleba nekupuju… ale vlastne ani nevim proc… mam asi zafixovano, ze neco, co vydrzi tak dlouho jedle, nebude zrovna dobre a zrejme me taky odrazuje o baleni v pytliku. A mozna proto, ze vypada i chutna ponekud umele.
Rozumnejsi duvod nemam, ale pokud to jde, snazim se kupovat cerstve potraviny ( i kdyz samozrejme taky nevim, co je v rohliku nebo chlebu, kdyz to na nem neni napsane).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí