Proč nemůže opustit rodinu žena?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3276
3.12.14 14:56

@KackaDoup tak to je něco jinýho, když už si to sama mohla rozhodnout. To by asi stejně nedopadlo dobře, kdyby si jí nutila. Ale teda zpracovat to sama v sobě a vyrovnat se s tim, že dcera nechce to asi musela být docela hrůza ne? Zvládnout to nějak se ctí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
3.12.14 14:57

Já bych právě řekla, že to je dost stereotyp. A říkat, že pouto mezi matkou a dítětem je něco jedinečného - bohužel, existují i matky týrající své děti, matky, co své děti dají do dětského domova. Dítě v naší společnosti ani nemusí být kojeno a krmení zvládne bez problémů i otec. Ano, dříve (a vyspělých zemích) by opuštění kojence matkou (pokud by se nenašla kojná :mrgreen: ) znamenalo úmrtí dítěte. Dnes se na vyživovací stránku dívat nemusíme, zbývá ta vztahová. Muž mívá asi k dítěti přeci jen trochu jiný vztah, neznamená ale, že je méněcenný. Naopak, je dost potřebný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.12.14 14:57

@Litta jasny…nektere zeny me vyhrozovaly ze to zena nemuze nikdy udelat, natoz tak aby mela nekoho noveho, ze deti jsou nade vsim, i nad vztahem, ze neexistuje, aby zena nekde nechala dite, ze se me to ve zlem vrati…vratilo se me to v dobrem..

• Citovat
  • Upravit
20518
3.12.14 14:58

Protože mateřská láska bývá silnější než cokoli an světě. Píši bývá, en každá žena ji má a ne vždy je tento cit úplně nejsilnější.

řekla bych to jako to mám k potratům. jsem proti potratům, ale jsem pro volbu, jestli potrat ano nebo ne. A tak i pro matky, které prostě z nějakého důvodu nemohou nebo nechtějí být se svými dětmi dál. Nechápu to.. teda takhle z rychlíku, ona když se pak zná ta genese, dá se pochopit ledacos… ale je to jejich volba.

Jinak ty vztahy, cos e daly rozpadly, tam to bylo vcelu jasné, chod domácnosti byl prostě zúkolován tak, že bylo jasné, že děti budou s matkou, která má upravený pracovní režim, chodí pro děti do školky, prostě ona jede život s dětma, kdežto táta se spíš staral o finanční zázemí, tj. celé dny v práci, lítal po úřadech atd, tedy zase naopak ne že by nic pro rodinu neudělal, ale prostě… nebyl doma. Kdyby zůstaly děti s tátou, byl by to on, kdo by musel totálně převorat svůj život - ne že by nechtěl nebo toho nebyl schopen, ale prostě bylo v tom všem jednodušší nechat aspoň něco málo… při starém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
3.12.14 14:58
@evill píše:
Já si tohoto u savců vědoma nejsem. Jsou takoví savci, kteří spolu žijou dál i po vrhnutí potomka, že si samci „nejdou po svém“. Ale vyloženě, že by je matka opustlila to nevím. Teda uvažovala jsem chvíli nad krysami, ale ty vím, že kojí, jen jich mají tolik a tak často, že možná od některého vrhu vezme nohy naramena :think: :mrgreen:

To už je pak individuální porucha, byť vyvolaná vnějšími vlivy. Asi jako je občas v novinách, že matka zabila svého novorozence, ale jako příklad lidské výchovy byste to nebrali. Přirozeně se to neděje. Savci prostě potřebují sát.
Jinak, zjistilo se, že samci jednoho druhu(?) netopýrů laktují. Zatím se neví, jestli to má skutečně význam pro kojení, nebo je to spíš jen důsledek stravy. Ale je to zajímavé a zavedla bych to i u lidí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.12.14 14:59

@medun zvladla jsem to…musela jsem…a verila ze bude lepe..nehorsi bylo, nechat ji tam s tim chlapem ze jo…ale ona ikdyz casto trpela tak prave to ji zoceliloa ted uz se neda…tezke je to porad, kdyz vim jaky on je..ale ona uz je dospela, vicemene zije svuj zivot…a on se taky castecne zmenil…castecne..ale pro ni dostatecne, kdyz vyloucim ze jeho nazory jsou pro me stale neprijatelne..ale uz s enebojim ze ji zmlati atd..

• Citovat
  • Upravit
8996
3.12.14 15:00

Podle mě je v tom značný rozdíl. Žena má přirozeně k dítěti jiný vztah než otec - žena dítě devět měsíců nosí v sobě, žena rodí, žena kojí, žena je s dítětem každý den celý den. Otec pracuje, dítě vidí zezačátku hlavně spící a neaktivní až na víkendy. Zatímco ženě se v těhotenství, při porodu, po porodu a při kojení uvolňují hormony tak, že by mělo s dítětem vzniknout pevné citové pouto, tak muž v tomto směru zůstává naprosto nedotčen. Pro chlapa prostě dítě není a najednou bum a dítě je, ale vlastně se ten vztah buduje postupně a pomalu a to jen na základě společně stráveného času s dítětem. Podle mě, je teda pro řadu lidí a to hlavně pro maminky naprosto nepochopitelné, že ta žena někde nechá své dítě právě z tohoto důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.12.14 15:01

Tady u nas odesla matka od 3 deti, nejmensimu byl pul roku…

• Citovat
  • Upravit
16246
3.12.14 15:02
@Litta píše:
To už je pak individuální porucha, byť vyvolaná vnějšími vlivy. Asi jako je občas v novinách, že matka zabila svého novorozence, ale jako příklad lidské výchovy byste to nebrali. Přirozeně se to neděje. Savci prostě potřebují sát.
Jinak, zjistilo se, že samci jednoho druhu(?) netopýrů laktují. Zatím se neví, jestli to má skutečně význam pro kojení, nebo je to spíš jen důsledek stravy. Ale je to zajímavé a zavedla bych to i u lidí. :mrgreen:

Tuším dánští vědci už umí rozkojit i muže, ovšem většina vědecké veřejnosti se kloní k názoru, že mužská prsní žláza nedovede reagovat na potřeby kojence a nevytvoří protilátky na míru, tak jak to umí ženská prsa, no uvidíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.12.14 15:02

@Lynette při kojení uvolňují hormony tak, že by mělo s dítětem vzniknout pevné citové pouto, tak muž v tomto směru zůstává naprosto nedotčen.
tak s timto nesouhlasim…muzum s epri mazleni avenovani se miminkum ovolnuje oxytocin takze se k nim pripoutavaji…akorat uz pak nemaji takovou chut na sex.

• Citovat
  • Upravit
572
3.12.14 15:03
@Litta píše:
Jinak, zjistilo se, že samci jednoho druhu(?) netopýrů laktují. Zatím se neví, jestli to má skutečně význam pro kojení, nebo je to spíš jen důsledek stravy. Ale je to zajímavé a zavedla bych to i u lidí. :mrgreen:

Já bych to teda radši nezaváděla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
3.12.14 15:06

@zrcadlo nevim jak to mají dánští vědci, ale rusové rozdojili kozla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27010
3.12.14 15:07

Znám jen jednu co opustila rodinu nechala chlapovi dítě a šla…vlastně dvě. Já nevím…já třeba jako matka bych nedokázala opustit svoje děti :nevim: Nosila jsem se j sobě a piplala, kojila, v noci jsem s nima vzhůru já a celkově většina péče je na mě. Neumím si představit, že bych je opustila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.12.14 15:07

@zuzkasim odchazela jsme docela za dramatickych okolnosti…muz se doma strilel, skakal z balkonu a dalsi chutovky..radej nebudu pokracovat, samozrejme jen teatralne…deti mely jit semnou obe dve..ale muj muz vposledni chvili nasadil vsechny paky…syn odolal, dcera ne, ikdyz byla pri me..byla v blbem veku, bylo ji 13,mohla kdykoli odejit a jit zase zamnou…coz taky udelala, ale problem byl v tom kde ziju, nelibilo se ji tady a po roce se vratila zpet..ne za otcem ani ale spis do mesta…uz dozraa a vi jak se veci maji a jak vse bylo a je.mame nejlepsi vztah. U nas bylo jedno kde kdo bude, rozvod byl dohodou a deti si to mohly dle sveho uvazeni zmenit.Jen musel pak platit.

• Citovat
  • Upravit
16246
3.12.14 15:08
@medun píše:
@zrcadlo nevim jak to mají dánští vědci, ale rusové rozdojili kozla :mrgreen:

Rusové rozdojí i amerického orla, když bude Putin chtít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...