Prodej bytu bez provize realitní kanceláři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
24.8.18 14:56

Hele taky prodavam byt,radeji bez realitky.Ale pokud najdes schopneho realitaka,ktery si vezme slusnou provizi,je to nekdy lepsi.Zajemci si nekdy naivne mysli,ze pres realitku je to jistota a obraci se radeji tam.
My jsme meli smlouvu s realitkou pul roku,zajemci byli,prohlidky 2 krat do tydne a nic:(.Tak zkusime na chvili sami a pak zase realitku,ale tu spis kvuli zajemcum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.8.18 14:59
@Elishka1 píše:
od té doby to trochu sice zdražili, ale pořád krát 2 dny plus cena za advokáta je nižší než poplatek pro RK

Jak krat 2 dny?Inzerovat budes treba 6 mesicu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
24.8.18 15:00

bezrealitka, bazos, sreality, facebook. Pak právník a notářská úschova. Vyjde to do 20k sakumprásk. Realitka udělát totéž, akorát smlouvu nacyklostyluje a k úschově tě přemluví k nim na účet a prachy schrábnou oni. Nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.8.18 15:00

Základ je sreality.cz, to je první web, kam se koukají lidé, kteří hledají v realitách. Pak jsou úspěšné lokální FB skupiny. Naopak web bezrealitky.cz je jedna z posledních věcí, kde bych inzeroval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.8.18 15:02
@TMana píše:
Základ je sreality.cz, to je první web, kam se koukají lidé, kteří hledají v realitách. Pak jsou úspěšné lokální FB skupiny. Naopak web bezrealitky.cz je jedna z posledních věcí, kde bych inzeroval.

Ano, jak jsem psala za mesic zaplatis okolo 3 tis. a bez zaruky a treba vysledku.

Příspěvek upraven 24.08.18 v 15:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
24.8.18 15:02
@jannina1 píše:

zmiňovala jsem, ze jsem prodávala na srealitach a za 2 dny byl pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.8.18 15:04
@Elishka1 píše:
zmiňovala jsem, ze jsem prodávala na srealitach a za 2 dny byl pryč

Aha,tak v tom pripade ano:)Jenze to se malokdy stane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
24.8.18 15:06
@jannina1 píše:

Mno. Je to 180 dní po 60ti korunách, takže nějakých 10 litrů. Navíc nechat to tam smrdět půl roku, když nechoděj lidi může jen…blbej realiťák. Normální člověk po 14ti dnech zhodnotí přínos a aktualizuje.
Pořád je to v plusu, pokud opravdu chtějí prodat a nechtějí zkusit, jestli „si tu jejich klůču za ty prachy náhodou nějakej zoufalec nekoupí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
24.8.18 15:08
@jannina1 píše:
Aha,tak v tom pripade ano:)Jenze to se malokdy stane…

pořád si myslím, ze je to lepší než přes RK i kdyby to trvalo dele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.8.18 15:08
@jannina1 píše:
Ano, jak jsem psala za mesic zaplatis okolo 3 tis. a bez zaruky a treba vysledku.Příspěvek upraven 24.08.18 v 15:03

A? Tuhle poznámku moc nechápu. Ona existuje někde v tomhle vesmíru služba, kde ti budou garantovat prodej do nějaké doby? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.8.18 15:09
@Chauvinist píše:
Mno. Je to 180 dní po 60ti korunách, takže nějakých 10 litrů. Navíc nechat to tam smrdět půl roku, když nechoděj lidi může jen…blbej realiťák. Normální člověk po 14ti dnech zhodnotí přínos a aktualizuje.
Pořád je to v plusu, pokud opravdu chtějí prodat a nechtějí zkusit, jestli „si tu jejich klůču za ty prachy náhodou nějakej zoufalec nekoupí“.

Na s realitach jsem to mela mesic,prodej z toho nebyl.
Jinak realitce to tam viselo pul roku,zajem byl slusny,prohlidky 2 krat tydne.Nekolikrat snad vazni zajemci,nadseni,ze se jim to libi a ze urcite budou s realitkou jednat.Pry jednali,ale prodej z toho nebyl:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
24.8.18 15:09
@anastazievalachova píše:
@jannina1 Pokud prodáváš pod cenou, tak je to za dva dny pryč no.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cena byla vysoká, ale bytů je tu k prodeji málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.8.18 15:12
@TMana píše:
A? Tuhle poznámku moc nechápu. Ona existuje někde v tomhle vesmíru služba, kde ti budou garantovat prodej do nějaké doby? :zed:

Jak nechapes?Mela jsem na mysli,ze vyhodis treba 20 tis.a vysledek zadny.Takze trochu riziko.Realitky maji jine taxy na tomhle serveru nez jednotlivci,takze si to mohou dovolit inzerovat treba rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
24.8.18 15:18
@jannina1 píše:
Na s realitach jsem to mela mesic,prodej z toho nebyl.
Jinak realitce to tam viselo pul roku,zajem byl slusny,prohlidky 2 krat tydne.Nekolikrat snad vazni zajemci,nadseni,ze se jim to libi a ze urcite budou s realitkou jednat.Pry jednali,ale prodej z toho nebyl:(

Ne, to je oblíbený trik realitek, aby koloušek podepsal :mrgreen: - voděj si kámoše a ti vykládají, jak mají zájem - používá se to buď když má vlastník podepsat exkluzivitu, nebo když je třeba tlačit na kolouška nakupujícího „když mi to nepodepíšete do večera, tak mám tady druhýho v pořadí“. Když sem se bavil tím, že jsem s kamarády obcházel nemovitosti ke koupi, tak sem šmejdům do sluchátka říkal, že když se tam objeví někdo další, že je bez varování nakopnu do rozkroku. A i tak to jedna ženská zkusila, tak sem jí aspoň po zásluze vrazil decentní facku :jazyk:
Když je na trhu poptávka a neprodává se, je cena nadstřelena a je tu prostor pro její přehodnocení. Nechat to tam půl roku s tím, že lidi choděj, ale nikdo nechce je mimo, pokud to není vila za 50míčů. U obyčejnýoh spotřebáku pro masy je jasný, že je něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.8.18 15:18
@jannina1 píše:
Jak nechapes?Mela jsem na mysli,ze vyhodis treba 20 tis.a vysledek zadny.Takze trochu riziko.Realitky maji jine taxy na tomhle serveru nez jednotlivci,takze si to mohou dovolit inzerovat treba rok.

Hele, já osobně, když jsem sháněl pro sebe dům, tak jsem šel nejprve na sreality, dům jsem koupil, ale mohl jsem mít jiný, kdyby majitel inzeroval na srealitách. Kdo shání nemovitost, jde na sreality, pak obvykle na bazos apod. Inu inzerce něco stojí, to je v tomto světě normální, pokud cena nemovitosti není přepálená, tak se to prodá rychle. Realitkám se sice v první vlně nic neplatí, ale v rezervační smlouvě mají obvykle háček za 100 a více tisíc Kč, o které Tě pak odrbou při samotném prodeji. Vzhledem k tomu, že RK v podstatě neudělá nic víc, než že hodí inzerát na sreality, tak pokud dobře počítám, tak 20tis za přímou inzerci mi vychází levněji, než 100+tis realitce, ale je možné, že se pletu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat