Bio tvaroh Matylda

1808
8.3.13 11:49

bio tvaroh matylda

Ahoj holky, chci se zeptat malý bude mít za pár dní 8 měsíců myslíte že mu můžu dát bio tvaroh matylda, a taky lipánka? Kaše mi moc nechce a nechci mu dávat pořad jen přesnídávky, už dávám i activii bílou sladkou. A dneska bych mu chtěla dát zkusit tu matyldu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17472
8.3.13 11:51

Myslím, že když dáváš activii, tak už matylda nebo lipánek neuškodí ;) já dávám lipánky asi od půl roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
8.3.13 11:53
@Tamtama píše:
Myslím, že když dáváš activii, tak už matylda nebo lipánek neuškodí ;) já dávám lipánky asi od půl roku..

Lípánek bych nedávala je v něm moc cukru.Je lipánek si udělat domácí smetanu + tvaroh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
8.3.13 11:55

Tvaroh zatěžuje ledviny a má se dávat až od roku, takže bych počkala. Lipánka bych nedávala nikdy.-) Radší bílou Hollandiu s ovocem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
8.3.13 12:02

Pokud je v tom tvaroh, nedávala bych, až od roka. Tvaroh má moc bílkovin a jejich zpracování zatěžuje ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
8.3.13 12:02

Já lipánka i ochucené tvarohy dávala občas, od půl roka, já to moc neřešila…

jinak když jsem zkoumala složení, tak mi přišlo lepší koupit ochucený tvaroh od madety, než matyldu…a nebo vanilkový tvaroh z lidlu. Takže už jiné nekupuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.3.13 12:06

Ja davala tyhle veci od pul roku bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.3.13 12:10

No Aktivii bych dítěti já nedala nikdy! Není to jogurt, jen jakési cosi za jogurt vydávaný. Recenze na tento výrobek jsou hrozné. Tvaroh až od roka, také mi to doporučil lékař. Jinak jsem malé dávala od asi 7 měsíců také jogurty Choceňský, Hollandia, Z Valašska apod. Klidně jen bílý, dítěti to chutná i tak ;) hlavně, že je to změna, příchutě jsem přidávala déle, třeba i formou přidáním domácí marmelády :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
8.3.13 12:10

Já jí chci jen vyzkoušet jestli mu bude chutnat :think: holky a ještě se chci zeptat nevadí když jeden den třeba vynechám příkrm? kupuju skleničky a někdy mi to třeba nevyjde tak dám mlíko ale většinou má každý den a odpo přesnídávku nebo jogurt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.3.13 12:16

Tak mu to zkus mixnout třeba s bílým jogurtem, nebude to tak sladké ani tíživé. Je na tobě, jak se stavíš k hromadě cukru, tady narazíš na dost odpůrců. Já tyhle tvarůžky dávám asi od roka a půl, momentálně na nich dcera dost ujíždí, ale už je velká:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.3.13 12:16

Chutnat mu bude ;) je to slaďoučký, malá je miluje, ale je o dost starší. Mě se to teda nestalo, měla jsem většinou třeba i v mrazáku domácí zásobu, ale myslím, že se jeden den nic nestane. Mlíko je přece pro ně také pořádné jídlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
8.3.13 12:19

Tak matylda je z 46% tvaroh a z 36% jogurt. Dávala jsem jí teda až po roce, ale osobně matyldu považuji za menší zlo, než třeba aktivii-to je bílá voda s éčky a ztužovadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
8.3.13 12:19

Jj, nebo když jsou děti nemocné a nechtějí moc papat tak stejně dáváte jen mléko…nebo když lezou zuby a nechtěj jíst :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
8.3.13 12:26

Nám mudr. řekla, že od desátýho měsíce můžem dávat i tvaroh, ale nesmí být tučný. Matyldu dáváme a moc mu chutná. Vyzkoušeli jsme už všechny příchutě :-)) Jinak dáváme bílý jogur bud Holandii nebo kupujem čerstvý - vozí ho k nám dvakrát v týdnu, vydrží jen dva dny - je uplne bez ecek a konzervantu :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
8.3.13 12:28
@verunka84 píše:
Já jí chci jen vyzkoušet jestli mu bude chutnat :think: holky a ještě se chci zeptat nevadí když jeden den třeba vynechám příkrm? kupuju skleničky a někdy mi to třeba nevyjde tak dám mlíko ale většinou má každý den a odpo přesnídávku nebo jogurt

Ahoj, nechci tady být za rýpala, ale jak ti to někdy nevyjde? 8o Nechci moralizovat, ale pro mě teda bylo jednodušší (mimo dovolenou a jiné cesty) udělat příkrm doma. Nerozumím tomu, co ti nevyjde - peníze, nebo nejdeš do obchodu??? Určitě to nezabije, ale nechápu to, dnes mi to nevyšlo, tak jsi bez oběda… :nevim:
Promiň, jestli to působí zle, ale tak to na mě působí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.