Prodej bytu bez provize realitní kanceláři
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jannina1 píše:
Na s realitach jsem to mela mesic,prodej z toho nebyl.
Jinak realitce to tam viselo pul roku,zajem byl slusny,prohlidky 2 krat tydne.Nekolikrat snad vazni zajemci,nadseni,ze se jim to libi a ze urcite budou s realitkou jednat.Pry jednali,ale prodej z toho nebyl:(
Ne, to je oblíbený trik realitek, aby koloušek podepsal
- voděj si kámoše a ti vykládají, jak mají zájem - používá se to buď když má vlastník podepsat exkluzivitu, nebo když je třeba tlačit na kolouška nakupujícího „když mi to nepodepíšete do večera, tak mám tady druhýho v pořadí“. Když sem se bavil tím, že jsem s kamarády obcházel nemovitosti ke koupi, tak sem šmejdům do sluchátka říkal, že když se tam objeví někdo další, že je bez varování nakopnu do rozkroku. A i tak to jedna ženská zkusila, tak sem jí aspoň po zásluze vrazil decentní facku ![]()
Když je na trhu poptávka a neprodává se, je cena nadstřelena a je tu prostor pro její přehodnocení. Nechat to tam půl roku s tím, že lidi choděj, ale nikdo nechce je mimo, pokud to není vila za 50míčů. U obyčejnýoh spotřebáku pro masy je jasný, že je něco špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jannina1 píše:
Jak nechapes?Mela jsem na mysli,ze vyhodis treba 20 tis.a vysledek zadny.Takze trochu riziko.Realitky maji jine taxy na tomhle serveru nez jednotlivci,takze si to mohou dovolit inzerovat treba rok.
Hele, já osobně, když jsem sháněl pro sebe dům, tak jsem šel nejprve na sreality, dům jsem koupil, ale mohl jsem mít jiný, kdyby majitel inzeroval na srealitách. Kdo shání nemovitost, jde na sreality, pak obvykle na bazos apod. Inu inzerce něco stojí, to je v tomto světě normální, pokud cena nemovitosti není přepálená, tak se to prodá rychle. Realitkám se sice v první vlně nic neplatí, ale v rezervační smlouvě mají obvykle háček za 100 a více tisíc Kč, o které Tě pak odrbou při samotném prodeji. Vzhledem k tomu, že RK v podstatě neudělá nic víc, než že hodí inzerát na sreality, tak pokud dobře počítám, tak 20tis za přímou inzerci mi vychází levněji, než 100+tis realitce, ale je možné, že se pletu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chauvinist píše:
Ne, to je oblíbený trik realitek, aby koloušek podepsal- voděj si kámoše a ti vykládají, jak mají zájem - používá se to buď když má vlastník podepsat exkluzivitu, nebo když je třeba tlačit na kolouška nakupujícího „když mi to nepodepíšete do večera, tak mám tady druhýho v pořadí“. Když sem se bavil tím, že jsem s kamarády obcházel nemovitosti ke koupi, tak sem šmejdům do sluchátka říkal, že když se tam objeví někdo další, že je bez varování nakopnu do rozkroku. A i tak to jedna ženská zkusila, tak sem jí aspoň po zásluze vrazil decentní facku
Když je na trhu poptávka a neprodává se, je cena nadstřelena a je tu prostor pro její přehodnocení. Nechat to tam půl roku s tím, že lidi choděj, ale nikdo nechce je mimo, pokud to není vila za 50míčů. U obyčejnýoh spotřebáku pro masy je jasný, že je něco špatně.
No tak tenhle pripad to nebyl.Podepsala jsem exkluzivitu jiz pred tim,nevadilo mi to.Nikdo me k nicemu rozhodne netlacil,byli korektni.Zajemci byli skutecni,proc by si sjednavali kompars? ![]()
Proc bych mela slevnovat,kdyz se stale nejaci zajemci rojili a s RK jednali?Bohuzel z toho seslo.Podle me chyba maklere,neumel to zkratka prodat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jannina1 píše:
No tak tenhle pripad to nebyl.Podepsala jsem exkluzivitu jiz pred tim,nevadilo mi to.Nikdo me k nicemu rozhodne netlacil,byli korektni.Zajemci byli skutecni,proc by si sjednavali kompars?
Proc bych mela slevnovat,kdyz se stale nejaci zajemci rojili a s RK jednali?Bohuzel z toho seslo.Podle me chyba maklere,neumel to zkratka prodat.
![]()
To jo. A pokud by nestouply ceny nemovitostí, prodávají dodnes ![]()
Mohla bys slevit třeba o tu provizi, cos dala realitce, nečekala bys na prachy 3/4 roku a číselně bys v tom byla nastejno.
Ale chápu, chce to trochu fištrónu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TMana píše:
Hele, já osobně, když jsem sháněl pro sebe dům, tak jsem šel nejprve na sreality, dům jsem koupil, ale mohl jsem mít jiný, kdyby majitel inzeroval na srealitách. Kdo shání nemovitost, jde na sreality, pak obvykle na bazos apod. Inu inzerce něco stojí, to je v tomto světě normální, pokud cena nemovitosti není přepálená, tak se to prodá rychle. Realitkám se sice v první vlně nic neplatí, ale v rezervační smlouvě mají obvykle háček za 100 a více tisíc Kč, o které Tě pak odrbou při samotném prodeji. Vzhledem k tomu, že RK v podstatě neudělá nic víc, než že hodí inzerát na sreality, tak pokud dobře počítám, tak 20tis za přímou inzerci mi vychází levněji, než 100+tis realitce, ale je možné, že se pletu.
No realitka s tim ma taky nejakou praci.My to meli dobre nafoceny,vytiskli materialy a jezdili na kazdou prohlidku t.j.2 -3 tydne.
Jak pisu na realitky se obraci i cizinci se zadosti o koupi,maji vic moznosti.
Ale taky to ted budeme zkouset sami,vyjde to levneji,o tom zadna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chauvinist píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To jo. A pokud by nestouply ceny nemovitostí, prodávají dodnes
Mohla bys slevit třeba o tu provizi, cos dala realitce, nečekala bys na prachy 3/4 roku a číselně bys v tom byla nastejno.
Ale chápu, chce to trochu fištrónu
Proc bych mela cekat na prachy 3/4 roku? Samozrejme, pokud to budu prodavat sama o provizi slevim, to je snad jasny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jannina1 píše:
No realitka s tim ma taky nejakou praci.My to meli dobre nafoceny,vytiskli materialy a jezdili na kazdou prohlidku t.j.2 -3 tydne.
Jak pisu na realitky se obraci i cizinci se zadosti o koupi,maji vic moznosti.
Ale taky to ted budeme zkouset sami,vyjde to levneji,o tom zadna.
Takhle, abysme to jen nehanili. Realitky mají velkou výhodu s tím, že dělají ty fyzické prohlídky, protože to je občas dost náročné. On by jim to člověk i zaplatil, kdyby:
- makléři nebyly naprostý dementi s vodnatelností mozkovou (čest těm asi pěti, co jsem potkal a kteří neměli v hlavě piliny).
- nelhali
- rezervační smlouvy byly platné a reálné
- právní služby byly právní služby a né nakopírovaná obecná smlouva s milionem chyb
- nestál samotnej prodej 7 procent, ale 3 tak, jak je obvyklý všude jinde - 5 a více procent je obvykle fullservis pro obě strany včetně nezávislýho zhodnocení, nezácislýho auditu závad právních a i věcných atd.
A to nehledě na to, jakej tu začně klondajk, až se těm šmejdům podaří protlačit ten slavnej „realitní zákon“. Sice si nemovitost budeš moct sama prodat, ale propagaci bude moct provádět jen „akreditovaný realitní makléř“, kterým se bude moct stát jen někdo, koho „vycvičí“ (=bude rok provádět realitní činnost za dumping) jedna z vybranejch realitek.
Prostě svinstvo hodný realiťáků. Fuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chauvinist píše:
Takhle, abysme to jen nehanili. Realitky mají velkou výhodu s tím, že dělají ty fyzické prohlídky, protože to je občas dost náročné. On by jim to člověk i zaplatil, kdyby:A to nehledě na to, jakej tu začně klondajk, až se těm šmejdům podaří protlačit ten slavnej „realitní zákon“. Sice si nemovitost budeš moct sama prodat, ale propagaci bude moct provádět jen „akreditovaný realitní makléř“, kterým se bude moct stát jen někdo, koho „vycvičí“ (=bude rok provádět realitní činnost za dumping) jedna z vybranejch realitek.
- makléři nebyly naprostý dementi s vodnatelností mozkovou (čest těm asi pěti, co jsem potkal a kteří neměli v hlavě piliny).
- nelhali
- rezervační smlouvy byly platné a reálné
- právní služby byly právní služby a né nakopírovaná obecná smlouva s milionem chyb
- nestál samotnej prodej 7 procent, ale 3 tak, jak je obvyklý všude jinde - 5 a více procent je obvykle fullservis pro obě strany včetně nezávislýho zhodnocení, nezácislýho auditu závad právních a i věcných atd.
Prostě svinstvo hodný realiťáků. Fuj.
Nemuzes vsechny hazet do jednoho pytle.Asi jsi mel spatnou zkusenost, ja tedy docela dobrou, az na ten prodej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Procenta muzes usmlouvat, pokud makler nemovitost chce, da se s nim domluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jannina1 píše:
Proc bych mela cekat na prachy 3/4 roku? Samozrejme, pokud to budu prodavat sama o provizi slevim, to je snad jasny.
No hlavně proto, že to realitka za ty prachy inzerovala těch půl roku a nic z toho nebylo. Kdybys to nabídla bez tý provize, tak by si to možná někdo koupil během toho půl roku.
Proto říkám,že se to týká situace, kdy chceš prodat a né zkoušet, jestli ti někdo tvoje prachy dá a nebo taky ne. Ale pokud to dopadlo takto, tak to bylo asi za pár peněz, protože když to za něco stojí, tak pak obvykle nastává ještě jeden realitní trik a to tzv. „vyvolávání“ - když tam nemovitost smrdí třeba 4 měsíce a přijde kolouch, kterej má zájem, ale ne za tyhle prachy, tak se mu řekne něco jako „vemete to, když zajistím 5 procent slavu?“. Pokud kolouch souhlasí, tak se zavolá majiteli ve stylu - tu vaší klůču nikdo nechce, už tři měsíce mi to tu stojí, máme exkluzivitu na půl roku, já to stáhnu z inzerce a už si s tím dělejte co chcete, ale mám tu koloucha, kterej chce 10 procent, když mu to teď odklepnete. Berte nebo nechte bejt paninko. no a když paninka kejvne, tak se o 5 procent navýší odměna realitního makléře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jannina1 píše:
Nemuzes vsechny hazet do jednoho pytle.Asi jsi mel spatnou zkusenost, ja tedy docela dobrou, az na ten prodej.
Ale klidně házet můžu, poznal sem jich snad 1000. Některejm čest, že se aspoň snažili o tý nemovitosti něco zjistit. Největší čest těm pěti, kteří aspoň nelhali. Zbytek byl opravdu zlodejskej šmejd. Leckdy úplně retardovanej. A vyloženě jsem tekl, když prohlídka znamenala, že si makléř stoupl ke dveřím, zazvonil na majitele, ten nás pustil dovnitř a tím jeho honba za provizema skončila.
Teď už jsem na to asi starej a s takovým lidksým odpadem prostě odmítám jednat.
Jasně, pokud prodat chceš, nevadí ti čekat a kupující má zájem, tak to proběhne i v takovým případě, realiťákům navzdory.
Ale v okamžiku, kdy přijdou problémy, tak to začne, zvlášť u starších bytů - a to začne díky změně legislativy a vyšší odpovědnosti za skrytý vady. Pak vyplavou všechny ty zásadní boty, který šmejdi v celý transakci udělali a oni pochopitelně dají ruce pryč.
A na to je asi lidskej život moc krátkej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chauvinist píše:
No hlavně proto, že to realitka za ty prachy inzerovala těch půl roku a nic z toho nebylo. Kdybys to nabídla bez tý provize, tak by si to možná někdo koupil během toho půl roku.
Proto říkám,že se to týká situace, kdy chceš prodat a né zkoušet, jestli ti někdo tvoje prachy dá a nebo taky ne. Ale pokud to dopadlo takto, tak to bylo asi za pár peněz, protože když to za něco stojí, tak pak obvykle nastává ještě jeden realitní trik a to tzv. „vyvolávání“ - když tam nemovitost smrdí třeba 4 měsíce a přijde kolouch, kterej má zájem, ale ne za tyhle prachy, tak se mu řekne něco jako „vemete to, když zajistím 5 procent slavu?“. Pokud kolouch souhlasí, tak se zavolá majiteli ve stylu - tu vaší klůču nikdo nechce, už tři měsíce mi to tu stojí, máme exkluzivitu na půl roku, já to stáhnu z inzerce a už si s tím dělejte co chcete, ale mám tu koloucha, kterej chce 10 procent, když mu to teď odklepnete. Berte nebo nechte bejt paninko. no a když paninka kejvne, tak se o 5 procent navýší odměna realitního makléře
Hele triky znam,nic takovyho se nedelo.Tohle byla solidni realitka,ja do toho neinvestovala ani korunu,takze to,ze se neprodalo mi tak nevadi.Nespecham na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jannina1 píše:
Hele triky znam,nic takovyho se nedelo.Tohle byla solidni realitka,ja do toho neinvestovala ani korunu,takze to,ze se neprodalo mi tak nevadi.Nespecham na to.
Jo, je možné, že nějakej slabší kus. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chauvinist píše:
Ale klidně házet můžu, poznal sem jich snad 1000. Některejm čest, že se aspoň snažili o tý nemovitosti něco zjistit. Největší čest těm pěti, kteří aspoň nelhali. Zbytek byl opravdu zlodejskej šmejd. Leckdy úplně retardovanej. A vyloženě jsem tekl, když prohlídka znamenala, že si makléř stoupl ke dveřím, zazvonil na majitele, ten nás pustil dovnitř a tím jeho honba za provizema skončila.
Teď už jsem na to asi starej a s takovým lidksým odpadem prostě odmítám jednat.
Jasně, pokud prodat chceš, nevadí ti čekat a kupující má zájem, tak to proběhne i v takovým případě, realiťákům navzdory.
Ale v okamžiku, kdy přijdou problémy, tak to začne, zvlášť u starších bytů - a to začne díky změně legislativy a vyšší odpovědnosti za skrytý vady. Pak vyplavou všechny ty zásadní boty, který šmejdi v celý transakci udělali a oni pochopitelně dají ruce pryč.
A na to je asi lidskej život moc krátkej.
No jo, pokud mas zajem o nemovitost, kde si prodejce vybral maklere -blbce musis se s tim nejak srovnat nebo dat ruce pryc.
Ovsem kdyz prodavas ty svoji nemovitost tak si maklere poradne proklepnes a na vsem domluvis, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jannina1 píše:
No jo,pokud mas zajem o nemovitost,kde si prodejce vybral maklere -blbce musis se s tim nejak srovnat nebo dat ruce pryc.
Ovsem kdyz prodavas ty svohji nemovitost tak si maklere poradne proklepnes a na vsem domluvis,ne?
Tak jasně že sme k tomu přistupovali jako k nutnýmu zlu - tady se blbče postav a hlavně nemluv a nemovitost sme si proklepli sami. Ale dost mě naštvalo, když na inzerátu byl nějaký detail nejasný, tak jsem dementovi zavolal, ten mi 2× potvrdil ten detial pozitivně a když sme dojeli na místo (do nějaký psí p.dele, kam sme se táhli půl dne), tak to bylo jinak a ten blb mi tvrdil, že jsem mu špatně rozuměl. to už sem myslel, že mu tam ublížím na těle. Nevím co čekají, ale nic dobrého to nebude.
Lhaní v inzerátech jsou občas spíš směšné a dají se odhalit na první pohled - takové to - české dráhy 150metrů, ale 150 metrů daleko jsou jen koleje, použitelný nádraží je 5km daleko a tak, parkování 150metrů, nojo, ale mezi barákem a parkovištěm byla řeka. A tak.
Pokud prodávám, nemám šanci si realiťáka proklepnout, protože se přihlásí 100 dementů s prázdnejma očima. Z toho si nevybereš jinak než přes ententýky. Pokud to člověk nezná, tak jich přijde 20 s tím, že už už má klienta, jen mi to tady podepište s exkluzivitou. A pak z toho sejde. A podepsat za těhle podmínek exkluzivitu někomu je šílenost. Pokud na to nespěcháš, tak ještě ok, ale pokud ty prachy potřebuješ, tak podpisem exkluzivity tě má v hrsti a těžko se s tím cokoliv dělá. No a navíc oblíbená pohádka ja „provizi přece platí kupující“, takže si k tomu něco přirazej a co, to je na jejich úvaze. v tom to je. Moc se s nima vyjednávat nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit