Prodlužování kostí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
253
27.9.07 21:17

Prodlužování kostí

Ahoj Hromiku a Miško,
včera jsme se vrátili z 6 týdenního pobytu v Jánských lázních. Už máme vybaleno a malej spí, tak jsem přečetla všechno o co jsem za tu dobu přišla :)
Je mi líto, že se to u vás všechno tak prodloužilo :cry: a držím všechny palce, aby to už opravdu bylo finále. Už byste si to obě určitě zasloužili.
U nás se operace kolen zatím odkládá na neurčito. Ve dvou letech (v lednu) máme přijít na kontrolu. Docela jsme koukali, protože v červnu mluvil doktor tak, že to vypadalo, že se do toho po prázdninách pustí, ale prý je zatím maličký. Bohužel to nebude tak jednoduché. Budou muset „nalomit“ stehenní kost, aby změnili úhel celé nohy. Tiše jsme doufali, že půjde jen o prodloužení šlach a pouzdra, ale vysvětlil nám, že kdyby protáhli kloubní pouzdro, mohli by přerušit nerv, který inervuje lýtko (jeden z mála který mu na nohách docela funguje) Ještě má něco s čéškou (má ji menší a víc zanořenou než normálně) ale s tím prý neumí nic udělat. Když jsem to slyšela tak se mi na jednu stranu ulevilo, že operace je ještě daleko, ale na druhou už bych to chtěla mít za sebou :cry:
V lázních bylo ale krásně. Dost jsem tam dobila baterky :D Proti tomu jak jsem tam jela unavená (fyzicky i psychicky) je to teď 100 a 1. Doufám, že mi to vydrží aspoň do Vánoc. Malej si tam užil bazénu a vířivky. Musel sice cvičit a na elektroléčbu, ale to musí i doma a já jsem se naučila aspoň nové cviky. Navíc tam všichni byli moc milí a až na pár propršených dnů bylo moc krásně. Byla jsem v lázních poprvé v životě, takže pro mě bylo všechno nové. Už jen to, že jste tam s lidmi kteří ví jaké je to mít dítě s hendikepem, je velká úleva. Zatímco doma pořád někomu vysvětlujete: jaktože ještě nechodí :roll: a co to má za nohách a proč :?: co cvičíte, jak cvičíte a jestli ho to bolí :evil: tak tam je to věc, kterou nikdo neřeší. Navíc všude bezbariérový přístup a až na drobnosti, odpadá domácnost. Sice jsem se tam neflákala, ale fakt jsem si odpočinula od spousty věcí.
Až to u vás všecho skončí (a věřím že brzo) taky určitě někam odjedete, ať už do lázní nebo na krásnou dovolenou, a od všeho si pořádně odpočinete :lol:
Přeju jen všecko dobré M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
27.9.07 22:03

Ahoj Matesátko,já si říkala,co je s Tebou,že se ani neozveš!Hlavně,že jste v pořádku.
My tu operaci měli původně plánovanou v pěti letech a taky mě to rozhodilo,když nám to oddálili,ale teď jsem za to nesmírně šťastná :D neboť nevím,jak by jsme to překonali!

Jinak já byla s Tomíkem před skoro před třemi roky v Jaseníkách v lázních,byli jsme tam v zimě a musím říci,že to byla fakt dovolená! :lol: Chytli jsme skvělou partu lidí a do dneška jsme ve spojení. :) A když byly Mišce necelé dva roky,tak jsme byly v Kostelci nad Černými lesy,tehdy to byly také lázně a tam to bylo také super!! Ale zrušili nám je.

Lidi jsou fakt děsný! :evil: Po nás se také pořád otáčejí a není jim trapně se zastavit a čumět s otevřenou pusou! A nebo se točejí tak,že se div nepřerazejí! :twisted: Miška z toho byla ze začátku dost špatná a tak jsem jí řekla,že když někdo z dospělých začne vykuleně koukat a nehodlá uhnout pohledem,ať na něj klidně vyplázne jazyk! :oops: Jenže je to takový můj bojánek a neudělala to,tak jsem to začala řešit já.Když jsem viděla někoho,komu málem vypadly oči z důlků,tak jsem na ně houkla „kuk“ a nebo „to víte že to bolí“ a tak podobně. To jim to pak došlo a Miška z toho měla samozřejmě srandu a po čase to „kuk“ také občas použila! :lol:

Uvidíš,všechno dobře dopadne a malému se třeba i uleví.Určitě budeme držet palečky.

U nás žádné lázně nehrozí,neboť Miška už by musela jet sama a vzhledem k tomu,že je teď trošku víc na mě závislá,tak by to asi nerozdýchala.Ale mám bráchu na Kanárech,je tam za prací a má tam i svůj byteček a je kousek od moře,tak máme naplánováno vyrazit tam.No ono to hned tak rychle nebude,ale určitě to dopadne. :potlesk:
Teď bude pro nás ještě mučící zima,neboť přece jen bude Miška ještě nějaký čas o berličkách a ona strašně ráda lyžuje,tak to asi obrečí,když ostatní děti pojedou na lyže a ona nebude moci :cry: Ale slíbila jsem jí,že vyšleme taťku s dětma na lyže a my si spolu uděláme nějaký moc pěkný den :wink: tak se těší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
27.9.07 23:49

Matesátko- Úplně jsem se zapomněla zeptat jak vám lázně pomohly? Mělo to alespoň nějaký výsledek? My když jsme se vrátila s Tomíkem,tak jsme na tom byli hůř než před tím :cry: Ekzém se zhoršil a nemíní ani trošku ustoupit ani teď a nemocný byl víc než kdykoliv jindy :cry:

Jinak se Mišce ozvaly dnes zas bolesti,ale jen při postavení a trvalo to chvilku :( Začínám podezírat počasí! :evil: Už jsem to sledovala jednou,začalo pršet a nohy se ozvaly!
Dneska přišla ze školy úplně nadšená.Měli tělocvik a poté,co jsem se dozvěděla,že paní učitelka nechává Mišku běhat po schodech do tělocvičny jen za doprovodu devíti,možná desíti -leté spolužačky :evil: ,tak jsem cestování do tělocvičny zakázala a domluvila jí hodinu tělocviku u druháčků (tam je paní učitelka,co měla Mišku v první a druhé třídě) a pojistila jsem to ještě u prvňáků.Tak dnes byla v první třídě.Miluje malé děti a tak se nad tím úplně rozplývala a představte si,že do té třídy chodí malý „Kroupa“ z Ordinace v Růžové zahradě,tak to byl teda zážitek! :lol: No jo,setkat se s televizní hvězdou a ještě ve vlastní škole ......... :srdce: :srdce:

Od Maříka se nám nikdo neozval,tak buď máme vše dobré :potlesk: a nebo to ještě stále nedorazilo a to mě děsí 8O
Okolí těch dolních drátů je stále zarudlé ,antibiotika bere už víc jak týden a máme posledních sedm tabletek,čili tři a půl dne a pak čekání na to,zda to přijde znovu :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
28.9.07 13:27

Prodlužování kostí

Ahoj Hromíku,
myslím, že nám ty Jánky docela pomohly. Žádný zázrak se nestal,ale má o trošičky silnější stehna a lepší záda, takže do kleku se už dostává líp. Před námi je velký cíl a to dostat se do vzpřímeného kleku bez toho, aby se něčeho chytil, protože s oporou to už zvládá dávno. Na to potřebuje ještě hoooooodně posílit stehna a taky záda a břicho. Horní část těla i zadek jsou sice relativně v pořádku ale přece jen je tam mírná hypotonie a kyfóza, která je u dětí, které nezapojují nohy běžná, takže posilujem a posilujem. Cviky které jsme se naučili jsou právě zacílené na tyhle svalové skupiny, takže snad to není konečná. Hodně maminek mi řeklo, že pokrok se objevil ještě nějakou dobu po tom co z lázní odjeli. Cvičení se tam věnovali docela dost (2× denně s fyzioterapeutem) a ještě jsme cvičili sami, tak doufám, že už to mám v ruce, protože ten fyzioterapeut co jsme ho měli, nešetřil ani mě :lol:
Co se týče těch divných pohledů a civění, tak to máme trochu jinak. Na malým, když je v kočárku, nejde vlastně nic poznat, až když se zeptají jestli už chodí,nebo když ho svlíknu, tak většina těch lidí upadne do rozpaků (až je mi jich někdy líto). Někdo se zeptá a někdo jen tak koudá, ale příjemné to fakt není. Teď to bylo hlavně na pískovišti. Většinou si mysleli že je malej mladší, když jen leze po 4 a nestaví se a chválili ho jak pěkně žvatlá no a když jsem je vyvedla z omylu že mu je rok a 3/4 tak pak začalo divení. Někdy vysvětluju, někdy je odbudu větou že je nemocnej. Nejvíc mě naštval vrátný na parkovišti, když jsem mu ukazovala ZTP/P průkaz tak na mě vyjel „To máte na to malý ? A co mu jako je?“ Tak jsem mu klidně řekla že vlastně nic, že je zdravej, jenom nechodí. Asi mu došlo že byl trapnej tak zklapnul.
Je fajn že má Míša takový zážitky ze školy, aspoň jí to zvedá náladu. A taky je dobrá že lyžuje, na to já jsem hrozný poleno :D I když před třemi lety už se na mě dalo na svahu snad koukat, prože se mě ujal jeden kamarád a konečně mě něco naučil, ale od té doby jsem na tom nestála. Však příští zimu to zas Miška všechno dožene a ty kanáry hmmmmmm to bych si dala teda líbit 8) sluníčko a vodu to já miluju. Když jsou vedra tak všichni nadávají a já si vyhřívám kosti :lol:
Držím palce ať nepotřebujete další ATB. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
1.10.07 22:18

Ahojky,tak jsem tu.Byli jsme na víkend na venkově a završili jsme to tím,že jsme včera před odjezdem jeli do Písku do nemocnice,neboť Kačka šla ze schodů a ..................... má výron! 8O Noha v zinkoklihu a skáče o berlích,takže teď to u nás vypadá jak u válečných veteránů. :lol:
Jinak Miška dnes dobrala poslední ATB,tak snad VYDRŽÍME!!!!!

Matesátko,určitě to zvládnete a podaří se vše posílit a pokroky budou!!!!!!
Chce to jen cvičit,cvičit ,cvičit,ale to Tobě asi nemusím připomínat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
2.10.07 21:44

Prodlužování kostí

Ahojte všichni u Hromíků :D :( :D :( :D :( :D
No to musí být opravdu lazaret, aspoň má Míša sparing partnera :D nebo spíš partnerku :D
Tak ať kosti rostou a šlachy se uzdravují :) M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
2.10.07 22:15

Ahojky!!

No ono to fakt vypadá děsně! Když je jedno dítě o berlích,tak prosím,ale když už jsou v rodině dvě............... tak to čekám každým dnem sociálku :lol: :lol: :lol: :lol:

Jinak jsme dnes byli s Tomíkem na kožním v Motole a paní doktorka nám sdělila,že je zralý na špitál! :( :cry: :( :cry: Ale zůstali jsme pěkně doma a léčíme se.Má v kůži infekci! :cry: :cry: Od toho zánětu dutin se mu rozjel ekzém a on to strašně rozškrábal. Tak máme antibiotikovou mastičku a já se budu modlit,aby se to nějakým způsobem nepřeneslo na Mišku.Budu je muset držet odděleně,což bude problém. :( :roll: No snad to zvládnem.
Když se daří,tak se daří! :( :? :( :? :( :?

Jo ještě abych nezapomněla,dnes Miška došla od školy skoro až domů :dance: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :dance: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :dance: :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Pár metříků před barákem jí už táta musel vzít do náruče,ale zvládla to!!!
Je škoda,že po cestě domů nemáme žádné lavičky,kam by se mohla na chvilku po:,–(it a spočinout,pak si myslím,by to zvládla úplně hravě!! :D :D

Jinak jsem se dnes musela smát.Míša večer vylezla z vany,oblíkla si košili,zahrabala jsem jí do deky a ona mi říká : víš co udělám jako první,až mi ty kruhy sundají? Říkám,že nevím a ona na mě : vezmu si na sebe pyžamo,tada jestli mi nějaké ještě bude! :lol: :lol: :lol:
Nikdy by mě nenapadlo,že zrovna pyžamo jí bude takhle chybět. 8O
Ale už mám alespoň nápad,s čím jí půjdu potěšit hned po narkoze! Koupím nějaké moooc pěkné a taky velké. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
3.10.07 15:24

Prodlužování kostí

Tak to je moc šikovná holka, třeba je to signál že už je všechno na dobré cestě.
Je fakt že časem začnou chybět úplné blbosti. Pamatuju si že ke konci těhotenství jsem se taky těšila,až se budu moct normálně obout do mých bot a ne do těch rozšmajdaných okopaných, 10 let starých (protože jsem měla trochu nateklé nohy) a oblíct si pěknou bundu a ne ten obr pytel po mamce :lol: To jsem ještě netušila že 4 měsíce po porodu budu pořád nosti těhotenské kalhoty, protože do těch mých normálních se nevejdu, ale taky se to časem podařilo :) A to jsem neměla těhotenství žádný med a starostí bylo nad hlavu, takže by člověk řek, že tohle budou úplné prkotiny.
Jinak mám teď docela peklo, nevím co to na malýho přišlo,ale vzteká se a vzteká. Už to začalo poslední týden v lázních (mysela jsem si že je unavenej), doma to přešlo, le od včerejšího večera spolu zas bojujem. Cvičení je hrozná fuška, protože se vzepře a vůbec ho nemůžu dostat do pozice :x Pořád ukazuje na hračky a když mu je nepodám nebo mu ji nedovolím vzít je zle. Když mu ji dám tak je celkem klid, ale zas necvičí 8) Dopoledne už dostal na zadek a šla jsem se asi dvakrát vydýchat do kuchyně, zatím co se vztekal v pokoji :evil: Před spaním to samý a děsím se cvičení odpoledne. S taťkou je v pohodě, to si to v klidu odcvičí a ještě si u lehčích cviků vykládá (a nemyslím si že by ho manžel nějak šetřil), ale mě jako by chtěl říc „to máš za to!“ Teď jsem objevila na ručičkách modřiny a asi to má z toho jak se cuká a já se ho snažím přidržet :cry: Ale jak mám ani ne dvouletýmu vysvětlit, že když se vzpírá tak musím zabrat i já a když bude v klidu že nemusím tak tlačit :?: Ne nelekej se nechci radu :) To je spíš řečnická otázka. Takže teď čekám taky, kdo ze sousedů pošle sociálku, protože ten vzteklej řev od nás musí zákonitě někdo postřehnout. Myslím, že kdyby brečel, že ho to nějak bolí tak to poznám, tohle je vyloženě vztek. Ve čtvrtek odpoledne jdem na očkování a potom mu musíme dát pár dní od cvíča pokoj, tak si snad odpočine a dá si říct. Nějak jsme to vždycky zvládli tak snad i tentokrát.
Přeju vám ať je čím dál tím víc dobrých zpráv a ať se Míša brzo dočká toho pyžama :wink:
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
5.10.07 16:01

ahoj hromíku!!!
promiň že jsem se neozvala ale těžce nestíhám…
jé,i kačka se přidala s berlema a tomík má atb ..co to čtu?…no,asi nemůžeš mít chvilku klidu…
ale mišce gratuluju!!!!!je velká hrdinka!!!!
a co ty?jak je když se to blíží???
moc moc zdravím a přeju hodně síly a zdraví!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.10.07 17:20

Ahojky,omlouvám se,ale taky nějak nestíhám.

Matesátko - to mi připomnělo doby,kdy jsme cvičili Míšu.Byl to děs a hlavně pak po tom prvním roce.Udržet jí v požadované poloze,uf to bylo něco a toho řevu u toho!! No naštěstí jsme jsme kolem roku a půl cvičili jen posilovačky a podobně,neboť Vojtovku už nebylo možno provádět!

Kačko - je to u nás fakt jak v lazaretu! :lol:

Kačka už má na rukách modřiny od těch berlí a neustále na mě tlačí,že bude chodit bez nich,ale stále jí to bolí,tak tam budu muset zavolat jestli je to normální,že se to ještě nezlepšilo :( Na to,že by jí to ve středu měli sundavat :?:

Jinak Miška začala opět zánětovat :cry: :cry: :cry: Tečou nám čtyři dráty a má zvýšenou teplotu a slabé bolesti. :cry: Zatím na to stačí Paralen,po tom přejdou bolesti a může v celku bezbolestně chodit,ale jak dlouho to vydrží........ :?:
Ale na druhou stranu mě těší to,že vydržela celý týden od dobrání posledního atb.
Takže s největší pravděpodobností budu v úterý volat doktorovi.No uvidíme,třeba se to nerozjede a udržíme to v únosné formě. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
8.10.07 12:38

Ahojky

tak jsme v tom až po uši!!! :( :( Ráno teplota 39 a bolesti. :cry: :cry: :cry: Celou noc se Miška mlela a vzdychala,ale ráno to nevěděla,tak to bylo jen ze spaní.
Takže zítra ráno žhavím telefon a jedeme pro další nevyhnutelná atb :nevim: :-( :-( :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
8.10.07 15:10

ahoj hromíku!!!!

ach jo!!!ale je super že to miška vydržela týden bez atb!!!!!!!!
a jak to dopadlo s kaččinýma modřinama????
vydržte holky!!!!!!!!!!!jste silný jak silnice,už to je malej kousek!!!!!!!

u nás se máme celkem dobře…jen artík chytil opar a já nevím kde…že by se babičce vytratil a šel s někým na rande?… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
9.10.07 10:16

Ahoj Kačko!!!

Díky za podporu! Je fakt,že už se nám to blíží,ale raději počítáme ještě s dalším prodloužením a Mišku se na to snažím připravovat také,aby zas nebylo zklamání tak velké! :(
K doktorovi se tradičně nemůžu dovolat,prostě telefony si zvedají jen když mají náladu!Sestra sedí u stolu,prohlíží si objednávkový sešit a telefon zvoní a zvoní,ale jí ani nenapadne to sluchátko zvednout! Chápu,že když je nějak zaneprázdněná,ale takhle 8O Této situace jsme byli sami svědky!

Jinak Kačka stále skáče o berličkách a zítra jdeme na sundání.Už se na to postaví,ale stále jí to bolí a tak doufám,že jí to nedají do sádry! I když zdejší holešovičští veterináři si hlavu s nějakými problémy moc nelámou. :o

Kačko,že by Artík začínal takhle brzy? 8O :wink: No je fakt,že dnešní mládež jde kvapem vpřed a kolikrát nestačím zírat 8O co je už v ranném věku všechno zajímá,ale Artík bude asi extrém mezi mládeží :lol:
No hlavně jestli se mu ta holka alespoň trochu líbila. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
9.10.07 21:54

Tak už máme nasazená antibiotika. Tentokrát jsme dostali Biseptol a máme ho na 20 dní 8O Pan doktor chce,aby nám to vydrželo až do vyndání.................. tak to vypadá,že už počítá s tím,že už to bude dobré a operace bude v dohledné době :lol: ale pssssssst raději to nevyslovuju nahlas ,aby se to štěstí neleklo! :)
No nejdřív mě to překvapilo,že ATB na takovou dobu,ale pak jsem si řekla,že je to stejně jedno jestli má být týdenní pauza a nebo to má brát v kuse.Alespoň předejdeme těm bolestí!
Já vám nevím,ale mám poprvé z těch antibiotik radost :oops: To bude asi tím,že už něco tuším… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
9.10.07 22:27

Ahoj Hromiku,
moc vám držím palce a doufám, že už bude opravdu konec. Jste holky statečné. :)
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+