Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Bavi nejsem si sice jistá, ale myslím, že před několika lety se ten tvaroh dával od těch 8 měsíců. Tak třeba tvoje lékařka to má pořád stejně. To víš pořád jsou nové a nové studie.
Když jí ho občas podáš, tak by to snad neměl být žádný problém. Akorát denně bych ho určitě ještě nedávala.
@Peťa77 jj,to jáv taky denně ne. řekla bych že dávám tak jednou týdně ![]()
@Peťa77 nevím před kolika lety myslíš. Ale už když jsem čekala prvního syna což je víc jak 5 let (od tě doby to trošku víc sleduju) tak se tvaroh do roka nedoporučoval. Od 8m se dával jogurt.
To je takový problém vystačit 4 měsíce s jogurtem? Nebo vysvětlete mi už prosím někdo co tím to dítko získá navíc, že do něj nacpu kde co?
@Bavi ![]()
@quinny Myslela jsem víc než pět let, co vím tak i před cca 13 lety byl v jídelníčku zařazen, byl to jídelníček pro devítiměsíční dítě.
Však já jsem stejného názoru jako ty viz. můj příspěvek pro zakladatelku.
Já jsem jen tady jen odpovídala @Bavi, které ho doktorka doporučila od 8 měsíců.
@Peťa77 jj tak předtím jsem to opravdu nesledovala:)
A ten dotaz nebyl na Tebe, ale na Bavi. Jen se mi tam špatně vložilo to její jméno. Případně i na další, které tu třeba ty tvarohy nebo i jiné věci dávají ![]()
No, mám 15-ti letou dceru a už tenkrát jsem dostala instrukce, že tvaroh až od roku, ale když dala babi lipánka v 11-tým měsíci, tak jsem nevyšilovala, ale sama ho nedávám zatím ani po roce.
Neřídím se doslova každým novým poznatkem, ale taky nedám všechno, co mi padne pod ruku - složení výrobků čtu a snažím se, aby tam nebylo víc, než je nezbytně nutné, prostě základní potraviny v co nejčistší podobě, pokud možno domácí produkce. Cukr taky striktně nevylučuju, ale taky to s ním nepřeháním.
Jestli dá někdo prckovi hamburgr s tím že je jedno co jí, je jeho věc, ale docela by mně zajímalo, jak vypadá zbytek rodiny a jestli pak nepláčou nad každým „neshoditelným“ kilem, o bolestech kloubů, a jiných problémech v pozdějším věku ani nemluvím.
@analoja
jj to mi připomnělo nějaký dokument o extrémně obézních v USA kde řešili pána a v zápětí záběr na jeho dceru mimochodem už taky slušně obézní jak krmí svoji cca tak půlroční holčičku hamburgerem ![]()
@Shakti.T humus že… Je mi těch dětí upřímně líto. Za mě to hraničí s týráním…bohužel proti tomu není obrana ![]()
Studuji, co davat male, ale ovocny jogurt je nejlepsi udelat ho z bileho a pridat si tam rozmixovane ovoce a osladit medem. Pry vubec nevadi a je lepsi nez cokoliv jineho. Snad jen alergici at jsou ve stehu.
Já jsem dávala nejdříve hollandii neslazenou a ochutila jsem ji přesnídávkou. Začala jsem s ni asi kolem 7. měsíce a maličký na ní vydržel až do 15 měsíců. Pal jsem už dala Matyldu. Pribiňáky a lipánky jsem začala dávat až kolem 18. měsíců a jen občas, kvůli vysokému obsahu bílkovin.
Já dávám taky hollandii neslazenou nebo prý je dobrý chocenˇský jogurt tyhle sladké bych malým nedávala chci zkusit ze soukromé farmy
jogurty
@Anael píše:
Ahoj, nechci tady být za rýpala, ale jak ti to někdy nevyjde?Nechci moralizovat, ale pro mě teda bylo jednodušší (mimo dovolenou a jiné cesty) udělat příkrm doma. Nerozumím tomu, co ti nevyjde - peníze, nebo nejdeš do obchodu??? Určitě to nezabije, ale nechápu to, dnes mi to nevyšlo, tak jsi bez oběda…
Promiň, jestli to působí zle, ale tak to na mě působí.
Přesně je obtížné doma na mateřské dovolené uvařit bramboru mrkev a třeba kousek kuřátka? Tak teda už nevím proč tu mateřskou některé maminky mají ![]()