Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Mmt, nikdo nepsal o nenavisti k narodu, lide jsou sejni jako ostatni, jen maj naprosto jinou mentalitu, v tom vidim obrovsky rozdil… Ta deziluze se tykala systemu jako takoveho a zpusobu zivota, nee lidi!!! Pokud to z myho prispevku nebylo jasny, tak to doplnuju, ale za tim, ze jejich system manipulace lidmi je mnohonasobne horsi nez m vubec napadlo premyslet… Kdyz clovek driv vedel o tom, ze nejsou povini platit zdr. pojisteni, bral to jako jejich blbost, ze to nedelaji, ale pak se dozvis, ze kdyz prijdou o praci, automaticky nejsou pojisteni, a nejen oni, ale ani jejich rodina v pripade, ze nepracuje manzelka, nebo deti v pripade ze dotycn je samozivitel - proboha dut to je desny!!! a takovych pro nas paradoxu je tam spousta, jen my to tu mame trochu jinak, tak by nas ani nenaúpadlo, ze to muze byt mozny. Plus samozrejme zivotni nutnost produkovat tunu obalu, protoze vse je zabaleny nadesekrat, tuna jednorazovych veci apod. - systemovy veci, ty me tam privadely na pokraj znechuceni, ne lidi…
Ted mi doslo, to o jine mentalite nemelo znit hanlive, jinou mentalitu maji vzdy lide zijici v jinych podminkach, to bylo konstatovani, ne urazka…
Osobne tez nedelam rozdily mezi zviraty a stve me, ze psa v CR oficialne nikdy neochutnam, nicmene uznavam osobni duvody, jako ma Asha, jako opravnene, stejne tak i nazory uplnych veganu i vegetarianu.
Asha nezevseobecnuje, to je OK, u moralnich vegetarianu i veganu uznavam i pravo obecne moralizovat, jen jim na to prdim.
@Apaji píše:
@asha
Celkem mě štve jak jedou přes půl Evropy (přitom narozené, vykrmené např. v Irsku, ale na jatka jedou do Rumunska, to jako v Irsku nejsou jatka?) v létě v rozžhaveném kamionu, namačkané, určitě jim nikdo nedá napít, vyděšené, některé zraněné.
to je jako transporty smrti do plynovych komor, ze?
Právě, já maso ráda, ale nemám potřebu ty zvířata ještě před smrtí týrat. A to maso plné stresových hormonů asi taky není co bývalo. Někde jsem četla, že lidé kdysi jedli vepřové sádlo a i když třeba nepracovali tvrdě na polích, nebyl to takový problém. Prý to sádlo nebylo tak plné toho zlého cholesterolu jako dneska. Ono i u lidí obezita souvisí se stresem. No, je to zhovadilost, když si člověk přečte na etiketě, že býček se narodil a byl vykrmen v Irsku, poražen v Německu, naporcován a zabalen zpátky v Irsku. To je i s jogurtama a se vším. Škoda mluvit, hanba chválit. Je to hlavně zbytečné.
@asha já to nemyslela nijak blbě, jen mi to vždycky přijd divný, že dvě zvířata hrozně inteligenčně podobný se jedno jí a druhý ne ![]()
já jak žiju v čem žiju, tak už mi nepřjde rozdíl, jestli se poráží kůň nebo kráva…
@Apaji já sním i to, co mi běuá po dvoře, odchov an statku ej odchov na statku
@asha u koňskýho masa je velkej problém to, že na jatka většinou lidi vozí koně, co už mají problém, takže v sobě, ají atb a analgetika.. jediný, co po tobě chtějí, je podpis, že to v sobě kůń nemá.. a známe čechy, že jo…
@kolik je to an nic? třeba konvenčí kuře je na hala nearvaný sajrajtem 30 dní, bio kuře je v prostoru odchovábá no 72 dní, přijde ti, že ej to an nic? a jsem bio zemědělci a hnojíme pouze vlastním hnojem…
@aničkakytička píše:
@asha já to nemyslela nijak blbě, jen mi to vždycky přijd divný, že dvě zvířata hrozně inteligenčně podobný se jedno jí a druhý ne
já jak žiju v čem žiju, tak už mi nepřjde rozdíl, jestli se poráží kůň nebo kráva…
@Apaji já sním i to, co mi běuá po dvoře, odchov an statku ej odchov na statku@asha u koňskýho masa je velkej problém to, že na jatka většinou lidi vozí koně, co už mají problém, takže v sobě, ají atb a analgetika.. jediný, co po tobě chtějí, je podpis, že to v sobě kůń nemá.. a známe čechy, že jo…
@kolik je to an nic? třeba konvenčí kuře je na hala nearvaný sajrajtem 30 dní, bio kuře je v prostoru odchovábá no 72 dní, přijde ti, že ej to an nic? a jsem bio zemědělci a hnojíme pouze vlastním hnojem…
Tak ty kravy maji v sobe taky buhvico…
Jinak te chapu, proto jsem psala, ze je to ta druha vec.
Je to taky jeden z duvodu, proc to maso moc nejim. Ale jinak ke kravam nemam takovy vztah, ja s nima nevyrustala ![]()
@asha já taky ne, já se mezi ně vdala
hele ty krávy na to nejsou tak hrozně, primárně jdou do jatek zvířata k tomu určený a pak samozřejmě taky jedinci nad hrobem,.a le koně do jatek se vozej převážně jen ti nemocní…jo jinak mě to jen přijde vůči těm kravám hrozně nefér, nejsou oblíbený, tak se sežerou ![]()
@aničkakytička Kdyz se vozi kravy minimalne pres pul Evropy, tak na tom taky nebudou nejlip… A o jejich naprostym zdravi pochybuju. Jak se tohle dela ve velkym, je to v haji.
Krava se proste chova jen na maso a mliko, nikdo si z ni kamose nedela…nebo aspon o nikom nevim
Kdyby neslo o tenhle uzitek, kravy by dneska v podstate nebyly…
@asha dneska jsou transporty zvířat docela hlídaný, josu samozřejmě výjimky a je jich dost..ale nám kamion vezl třeba dvě jalovice ( do chovu) z francie a holyk se teda měly, jak kdyby jely první třídou, u nakládky musí být veterinář, ten to zaprčrtí a uvykláídky musí rozpečťovat tAky veterinář… MĚ PŘIJD SUPER, ŽE SI SVÉ MASO ZÚRACOVÁBÁME SAMI DOMA, NIKDO ŽÁDNÝ SJRATJTY NEŽERE a hlavně nikdo ty zvířata nijak netrápí.. to je hrozný, ve větších provzech, co se tam jako děje,,,to bycvh možná radši sežrala toho koně s ekvipalazonem, než tu chuděru, co byla celej život někde na řetěze…
@aničkakytička Ja vim, ze (teoreticky) je hlidany vsechno. Ale praxe nekdy tezce kulha. Ono si staci promluvit i s nekym, kdo ty zvirata vozi. Kdyby vsechno tak skvele hlidali, bylo by vsechno dokonaly a my meli i v supermarketu samy kvalitni jidlo. Prave ted jsem mela pohovor s devitiletakem, proc nemaji u MC Donalda skvely a zdravy jidlo (kdyz je to taky vsechno tak kontrolovany)… Farmu zavidim (ale o tom uz jsme si jednou psaly
mmch. jste farmari, nebo radsi sedlaci?
)
@asha farmáři
nebo prostě vidláci
sem psala viz výše, že na jatkách stačí podepsat, že veze zvíře bez antibiotik
takže potud s tím hlídáním ![]()
@Apaji problém není v množství zlého cholesterolu v sádle, toho je tam furt stejně. jenže my se málo hýbeme a toho sádla s prominutím sežereme moc. dřív měli lidi maso jednou týdně a konec. toho sádla měli málo. takže tak..
proč se dneska nedává jako jídlo brambory s máslem? spousta lidí dostat k obědu co my měli dneks a( dušenou mrkev na másle a brambory vařené, plus trochu másla na to), ofrní nos - a kde je maso??? v tom to bude
![]()
@asha píše:
@NatašaKazdy ma jinou zkusenost. Taky znam par Americanu, mam kamarady v USA a nehazim vsechny do jednoho pytle… Ale tzv. americky zpusob zivota mne dost vadi (tim myslim vse instanti a na jedno pouziti, kdyz to prezenu).
jo, ale že bych je kvůli tomu nenáviděla? (já ten první příspěvek tak pochopila). tak prostě mám svůj způsob života, který je jiný. a taky ne všichni amíci žijou tak, jak je popsáno… ale tohle mi prostě přišlo mimo, přišlo mi to až ošklivé a nedokázala jsem nereagovat. nemusím je milovat, ale nejsou to prostě původci všeho zla na světě,..
jako kdyby někdo takhle nenáviděl čechy - taky by vám to vadilo, ne?
@Nataša píše:
jo, ale že bych je kvůli tomu nenáviděla? (já ten první příspěvek tak pochopila). tak prostě mám svůj způsob života, který je jiný. a taky ne všichni amíci žijou tak, jak je popsáno… ale tohle mi prostě přišlo mimo, přišlo mi to až ošklivé a nedokázala jsem nereagovat. nemusím je milovat, ale nejsou to prostě původci všeho zla na světě,..
jako kdyby někdo takhle nenáviděl čechy - taky by vám to vadilo, ne?
Ja si to nemyslim, mam to podobne. ![]()