Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Halko, moc díky za podporu!! Také doufáme,že tahle etapa už brzy skončí. Čeká nás pak cvičení a rehabilitace a naučit se zas chodit bez opory,i když Miška už chození bez berliček zvládá i teď!Včera šla sama bez opory z koupelny
Ale hlavně aby jsme se už zbavili těch fixátorů a pak už to bude hračka ![]()
Jinak už jsme skoro bez teplot a bez bolestí. ![]()
Kačka dostala ortézu a má jí minimálně do konce měsíce.Má natažené i vazy a vzhledem k tomu,že na tom kotníku to byl již čtvrtý výron,tak si to teď užije.
Měly jsme štěstí a chytly jsme na chíře bezvadného doktora,já už u něj byla,když jsem si zlomila poslední článek prstu u nohy když jsem čekala Toma,tak jsem věděla,že on to nenechá jen tak.
Tak alespoň,že to bude doléčené!
No asi jí budu muset naučit také chodit.
![]()
Tak atb už zabraly úplně a teploty jsou fuč!
![]()
Tak zítra mažeme do školy,aby Miška neměla moc zameškáno.
Představte si,že Míša dnes chodila už úplně bez berlí po celém bytě! Teď vůbec nevím,zda to vůbec může
Ale snad by to nemělo vadit,ale pro jistotu asi zavolám a zeptám se na to!
Ahojky, tak Miška už je ve škole a teď Vám musím něco napsat!...........................................
Tak si to představte : Ráno fofr,no ostatně jako každý všední den, Připravuji léky pro Toma a dala jsem Mišce na stůl antibiotika,že až dojí má to zapít.Jenže....... jak to tak bývá,tak Mišulka samozřejmě zapomněla a já už jsem to pak nehlídala! Vyrazili jsme do školy a do školky,naštěstí to máme pěkně u sebe
a když jsme robátka odevzdali,tak jdeme domů.Přijdeme a já už jsem se těšila,že si konečně v klidu na chvilku sednu a vypiju si kávičku a v tom koukám,na stole atb a chybí jich tam nějak málo!Přepočítám a zjistím,že si Miška tu tabletku nevzala! Tak jsem chvilku počkala a vyrazila zpět do školy,abych tam byla na přestávku!
A teď to přijde.............. vejdu do třídy a co nevidím :
naše slečna nesedí na svém místě,jen berle zůstali opřené o zeď
Kouknu na učitelku,ta seděla za svým stolem a asi viděla moje zděšení,usmívá se na mě a ukazuje prstem vedle sebe,kde stojí moje dítě!!! Najednou se Miška „rozeběhla“ za mnou a strašně se smála!!!
Tak takový šok po ránu!!!! ![]()
Jdu volat tomu doktorovi,aby jsme měli jistotu,že jí to nijak nemůže ublížit,i když si myslím,že ne,ale jistota je jistota!!!!
Tak to máš určitě hroznou radost, co? To je dobře, že to ve škole tak dobře snáší a paní učitelka je asi taky bezva. Doufám, že za chvíli budete bez drátů a skákat přes kaluže. Tou rehabilitací to pak už končí nebo vás čeká ještě něco? Mějte se krásně,
Halka
Radost mám úplně největší,jaká jen jde!! Úplně to člověka vzpruží,když vidím,jak najednou je z Mišky zas ta stará Miška,co bývala před operací!!!
Byla vždycky hoooodně veselá a uměla se radovat úplně z každé maličkosti a pak po té operaci to najednou bylo dítě,které mělo starosti
Nedokázala se radovat a pro něco nadchnout.Na všechno co jsme jí navrhovali měla najednou odpovědi typu „ne ,to mě nebude bavit“ a nebo „a co tam asi budu dělat“ ![]()
Ale teď už zas je to ona a úplně mě hřeje u srdce,že se zas dokáže radovat z každého i malého úspěchu! ![]()
Co bude dál zatím nevíme.To ukáže čas,ale snad už to vše bude dobré!Teď bude hodně záležet na tom,jak ty kosti porostou dál.Nedávno jsem se u doktora bavila s tatínkem,který měl syna kdysi také na této operaci a teď mu jednu kost zkracovali,neboť rostla rychleji. ![]()
HROMÍKU!!!!!!!
No to jsou zprávy!!!!Jen jich víc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
já mám za vás obě takovou radost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miška je hrdinka hrdinná!!!!!!!!!!!! bolesti jsou pryč,teploty taky a ona k tobě běží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! úplně mi to vzalo za srdce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
prosím moooooc gratuluju mišce a samozřejmě tobě taky!!!!!
Ahoj Kačko - DÍKY - určitě jí to vyřídím!!!
Ona se stejně pořád ptá,jestli jsi něco psala a nebo jestli píšu já Tobě! ![]()
Posledně jsem se jí ptala : A proč se ptáš? A ona : No,že kdyby Kačkakočka psala,tak,že by jsi mi to zase vytiskla.Já si to totiž schovávám." ![]()
No tak budeme tisknout. ![]()
Musela bys jí teď vidět.........pořád zkouší nějaké nové věci,co se jí podaří a co ne a hlavně pořád se SMĚJE!!!!!!!!
![]()
Doufám,že jí ten úsměv vydrží a v úterý po RTG nezmizí.......ale kdyby,tak mi ho zas vrátíme zpátky!Vžyť to nemůže trvat věčně!!!!!! ![]()
já mám z vás takovou radost!!!!!!
víš,konečně máte tak velkou kliku!!!!!!a miška je fakt ohromná!!!!! úplně vidím jak k tobě běží!!!!mě z toho normálně tečou slzy štěští!!!!!
artíček vás taky mooooooooooc pozdravuje a posílá pusinky!!!!
já se omlouvám že jsem vás „zanedbávala“.ale jak artík roste a chodí tak nějak nestíám a udivuju se nad zázrakem „stárnutí“…
ale pořád na vás myslím!!!!!!
Kačka dostala včera ortézu,tak z toho byla pěkně rozhozená,neboť minimálně měsíc nebude moci jít na trénink,ale už to rozdejchala ![]()
Tomík je v pohodě,až na tu jeho věčnou rýmu,ale je podzim a tak u něj nic neobvyklého.
I my máme ze sebe radost!! ![]()
Teď už to nebude dlouho trvat a Artík půjde prvně do školy
a to pak teprve se začneš udivovat nad zázrakem „stárnutí“
![]()
Ahoj, Hromíku,
Tak jsem si cetla tuhle diskuzi. A slzy mi sly do oci. Obdivuju te jak jsi silna. Ale Misku jeste vic. Tolik sily u tak maleho clovicka. Ja se tu trapim ze moje mala v noci nespi, pripadam si jake mam problemy, ale ty jsou proti vam nic. Radeji budu mlcet a nebudu si stezovat. Nemam na co. Jen ze jsem 14 noci nezamhourila oko. Moc vam drzim palecky a doufam, ze uz za pár dni bude RTG priznivy. A draty pujdou co nejdrive pryc. Moc Si Misky vazim a posilam ji pozdravy.
no hromíku,zase to se stárnutím nepřeháněj
mě stačí že se dočkám dne kdy nebudu kojit a budu moct jet pryč dospat decifit
![]()
kačka to zkousne,je velká slečna,aspoň jí budou nějaký ctitelé pomáhat ![]()
co se týče tomíka a rýmy - no zaplať bůh že jen to jen rýma…
a znovu k mišce…
miško - moc tě obdivuju a jsi super holka co zvládá úplně všechno!!!!dnes jsem brečela štěstím jak nám tvoje maminka psala o tom jak chodíš a běžela jsi k ní!!!!jsem na tebe moc hrdá,protože tuším jak to může bolet a být protivné,ale smekám před tebou a do celého světa křičím
MIŠKA JE HRDINKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
JEN TAK DÁL!!!!VŠECHNO ZVLÁDNEŠ A NEBOJ,ZA CVHILKU JSI V PYŽAMU!!!!!
hromiku - víš,já si myslím že vás to i jako rodinu stmelilo a i když je to hloupý tak díky těm všem prožitkům budete mnohem šťastnější a hlavně silnější!!!!už vás v životě nic neporazí protože jste silný jak silnice!!!!
máš můj velký obdiv a ještě jednou gratuluju!!!!!pořádně to oslavte!!!
Jůůů, vy jste už bez želez? Mi nepřišlo upozornění na reakci v diskusi! (nebo spíš přišlo, ale je v těch 380 mailech, co musím po nemoci vyřídit)
Supééééér, gratuluju a mažu dočítat…
L.
Chjo, koukám, že železa ještě máte, ale Miška je tak šikovná, že chodí bez berlí… Moc ji obdivuju za jeji trpělivost a sílu.
Víš co, to musí něco znamenat, kosti musí sílit a tělo se dává do kupy - kurňa, jinak by to bylo furt bolavé, no ne? A antibiotika jsou sice svinstvo, ale snad je máte už naposledy!!!
L.
Beruško - nebylo to tak po celou dobu! Teď už je opravdu fajn!Nejhorší byli ty první tři měsíce,ale to mám pocit jsem tu už psala.Cesta to byla dlouhá a trnitá,ale už jsme vešli na tu krásnou cestičku vystlanou mechem a zbývá nám už jen kousíček!
Štěstí se k nám konečně otočilo čelem! ![]()
Neboj,malá to překoná a zas bude hezky spinkat! Já tohle moc posoudit nemůžu,neboť všechny naše děti spaly už v porodnici jako dudci ( šest hodin v kuse v noci)
Určitě to holky zvládnete a ten spánkový deficit pak zas dohoníš! Držím palce,ať to netrvá dlouho.
Kačko - tak znova DÍKY . Jsi skvělá ženská a fakt dokážeš člověka pěkně nadzvednout!!
Za těch pár měsíců tady mám pocit,jako bych Tě znala už roky!!! ![]()
Lesino - doufám,že to bude už konečně znamenat konec drátů!!!To se dozvíme hned příští týden,ale vypadá to,že s tím i tak nějak počítá i pan doktor,tak snad už to dopadne!
Jinak to po nemoci moc nepřeháněj,nějaké maily ještě chvilku počkají!Vždyť oni nikam neutečou ![]()
Z antibiotik jsem tentokrát už měla i radost,
stejně by jsme se jim nevyhnuli a takhle alespoň vím,že ten potvora zánět zůstane potlačen a Miška bude alespoň bez bolestí a hlavně bude chodit! A hlavně,když zvládla tolik antibiotik bez újmy na játrech,tak ty dvoje co teď máme už zmákneme také! ![]()