Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Prof. Farnsworth píše:
Co český pivo, kofola, klasický český těžký jídla (knedlo-vepřo, svíčková…), český držkování na všechno, šibeniční humor (viz „Češi jsou smějící se svině“)?
NIc…
(mimochodem, Plzen jde koupit vsude, ale to je pro manzela…ja prijela do Statu, ochutnala zdejsi tocene…a prestala pit pivo uplne
).
@Lenka_Hal píše:
Mne v CR chybi hodne veci, v Americe asi nic (mozna vyber ceskych vin)…
Smradlavy syry ja muzu. V Praze v hotelu jsem si prinesla z venku z obchodu Romadur, otevru ho a mladej od knizky: jeziis, co to je za smrad, tady nekdo umrel?…
Znám češku, co si vozí do Colorada syrečky. ![]()
Mně v USA chybí hrozná spousta věcí. Třeba třífázovej rozvod do baráku, to co tady mají mohl navrhnout jen debil. Dřevěný baráčky mi taky lezou z krku - fakt by se toho našlo hodně. A z jídla salámy, tlačenky - zvlášť krvavá, českej chleba, dalamánky, točený český pivo. Logickej a dokonalej metrickej systém - možná není dokonalej, ale proti SAE určitě.
Taky vlakové spojení. autobusové spojení, slalomové kanoe ti pitomci vůbec neznají…
@Lenka_Hal píše:
NIc…![]()
(mimochodem, Plzen jde koupit vsude, ale to je pro manzela…ja prijela do Statu, ochutnala zdejsi tocene…a prestala pit pivo uplne
).
Ta flašková plzeň taky stojí zahovno.
Jo, pivo v půlitrových flaškách, ty jejich posraný třetinky jsou otravný.
@Lenka_Hal píše:
NIc…![]()
).
U vás nejsou malé řemeslné pivovary? Kolega (rozený New Yorčan) říkal, že to teď ve státech hodně letí a ty piva mají kvalitní a dobrá (prý skoro jako česká - taky za rok, co je tady asi deset kilo přibral
)
@KalamityJohn píše:
Znám češku, co si vozí do Colorada syrečky.![]()
Mně v USA chybí hrozná spousta věcí. Třeba třífázovej rozvod do baráku, to co tady mají mohl navrhnout jen debil. Dřevěný baráčky mi taky lezou z krku - fakt by se toho našlo hodně. A z jídla salámy, tlačenky - zvlášť krvavá, českej chleba, dalamánky, točený český pivo. Logickej a dokonalej metrickej systém - možná není dokonalej, ale proti SAE určitě.
Taky vlakové spojení. autobusové spojení, slalomové kanoe ti pitomci vůbec neznají…
Nevěřím, že by s nimi prošla přes TSA a neskončila na Guantanámu ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
U vás nejsou malé řemeslné pivovary? Kolega (rozený New Yorčan) říkal, že to teď ve státech hodně letí a ty piva mají kvalitní a dobrá (prý skoro jako česká - taky za rok, co je tady asi deset kilo přibral)
Jo, skoro, to je ten problém. A všude kam vlezeš debilní televize takže se tam pokecat, jako v český hospodě, skoro nedá.
@KalamityJohn píše:
Znám češku, co si vozí do Colorada syrečky.![]()
Tak my mame srub, ale je fakt, ze ty domy z „lisovane kukurice“ by mi vadily
Chleba pecu sama, salamy nemusim a ani ty cesky nejsou to co byvaly…metricky system to jo…teda nejvic me stvou ty Fahrenheity
porad mi to nic nerika, ta jejich predpoved ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Nevěřím, že by s nimi prošla přes TSA a neskončila na Guantanámu
ze jo… ![]()
@KalamityJohn píše:
Jo, skoro, to je ten problém. A všude kam vlezeš debilní televize takže se tam pokecat, jako v český hospodě, skoro nedá.
Tady zase všichni čuměj do mobilu - teď už je skoro v každý hospodě free Wifi.
Taky jsem pek chleba sám, postavil jsem si i pec, ale vadí mi se s tím párat místo abych si to koupil v obchodě.
@KalamityJohn …hele, az ti nekdy bude lito v CR, co tu vsechno maji a v USA ne, dej si v nejake ceske hospode „steak“…te to prejde ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Tady zase všichni čuměj do mobilu - teď už je skoro v každý hospodě free Wifi.
to je celosvětový
@Lenka_Hal píše:
Tak my mame srub, ale je fakt, ze ty domy z „lisovane kukurice“ by mi vadilyChleba pecu sama, salamy nemusim a ani ty cesky nejsou to co byvaly…metricky system to jo…teda nejvic me stvou ty Fahrenheity
porad mi to nic nerika, ta jejich predpoved
Zase ti k opravě stačí kladivo a pilka. Zkus v paneláku pověsit obraz, nebo nedej bože zasekat kabel do panelu…
@Lenka_Hal píše:
@KalamityJohn …hele, az ti nekdy bude lito v CR, co tu vsechno maji a v USA ne, dej si v nejake ceske hospode „steak“…te to prejde
Znáš Bílou krávu? V Rubešový? Celkem jde. Ale steaky v čechách by mi určitě nechyběly.
@Lenka_Hal píše:
@KalamityJohn …hele, az ti nekdy bude lito v CR, co tu vsechno maji a v USA ne, dej si v nejake ceske hospode „steak“…te to prejde
Ty už taky někde uměj. Ale nemůžeš čekat, že bude pořádný kvalitní steak za sto korun. A tři nebo čtyři stovky se moc lidem za jídlo nechce dát, zejména ne někde na venkově. U nás třeba dělaj burgry, které má rád ten kolega ze států a tvrdí o nich, že jsou stejné jako ve u něj doma v NY (ale taky stojí od 150 do 300 za kus).