Bio tvaroh Matylda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1072
9.3.13 16:59

@Bavi nejsem si sice jistá, ale myslím, že před několika lety se ten tvaroh dával od těch 8 měsíců. Tak třeba tvoje lékařka to má pořád stejně. To víš pořád jsou nové a nové studie.
Když jí ho občas podáš, tak by to snad neměl být žádný problém. Akorát denně bych ho určitě ještě nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
9.3.13 17:00

@Peťa77 jj,to jáv taky denně ne. řekla bych že dávám tak jednou týdně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.3.13 17:12

@Peťa77 nevím před kolika lety myslíš. Ale už když jsem čekala prvního syna což je víc jak 5 let (od tě doby to trošku víc sleduju) tak se tvaroh do roka nedoporučoval. Od 8m se dával jogurt.
To je takový problém vystačit 4 měsíce s jogurtem? Nebo vysvětlete mi už prosím někdo co tím to dítko získá navíc, že do něj nacpu kde co?
@Bavi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
9.3.13 17:22

@quinny Myslela jsem víc než pět let, co vím tak i před cca 13 lety byl v jídelníčku zařazen, byl to jídelníček pro devítiměsíční dítě.
Však já jsem stejného názoru jako ty viz. můj příspěvek pro zakladatelku.
Já jsem jen tady jen odpovídala @Bavi, které ho doktorka doporučila od 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.3.13 17:51

@Peťa77 jj tak předtím jsem to opravdu nesledovala:)
A ten dotaz nebyl na Tebe, ale na Bavi. Jen se mi tam špatně vložilo to její jméno. Případně i na další, které tu třeba ty tvarohy nebo i jiné věci dávají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
9.3.13 18:50

No, mám 15-ti letou dceru a už tenkrát jsem dostala instrukce, že tvaroh až od roku, ale když dala babi lipánka v 11-tým měsíci, tak jsem nevyšilovala, ale sama ho nedávám zatím ani po roce.

Neřídím se doslova každým novým poznatkem, ale taky nedám všechno, co mi padne pod ruku - složení výrobků čtu a snažím se, aby tam nebylo víc, než je nezbytně nutné, prostě základní potraviny v co nejčistší podobě, pokud možno domácí produkce. Cukr taky striktně nevylučuju, ale taky to s ním nepřeháním.

Jestli dá někdo prckovi hamburgr s tím že je jedno co jí, je jeho věc, ale docela by mně zajímalo, jak vypadá zbytek rodiny a jestli pak nepláčou nad každým „neshoditelným“ kilem, o bolestech kloubů, a jiných problémech v pozdějším věku ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.3.13 20:52

@analoja :palec: jj to mi připomnělo nějaký dokument o extrémně obézních v USA kde řešili pána a v zápětí záběr na jeho dceru mimochodem už taky slušně obézní jak krmí svoji cca tak půlroční holčičku hamburgerem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
10.3.13 09:50

@quinny Vybavilo se mi přesně to samé :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
10.3.13 20:44

@Shakti.T humus že… Je mi těch dětí upřímně líto. Za mě to hraničí s týráním…bohužel proti tomu není obrana :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.13 22:46

Studuji, co davat male, ale ovocny jogurt je nejlepsi udelat ho z bileho a pridat si tam rozmixovane ovoce a osladit medem. Pry vubec nevadi a je lepsi nez cokoliv jineho. Snad jen alergici at jsou ve stehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.10.13 10:39

Já jsem dávala nejdříve hollandii neslazenou a ochutila jsem ji přesnídávkou. Začala jsem s ni asi kolem 7. měsíce a maličký na ní vydržel až do 15 měsíců. Pal jsem už dala Matyldu. Pribiňáky a lipánky jsem začala dávat až kolem 18. měsíců a jen občas, kvůli vysokému obsahu bílkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
16.2.14 18:01

Já dávám taky hollandii neslazenou nebo prý je dobrý chocenˇský jogurt tyhle sladké bych malým nedávala chci zkusit ze soukromé farmy :mrgreen: jogurty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.16 09:56
@Anael píše:
Ahoj, nechci tady být za rýpala, ale jak ti to někdy nevyjde? 8o Nechci moralizovat, ale pro mě teda bylo jednodušší (mimo dovolenou a jiné cesty) udělat příkrm doma. Nerozumím tomu, co ti nevyjde - peníze, nebo nejdeš do obchodu??? Určitě to nezabije, ale nechápu to, dnes mi to nevyšlo, tak jsi bez oběda… :nevim:
Promiň, jestli to působí zle, ale tak to na mě působí.

Přesně je obtížné doma na mateřské dovolené uvařit bramboru mrkev a třeba kousek kuřátka? Tak teda už nevím proč tu mateřskou některé maminky mají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.