Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Apaji píše:
Já obecně Američany beru jako agresory a nevěřím jim ani „dobrý den“.....
Jeste nedavno sem se dusovala, ze do ameriky nikdy nechci, ze nechci byt v jejich databazi a davat scann duhovky… no clovek sva rozhodnuti v mezicase meni a ja byla na prelomu ledna unora na floride… nerikam, zazila sem tam i hezke chvilky, ale vratila sem se totalne rozcarovana - jak pises, ze jim neveris ani pozdrav, ja zacla pochybovat i o hudbe, kterou sem do te doby mela rada :…takovou deziluzi jako tam sem fakt hooodne dlouho nezazila, na vsechno ted nahlizim uplne jinak. Nebyla sem nikdy fanynka ameriky, spis mi usa byly proti srsti, ale to, co si o nich myslim ted je o nekolik radu horsi!!
Byla sem tam deset dni, na nekolika uznych mistech, takze kazdodenni „americky zivot“ sem poznala jenom povrchne, ale i tak se mi pri predstave, ze bych tam mela zit ja zveal kufr. HRUUZA
Jezis o sem zas vyblila koniny, doufam, ze sem nikoho neurazila ![]()
@jakkoli
A já rozumím
. Taky jsem během života několikrát změnila názor, ale připadají mi falešné i americké filmy (často film sponzoruje US armáda, takže se tam propagují US vojáci jako zachránci světa), nemám ráda americký styl zpěvu (táhle aaaaa, říkal to jednou Klezla v superstar a co tam není Klezla, už se na to nedívám), nelíbí se mi, že mají vojenské základny po celém světě a je těžké je od někud dostat, nelíbí se mi, že na koho prstem ukážou, byť je to občan jiné země, že je terorista, můžou ho odvléct na quantanámo (či jak se to píše), věřím, že Bush byl masový vrah, který přikázal shodit dvojčata, banky musí USA hlásit „podezřelé“ platby, nemám ani fb (založen CIA). Je toho hodně. Myslím si, že by na světě bylo lépe, kdyby Američani žili na Marsu a ne s námi na Zemi
, ale co naděláme ![]()
@Pudloslava píše:
no proto jsem myslela, že se u rostlin dělá ta sterilita…
@Pudloslava píše:
ty, prosimte, to mi zni trochu neverohodne. predevsim to urcite nejde zobecnovat, kazdy GMO produkt je uplne jiny, nektere z nich mohou jiste byt skodlive. (ja nevim, jako bys treba rekla, ze je rakovina po kulatych vecech - pocinaje lentilkami, konce tabletami do zachoda)
samozrejme s GMO se musi nakladat obezretne, kazdy plodina by mela byt dukladne otetovana, nez se da lidem ke konzumaci. je to jako se vsim, jaderna energie je klasicky pripad hodneho sluhy a zleho pana.ale jestli maji jine reakce na tryptofan z GMO a tryptofan z jinych plodin, potom to jen meli spatne vycistene, protoze tryptofan je telu vlastni latka a nezalezi odkud pochazi, vzdy je stejny.
Tak ono se to testuje asi podobne, jako leky, co? ![]()
Joo, tak tuhle tyhle nazory sdilime
s ty hudby - ja mam rada prevazne 60's, ale ted mi doslo, ze hippies byl posledni pokus jak trochu zmenit mzslni tamnejsich lidi, ono to hnuti, prestoze se posleze rozsirilo do celyho sveta, melo smysl prave a jenom tam - teda takhle, az tam mi dosel jeho pravej smysl, tak… no proste i americky filmy ti pak jinak dochazej, od puberty se mi libil film Americka krasa… kdyz se mi narodili deti a s partnerem uz sme takz meli par let za sebou, zacalo to pro me mit zas o neco hlubsi smysl, ale po tom, co sem ted usa navstivila ma ten film uplne jiny rozmer a spolu se Svetem podle Prota mi prijde jako jeden z nejrealistictejsich americkejch filmu… a to je jeste hodne odlehcenej, ze… e to tam hrozny, me i normalni ctvrti stredni tridy prisly spis jak gheta, ja nevim, je to proste uplne jiny a teprve po navratu dom si clovek, pokud se nad tim zamysli, uvedomi, jak je u nas neuveritelne svobodnej ve svym rozhodovani - samozrejme ne zcela, ale oproti usa teda nekolikanasobne… jee, ale to sme teda uplne mimo diskuzi, zas ![]()
Si ted pripadam trochu jak protiamerickej fanatik, to snad uplne nejsem, jenom sem ted jeste plna toho zhnuseni a rozhorceni…
@Nataša píše:
A joo, konina byla fajn aféra.
mě to tedy nadzvedlo jako každé falšování /(jelikož jsem potravinář),
ale daleko víc mě štve „legální“ falšování - všemožná soja všude, náhražky, - tohle je přece daleko horší, než konina místo hovězího, ne?
a co mě nadzvedlo ještě víc, než konina v hovězím je ten humbuk kolem toho. deno-denně jsou daleko horší případy falšování zachycené (soudě dle SZPI? SVS a potravin na pranýři) a o těch se nemluví…navíc, je diskutabilní, jaké procento té koňské DNA tam bylo, jaká je chyba metody atd.
Tak konsky maso je nejkvalitnejsi maso vubec, takze panika na miste nebyla… Ovsem mne by to nastvalo poradne, protoze ja koninu nejim uz jen z moralnich duvodu… stejne, jako bych nesnedla psa. Vadi mne klamani zakaznika.
@asha jaký je morální rozdíl mezi koněm, krávou, psem a prasetem?
@jakkoli Hm, ja nemyslim, ze by hnuti hippies melo smysl jen v USA. I tady to ovlivnilo aspon cast temer dvou generaci a to neni malo. Ted tim nemyslim jen modni trendy…
Jinak USA taky nemusim, ani mne to tam nelaka…rada bych videla nektery veci, ale zas ne tak, abych se tam hnala ![]()
@aničkakytička píše:
@asha jaký je morální rozdíl mezi koněm, krávou, psem a prasetem?
Pro tebe evidentne zadny. Ja kone miluju, dlouho jsem jezdila. A jsem kynolog..takze tyhle dve zvirata fakt jist nebudu nikdy (jen pokud by hrozila smrt hladem, zrejme)
Jinak maso temer nejim vubec.
@Apaji píše:
@jakkoli
A já rozumím. Taky jsem během života několikrát změnila názor, ale připadají mi falešné i americké filmy (často film sponzoruje US armáda, takže se tam propagují US vojáci jako zachránci světa), nemám ráda americký styl zpěvu (táhle aaaaa, říkal to jednou Klezla v superstar a co tam není Klezla, už se na to nedívám), nelíbí se mi, že mají vojenské základny po celém světě a je těžké je od někud dostat, nelíbí se mi, že na koho prstem ukážou, byť je to občan jiné země, že je terorista, můžou ho odvléct na quantanámo (či jak se to píše), věřím, že Bush byl masový vrah, který přikázal shodit dvojčata, banky musí USA hlásit „podezřelé“ platby, nemám ani fb (založen CIA). Je toho hodně. Myslím si, že by na světě bylo lépe, kdyby Američani žili na Marsu a ne s námi na Zemi
, ale co naděláme
tak jo, vystřelme je na Mars
. za všechno špatné na světě můžou Američani. Za prezidenty si volí masové vrahy a ani písničku neumí natočit
To už snad ani není možné myslet vážně.
JAko sorry, chápu, že je to tvůj názor, se kterým nemá cenu polemizovat, prootže takové názory se prostě nemění.
ale cítím, že musím napsat i něco jiného,.
mám dost kamarádů z US, moje sestra ještě víc, rok tam žila, a rozhodně žádnou deziluzí netrpíme ona ani já. Možná proto, že ten život američanů známe…
Jsou to prostě lidé, jako všichni ostatní.
Je mi tě opravdu líto, a to myslím v dobrém, cítit takovou nenávist vůči jednomu národu, to musí být hrozně vysilující.
ale do diskuze o Biopotravinách tohle opravdu nepatří… ![]()
P. S. Asi za to dostanu pojeb, ale nedá mi to - zajímalo by mě, jak by asi dopadla 2.sv. válka, kdyby se do ní po útoku nevložili agresoři z US..
(to jen naokraj..) ![]()
@asha no pro mě asi žádný, všechno jsou to velice inteligntní bytosti, nevidím v tom vůbec žádný rozdíl…
@aničkakytička píše:
@asha no pro mě asi žádný, všechno jsou to velice inteligntní bytosti, nevidím v tom vůbec žádný rozdíl…
Takze maso nejis? Ja temer ne. Ale spis snim hovezi gulas, nez psi pecinku… On v tom rozdil je, nektery zvirata jsou chovany kvuli masu a mliku, jiny ne.To, na co narazis ty, je z uplne jinyho soudku ![]()