Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Peču linecke cukroví vše jsem dělala podle receptu nechala odležet do 2 dne a v troube se mi těsto rozteCe. Co dělat spatne. Troubu mam předehratou.
Možná víc mouky i když já heru nikdy nepoužívám peče se mi s ní blbě ![]()
Pridej mouku. Mi se zas rozpadalo vcera makove cukrovi a lepilo kavove. Tak jsem pridala mouku a dobre. Zkousela jsem recepty z netu.
Linecké děláme zásadně z másla, nejlepší recept je tzv. 3-2-1, to je 300 gr hladké mouky, 200 gr másla, 100 gr cukr moučka, 1 žloutek, citrónová kůra. Lepší jsem nejedla. ![]()
Moc tuku nebo málo mouky. Třeba překlep v receptu. Případně ti špatně váží váha
![]()
Mně hera taky nevyhovuje, nejlíp se mi peče z másla. Z těch tuků typu hera mám dojem, že jsou mastnější, měkčí, víc se roztékaj než máslo, takže asi by to fakt chtělo přidat víc mouky oproti receptu ![]()
@marcela74 Dík, asi vyzkoušim. S lineckým se vztekám každoročně, strašně špatně se mi válí - lepí se, trhá se…
Ale muž i dcera ho milujou snad nejvíc, tak holt musí být ![]()
A mne se zase rozteka z masla, z Hery uz je to leta OK
Asi byl ten muj recept kdysi vynalezen pro Heru, ale maslo mu vyslovene nesvedci.
@Renatuška Moc cukru
. Jednou jsem se v receptu prekoukla, protoze ho tam melo byt fakt jen malicko a dala tak v podstate desetinasobek. Testo se v troube roztekalo jedna basen
![]()
Jak uz bylo řečeno, buď moc tuku, nebo málo mouky…nebo me jeste napadá moc vysoká teplota trouby ![]()
Ja jednou dělala taky těsto přesně podle receptu, ničeho málo ani moc a místo pevného těsta jsem měla lepivou hmotu skoro jako na buchtu
občas se proste nedaří ![]()