Proč proboha nehubnu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1096
2.5.11 20:02

všechno špatně…jíst se musí pravidelně a celkem dost…koukni někdy na pořad na nově Jste to co jíte a uviodíš jak se ti lidé diví, jak tohle mají sníst, že je toho moc…www.stobklub.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
2.5.11 20:10
Pomka píše:
chuanitka píše:
Zkus jíst opravdu třeba každé dvě hodiny. Klidně 6-7× denně. Mně se na tvém jídelníčku nezdá už jen ta snídaně, já bych ze dvou rohlíků pukla :mrgreen:
Müsli je sice fajn, ale dost kalorické. Dia marmeláda je dobrá pro diabetiky, ale zdaleka neznamená, že je dietní. To už si rovnou můžeš dát obyčejnou.
Sladké nápoje jsou hrůza :roll: Jsou to naprosto zbytečné kalorie a že je jich tam hodně :think:Osobně mám lepší zkušenosti se svačinkami, kde jsou bílkoviny. Takže třeba kus sýru, trochu šunky, cottage, apod. Jablko nebo banán obsahuje samé sacharidy. Po sacharidech máš brzy hlad a při dalším jídle se nacpeš.
Večeříš pozdě, ale s miminkem chápu, že je to problém :(
A zkus ty kilojouly pár dní počítat, možná dojdeš k překvapujícímu zjištění, že jíš opravdu hodně :wink:
Chuanitko, já s tebou moc nesouhlasím. Pokud nemáš cukry, je to ještě horší. Nemyslím si, že by zakladatelka měla „nesprávný“ jídelníček a jedla „kaloricky“. Ještě ubírat cukry mi nepřijde správný. Spíš bych začala jíst častěji, a trošku více pohybu, ale neubírala bych jídlo. A dva rohlíky k snídani mi nepřijdou jako extrémně velká porce :-D Kdybych si dala jen jeden, tak v práci hlady do oběda umřu :-)

Ok :) Ale já přece neradím ubírat jídlo 8-o Ani neradím jídelníček bez cukru, třeba v rohlíku je sacharidů až až. Prostě mi přijde, že zakladatelka (nemyslím to zle) si myslí, že třeba müsli nebo dia výrobky jsou pro hubnutí super. Ovšem opravdu nejsou. Já sama jsem byla dost překvapená, jak je takové müsli kalorické :nevim: Mmch. já bych umřela hlady bez dopolední svačiny, bez ohledu na počet snězených rohlíků :mrgreen: 

Ještě pro srovnání, jedno jablko zhruba 150g má 380kJ, 30g 30% eidamu má 330kJ. Ovšem osobně mám po jablku za chvilku hlad, kousek eidamu udělá mnohem lepší službu, zasytí mě na dýl.

Faktem je, že každý člověk má jiný metabolismus a je potřeba trošku experimentovat a sledovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
2.5.11 20:14

Zakladatelka:
Jsme na tom stejně , až se musím smát jak ti rozumím :lol:
Taky už moc nevím jak na to.. moje taktika, kterou jsem dneska začala : tolik se nesledovat, dělat to do teďka stejně a vytrvat. (přestat se denně vážit a měřit) :lol:
Klidně napiš SZ, můžeme se vzájemně podpořit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
2.5.11 20:30
chuanitka píše:
Pomka píše:
chuanitka píše:
Zkus jíst opravdu třeba každé dvě hodiny. Klidně 6-7× denně. Mně se na tvém jídelníčku nezdá už jen ta snídaně, já bych ze dvou rohlíků pukla :mrgreen:
Müsli je sice fajn, ale dost kalorické. Dia marmeláda je dobrá pro diabetiky, ale zdaleka neznamená, že je dietní. To už si rovnou můžeš dát obyčejnou.
Sladké nápoje jsou hrůza :roll: Jsou to naprosto zbytečné kalorie a že je jich tam hodně :think:Osobně mám lepší zkušenosti se svačinkami, kde jsou bílkoviny. Takže třeba kus sýru, trochu šunky, cottage, apod. Jablko nebo banán obsahuje samé sacharidy. Po sacharidech máš brzy hlad a při dalším jídle se nacpeš.
Večeříš pozdě, ale s miminkem chápu, že je to problém :(
A zkus ty kilojouly pár dní počítat, možná dojdeš k překvapujícímu zjištění, že jíš opravdu hodně :wink:
Chuanitko, já s tebou moc nesouhlasím. Pokud nemáš cukry, je to ještě horší. Nemyslím si, že by zakladatelka měla „nesprávný“ jídelníček a jedla „kaloricky“. Ještě ubírat cukry mi nepřijde správný. Spíš bych začala jíst častěji, a trošku více pohybu, ale neubírala bych jídlo. A dva rohlíky k snídani mi nepřijdou jako extrémně velká porce :-D Kdybych si dala jen jeden, tak v práci hlady do oběda umřu :-)

Ok :) Ale já přece neradím ubírat jídlo 8-o Ani neradím jídelníček bez cukru, třeba v rohlíku je sacharidů až až. Prostě mi přijde, že zakladatelka (nemyslím to zle) si myslí, že třeba müsli nebo dia výrobky jsou pro hubnutí super. Ovšem opravdu nejsou. Já sama jsem byla dost překvapená, jak je takové müsli kalorické :nevim: Mmch. já bych umřela hlady bez dopolední svačiny, bez ohledu na počet snězených rohlíků :mrgreen: 

Ještě pro srovnání, jedno jablko zhruba 150g má 380kJ, 30g 30% eidamu má 330kJ. Ovšem osobně mám po jablku za chvilku hlad, kousek eidamu udělá mnohem lepší službu, zasytí mě na dýl.

Faktem je, že každý člověk má jiný metabolismus a je potřeba trošku experimentovat a sledovat :wink:

Tak s tímhle zas souhlasím :-) Místo klasických rohlíků třeba celozrnné, ale určitě ne méně… Sladké ale také potřebuje, není dobré snižovat na minimum, po velkým vytížení by se mohla ve finále složit, tělo si samo řekne o cukry vyčerpáním. Je fakt, že jabka taky moc nejím. Chtělo by kvůli vitamínům, ale já jsem po nich taky hrozně hladová :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
2.5.11 21:48
Pomka píše:
Tak s tímhle zas souhlasím :-) Místo klasických rohlíků třeba celozrnné, ale určitě ne méně… Sladké ale také potřebuje, není dobré snižovat na minimum, po velkým vytížení by se mohla ve finále složit, tělo si samo řekne o cukry vyčerpáním. Je fakt, že jabka taky moc nejím. Chtělo by kvůli vitamínům, ale já jsem po nich taky hrozně hladová :lol:

Sladké člověk ale fakt nepotřebuje :wink: Sacharidů je dost v těstovinách, rýži, zelenině, pečivu… Na normální provoz těla to stačí.
Já dokonce držela tzv. Atkinsovu dietu, kdy jíš denně maximálně 20g sacharidů, což je vražedně málo (v jednom rohlíku je 25g sacharidů) a jde to, vyčerpáním jsem se neskládala :)
Ale to jen že se bavíme, nehodlám nikoho o ničem přesvědčovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
2.5.11 22:19

Moc děkuji za reakce…

…je fakt, že abych pravdu řekla, tak jsem pořad jste co jíte nikdy nesledovala a dle vlastních zkušeností jsem zhubla vždycky jen tím , že jsem „nežrala“ a cvičila. Ale další pravdou je, že jsem byla v začarovaném kruhu jojo efektu…ne třeba hned, ale za rok dva jsem zase pomalu nabrala…
A teď mi nefunguje ani metoda nejíst a cvičit…proto jsem tak neš´tastná.
Je mi jasný, že musím začít od základu jinak,ale asi mám psychický blok jíst pořád :think: …mám nějak vsugerováno, že když budu jíst tak často, zákonitě nakynu…samozřejmě je mi jasný, že je to o tom co člověk jí a kolik toho sní.
Musím si mezi všema těma dietama najít nějaký střed, který mi bude vyhovovat.

Určitě všem moc děkuji za reakce… :palec: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.5.11 05:06
chuanitka píše:
Pomka píše:
Tak s tímhle zas souhlasím :-) Místo klasických rohlíků třeba celozrnné, ale určitě ne méně… Sladké ale také potřebuje, není dobré snižovat na minimum, po velkým vytížení by se mohla ve finále složit, tělo si samo řekne o cukry vyčerpáním. Je fakt, že jabka taky moc nejím. Chtělo by kvůli vitamínům, ale já jsem po nich taky hrozně hladová :lol:
Sladké člověk ale fakt nepotřebuje :wink: Sacharidů je dost v těstovinách, rýži, zelenině, pečivu… Na normální provoz těla to stačí.
Já dokonce držela tzv. Atkinsovu dietu, kdy jíš denně maximálně 20g sacharidů, což je vražedně málo (v jednom rohlíku je 25g sacharidů) a jde to, vyčerpáním jsem se neskládala :)
Ale to jen že se bavíme, nehodlám nikoho o ničem přesvědčovat :D

No a to si právě nemyslím. Zrovna Atkinsova dieta je docela kritizovaná kvůli nízkým sacharidům. Já diety moc nedržím, vlastně bývávalo, teď vůbec, a stačí, když nejím vyloženě sladký jako sušenky a čokoládu. Myslím, že člověk cukry v ovoci apod. potřebuje, nehledě na to, že jsou tam vitamíny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hansa11
3.8.11 13:03

Ahojky. Naprosto Tě chápu. Já jsem po porodu shodila deset kilo, ale pořád mám ještě sedm nahoře a ne a ne to shodit. Měřím 168 a vážím 65kg, ale mívala jsem tak 58, 59kg a v této váze mi bylo dobře. Mám dvě malý děti, ale té mladší jsou tři měsíce a stále ji plně kojím, tak se chci soustředit na nějaké články, jestli to není ovlivněno tím kojením. Jinak si každý den zapisuji co sním, hřeším minimálně, sacharidy jím opravdu málo, když tak brambory a těstoviny a to spíš v první polovině dne, pečivo nejím vůbec - stejně mě nadýmá, jím pravidelně každé dvě až tři hodiny menší porce, šlapu na rotopedu. Ne tedy denně jako Ty, ale šlapu, chodím na procházky, svižné - nikoli „lehkou chůzí…“. Vážím se jednou týdně, ani kilčo dole. Tak se chci teď zaměřit na ty články o kojení, protože dětská sestřička mi říkala a teď cituji „…no teď ani nezhubnete, když kojíte…“ tak mi to pořád vrtá hlavou. Tak pevné nervy !!! a nepropadej panice :-)

• Citovat
  • Upravit
2
13.8.11 15:53

Po všech zkušenostech co mám, nedoporučuji již žádné experimenty, uhnala jsem si tak jen kila navíc, a pracně je dávám dolů :cry: . Odholala jsem si najít i výživovou poradkyni paní Pecánkovou (www.jakzhubnu.cz), mohu doporučit … i její stránky, má tam pěkné receptíky a příběhy … :kytka: ; snad také napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
6.11.13 13:42

Holky poraďte, snažím se jíst zdravě, začala jsem na 85kg :oops: nejím sladké, piju jen vodu, 1× denně ráno kávu bez kofeinu a 1× denně ovocný čaj, 1× denně sklenici mléka polotučného. 5× denně, někdy i druhá večeře, nejpozději však max. 2 hodiny před spánkem a to buď bílý jogurt nebo kousek sýra. Mívám na snídani chléb žitný s něčím, na svačinku buď ovoce nebo 100Ml šťávy z odšťavnovače-mrkve, jablka, hrozno, banán, na oběd většinou zeleninovou polévku nezahuštěnou, těstviny s kuřecím, plátek masa s bramborem…odpoledne půl krajíce tmavého chleba se šunkou a rajčata nebo mozzarellu a na večeři většionou co zbyde z oběda-těstoviny, polévka.. je to špatně? Protože jsem se dneska zvážila, sice po jídle, ale mám 89Kg :cert: to je nějaké čudné, nemyslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
6.11.13 13:43
@Bibík13 píše:
Holky poraďte, snažím se jíst zdravě, začala jsem na 85kg :oops: nejím sladké, piju jen vodu, 1× denně ráno kávu bez kofeinu a 1× denně ovocný čaj, 1× denně sklenici mléka polotučného. 5× denně, někdy i druhá večeře, nejpozději však max. 2 hodiny před spánkem a to buď bílý jogurt nebo kousek sýra. Mívám na snídani chléb žitný s něčím, na svačinku buď ovoce nebo 100Ml šťávy z odšťavnovače-mrkve, jablka, hrozno, banán, na oběd většinou zeleninovou polévku nezahuštěnou, těstviny s kuřecím, plátek masa s bramborem…odpoledne půl krajíce tmavého chleba se šunkou a rajčata nebo mozzarellu a na večeři většionou co zbyde z oběda-těstoviny, polévka.. je to špatně? Protože jsem se dneska zvážila, sice po jídle, ale mám 89Kg :cert: to je nějaké čudné, nemyslíte?

sacharidu je moc. nepise ani kolik tech testovin nebo brambor je…ale k veceri uz je to prilis :zed:

• Citovat
  • Upravit
72725
6.11.13 13:44

@Bibík13 nejsi ve stresu nebo něco podobného? málo spánku? může být i tím. Nebo moc malé porce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
6.11.13 13:44
@KackaDoup píše:
sacharidu je moc. nepises ani kolik tech testovin nebo brambor je…ale k veceri uz je to prilis :zed:

Kolik ti je? od urciteho veku nemuzes chleba xkrat denne…podle toho co pises ti chybi bilkoviny..

• Citovat
  • Upravit
469
6.11.13 13:46

@KackaDoup aha, no těch těstovin když jsou na večeři, tak je jich tak hrst vařených do toho zelenina mražená. A když brambory tak ve slupce a to tak 2 brambůrky, jinak v polévce je jen yvvařená zelenina a někdy i nějaká vyvaření kost. Tady tu dietu mám podle známé a ta má za půl roku 14kg dole, proto to nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
6.11.13 13:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat